andulja
4. nov 2017
254 

Nachytala som ho ...

Tešila som sa na neho od chvíle, čo mi prišla správa, že som vybraná na testovanie. Zmocnil sa ma taký ten pocit očakávania niečoho nového a príjemného, osviežujúcej zmeny. Aj keď sa to týkalo iba zmeny tabliet do umývačky.

Tú zmenu som pocítila ešte skôr ako som otvorila krabicu. Silná citrónová vôňa sa rozhostila po celej kuchyni. Nebolo to vyslovene nepríjemné, len iné.

Večer toho istého dňa už čakala na Sunlight plná umývačka riadov z predchádzajúceho dňa. Bežne používam program "eko", ktorý trvá 4 hodiny a tak výsledky umývania som videla až ráno. Všetky hrnce, taniere aj príbory boli bez jedinej chybičky. Super výsledok, ale nič zvláštne, lebo to zvládali aj tablety, ktoré som doteraz používala. Bola tu však jedna vec navyše - umývačka veľmi príjemne voňala, jemne, nevtieravo, citrónovo. A to sa mi zapáčilo. Doteraz, vždy keď som pustila umývanie na noc a potom bola zavretá až do rána, bol v umývačke zvláštny, technický pach. Nie nepríjemný, ale ani nič príjemné. Tým si Sunlight All in 1 získal náskok pred "mojimi" tabletami.

Rozmýšlaľa som, ako Sunlight poriadne otestovať. Čo od neho očakávam? Čo by mal spraviť navyše, aby ma presvedčil? Akú špinu má zvládnuť?

Prvé čo mi napadlo: už nikdy neodmáčať riady. Aby ste mi rozumeli, umývačku nepúšťam každý deň a tak sa riady kopia v dreze, vedľa drezu, kým ich nie je dosť na plnú myčku. Popritom umývam ručne synove fľašky od mlieka, misky a lyžičky od príkrmov... a popri tom sa tie čakajúce riady vždy odmočili od zvyškov jedla.

A tak prišiel na rad ďaľší test: neodmočené riady alias "zo sporáka do umývačky". A keďže som sa nevedela dočkať prvých výsledkov, zvolila som najkratší, hodinový, program, ktorý má vyšiiu teplotu ako je odporúčaná pre Sunlight All in 1. On to všetko zvládol. Hrniec od polievky s prischnutými slížikmi, janská misa od pečeného kuraťa, hrniec od ryže aj hrnček od kávy so škoricou (ten som bežne doumývavala po umývačke ručne). Aj misky so zvyškami pudingu. Nenašla som nič, čo by som mu mohla vytknúť.

Prekvapenie prišlo nečakane. Pri overenom eko-programe som už nečakala, že niečo na riadoch nájdem. Presvedčená o kvalitách Sunlight All in 1, som si spokojne vykladala riady z umývačky do skriniek, keď som zbadala, že pohár od domácej paštéty je špinavý. Neviem presne, čo všetko v tej paštéte bolo, zavárala ju maminka, ale zvyšky ostali v poháriku. Takže som ho nachytala... Na domácej paštéte.

Aby som však bola objektívna, je možné, že na dokonalosť umývania vplýva aj rozmiestnenie riadov v hornom šuflíku umývačky. Aspoň ja mám ten pocit z mojej.

Pohár ostal čistý až po ďaľšom umývaní, avšak neviem presne povedať kde bol umiestnený prvýkrát a kde druhýkrát.

Sunlight All in 1 by som rada pripísala dobré body za vôňu v umývačke, čisté riady bez odmáčania a aj za to, že nemusím z tabliet dávať dole obal, čo považujem za malý ekologický krok. A ten jeden nedostatočne umytý pohár, je jediný zlý bod, ktorý u mňa má za celú dobu. Záver je jasný: presvedčil ma, že je lepší!

#test_sunlight.

Začni písať komentár...

Odošli