amel
10. mar 2024
1083 

Sri Lanka - Negombo-1.deň

Z letiska sme uz potme vystartovali do nášho ubytovania,ktoré sme dohodli vopred.Musim napísať,že na letisku to ficalo,odbavili nas za 20 min i s kuframi,ktore na moju neskutocnu radost dorazili),víza sme mali kúpené u nás (50$ na hlavu)  vopred,rovnako sme sa zaregistrovali doma,čiže na letisku sme prešli plynule cez kontroly.

Kúpili sme kartu od operátora (Dialóg je fakt super,chytajú signál na takých miestach,že nám sa o tom ani nesniva) a vymenili peniaze za ich Rupie.

Potom prišla teplotná facka z klimatizovaneho lietadla,bolo do 30 stupňov.

Ubytovali sme sa vo Villa Shade v Negombe,boli sme takí unavení (vyštartoval sme z domu o 16.00 predošlý deň,na Srí Lanke sme pristáli po 19. 00 ich casu nasledujúci deň (+4,5 hodiny casovy posun).

Nieco sme pospali,o o 9. sme museli štartovať dalej,keďže itinerar neporušim ani za svet!Nie je vôbec jasne,ci sa sem ešte niekedy vrátime,takže chceme vidieť co najviac.Pan domáci bol veľmi milý pán z kresťanskej komunity,ktorých je napočudovanie v Negombe väčšina, cca 70%.

Jeho tradične raňajky boli jednoducho úžasné!Obrovský  zážitok a príjemné prekvapenie na úvod,porozprával nám veľa zaujímavých vecí,až mi bolo ľúto,že odchádzame.Prekvapilo ma I to,že všade sa vyzuvajú,teraz to už beriem normálne.Dokonca sme jedli v záhrade,keď nás obsluhoval,stále sa vyzuli opodial stola. 

Hlavná potravina je kokos a ryža, su všade.Ovocie z jeho záhrady a teda to naše len vzdialene pripomína chuť toho tu.Co ma prekvapilo,je veľmi sýte. Vajíčka milujú na všetky spôsoby,mali sme kokosove placky ,palacinky plnené kokosom a úžasný kokosový med z kvetov.

Zbalili sme po ranajkach kufre , zaplavali v bazéne a vystartovali v ústrety ďalšiemu dobrodruzstvu- smer Dambulla.

🙂

super, užite si to, teším sa na pokračovanie 👍

10. mar 2024

Paráda 👌

10. mar 2024

Super, tesim sa na pokracovanie

10. mar 2024

Začni písať komentár...

Odošli