alohim
13. okt 2017
349 

CEWE fotokniha - 2. časť: Zhmotnené spomienky, ktoré hrejú pri srdci

Keďže som si na fotoknihu musela ešte troška dlhšie počkať, až teraz píšem druhú časť recenzie, v ktorej sa pozrieme, ako fotokniha vyzerá, aké je jej zhotovenie a kvalita. 
Bola som plná očakávaní, v poličke ma totiž čakali fotoknihy od inej známej značky - bude sa aj porovnávať 🙂 A samozrejme, tešila som sa na to, že môj druhorodený synček, bude mať krásnu pamiatku...

Aby som vám pripomenula, aká fotokniha mi mala prísť, zopakujem jej typ, ktorý je: veľký formát, fotopapier matný a tvrdá väzba.

V tvrdom papierovom a ešte fóliovom obale mi prišla pedantne zabalená, s kvalitným pevným obalom. Fotografia a písmo na obale vynikli, obal je vytlačený kvalitne, ostro, je lesklý, neboli na ňom žiadne kazy.

Čo oceňujem oproti iným fotoknihám, ktoré doma mám, je výborná  a pevná väzba. Pekne sa preklápa a nevznikajú "slepé" miesta, kde sa väzba lomí. Fotografie tak krásne vyniknú, aj keď sú umiestnené na celej ploche dvojstrany. Ešte dodám, že sa nerozpadáva, strany sa dobre otáčajú. Aj kvalita fotopapiera je výborná, matný povrch umocňuje najmä čiernobiele a emotívne fotografie, ale ani tie farebné nie sú nevýrazné a farby krásne vyniknú. Vernosť farieb tlače hodnotím veľmi pozitívne.

Z tohto zhotovenia fotoknihy od CEWE mám výborný dojem, myslím, že to nepotrebuje ani veľa slov, stačí sa pokochať. Neustále si ju s manželom a deťmi listujeme a tešíme sa z nej: 

Celkové hodnotenie fotoknihy zhrniem nasledovne:

Plusy:

- vysokokvalitné spracovanie

- vernosť farieb, kvalitná tlač

- veľmi kvalitný fotopapier

- výborná a pevná väzba

Negatíva:

- pre niekoho vyššia cena, ale mne sa zdá adekvátna kvalite

Určite to nebola moja posledná fotokniha od CEWE a uvažujeme nad jej rozmnožením pre starých rodičov a vytvoreniu ďalších. Myslím, že investovať do zachovania najkrajších spomienok sa oplatí a vyššia kvalita sa odrazí v ich dlhšom uchovaní.
A najmä žiadna digitálna fotografia nemá také čaro, ak sa jej aj dotýkame a prezeráme si ju v istom koncepte a atmosfére s našimi najbližšími.

#test_cewe

Začni písať komentár...

Odošli