"Lebo všetko, čo je prv napísané, je napísané na naše poučenie, aby sme skrze trpezlivosť a skrze potešenie písem mali nádej."
    Rimanom 15,4

    Kmeň Guanano v Južnej Amerike už nemá ani 1 000 príslušníkov. Niektorí z nich sú kresťania. Už niekoľko rokov majú Nový zákon vo svojom vlastnom jazyku. Je samozrejmé, že porovnávali posolstvá a rozprávania Biblie so svojimi tradíciami. Jeden muž z tohto kmeňa o tom rozpráva.

    „Máme svoje vlastné legendy o tom, odkiaľ prichádzame. Keď som potom počul Božiu verziu o tom, ako sa všetko začalo Adamom a Evou, nemohol som tomu najskôr uveriť. Myslel som si, že sú to jednoducho príbehy bieleho muža.

    Ale čím viac som počul o celom príbehu medzi Bohom a človekom, tým mi bolo jasnejšie, že je pravdivý – tak som bol presvedčený. Naše tradície nám nikdy nedali nejakú nádej. Život končí v hrobe; a bol tu len nárek a zúfalstvo. Božie správy nás ale prevádzajú cez hrob ďalej. Tam pri Kristovi na nás čaká nepredstaviteľná sláva; a tiež tam opäť uvidíme svojich príbuzných. Božie rozprávanie nám dalo nádej!“

    „Preto pamätajte, že vy, kedysi... ste boli v tom čase bez Krista... nemajúci nádeje a bez Boha na svete. Teraz ale, v Kristovi Ježišovi, vy, ktorí ste boli kedysi ďalekí, stali ste sa blízkymi skrze krv Kristovu“ (Efezanom 2,11‒13).

    „Skrze neho veríte v Boha, ktorý ho vzkriesil z mŕtvych a dal mu slávu, aby vaša viera a vaša nádej bola na Boha“ (1. Petrov 1,21).
    Denné čítanie Biblie.

    https://gbv-online.org/calendar/290/date/2023-0...