annahvizdakova
16. jún 2015

Ako môžeš zmeniť svoj život a život svojich detí?

Vzdelávať sa, vzdelávať sa, vzdelávať sa!

Prvá dôležitá vec je vzdelávanie. Nemyslím vzdelávanie v škole. Myslím  osobné vzdelávanie. Život sa školu nekončí práve začína. Je smutné, že na reálny život nás škola nepripraví, ale môžeme sa na neho pripraviť my sami. Tým, že budeme študovať, napredovať v tých oblastiach, v ktorých tak veľmi nevynikáme a potrebujeme ich zlepšiť. Napríklad vzdelávať sa ohľadom motivácie, partnerského spolunažívania, rešpektu, komunikácie, výchovy detí a pod.

Vzdelávanie nám prinesie nový pohľad na vec. Získate nové informácie, skúsenosti, ako zvládať ťažké situácie, konflikty, stres a pod. To, čo sa naučíme, nám nikto nezoberie.

VZDELANIE = SEBAVEDOMIE

Vaše samovzdelávanie bude vaším sebavedomím. Správne knihy – nie romány, tele-novely a seriály, ale také knihy, ktoré vám pomôžu vo vašom napredovaní a rozvoji vás vyselektujú z davu, budete dobrým radcom pre vašich známych, dobrou matkou a manželkou. Je veľmi veľa motivačných kníh, náučných kníh a kníh s príbehmi ľudí, ktorý robili chyby, poučili sa, zistili ako sa to dá robiť lepšie. Máš šancu zo svojich detí vychovať úspešných ľudí vtedy, keď začneš študovať životy úspešných ľudí, keď začneš študovať veci, ktoré sú pre život nevyhnutné, ako je komunikácia, motivácia, výchova, knihy o tom ako dosiahnuť úspech, prekonať strach a pod.

Vaším vzdelávaním pomôžete nie len sebe, ale aj svojmu okoliu. A hlavne naučíte samovzdelávať sa svoje deti. Váš intelekt podskočí neuveriteľným skokom, uvidíte vo vás posun dopredu a to bude vaša hnacia sila. Možno z úplne „neschopnej maminy“ sa stane úspešná podnikateľka, z dobrou a šťastnou rodinou, pevným zdravím a naplňujúcim životom. Áno iba tým, že sa nie len rozhodneš, ale aj začneš čítať takéto knihy, kurzy a ebooky. A to čo bude ďalej už pôjde samo 🙂.

Ak chcete mať z detí úspešných ľudí – musíte byť najskôr vy úspešná. V slove úspešný nemám na mysli byť iba finančne zaopatrený (aj keď je dobré mať peniaze, je potom ľahší život), ale mať splnené ciele, mať šťastnú rodinu, robiť to čo ma napĺňa, byť zdravá, milá, plná sily, odhodlania a motivácie. A k tomu ako sa dopracovať k spokojnému a šťastnému životu je potrebné vzdelávanie. Každý má svoju víziu na slovo šťastný a spokojný.

Aká vízia je ta vaša?

Začnite čítať knihy o výchove detí a do roka sa stanete odborníkom na výchovu detí vo vašom okolí. Za rok stihnete prečítať aj 10 kníh a verte mi, že tam neskončíte. Bude Vás to ťahať viac a viac študovať, byť lepšia v komunikácií, v riešení konfliktov, v medziľudských vzťahov a pod.

Za tri roky na materskej dovolenke sa môžete stať odborníčkou vo vašom obore, v obore, ktorý vás baví a to vďaka samovzdelávaniu.

Tak smelo do toho 🙂

Nech naše detí sa majú od koho učiť. Pretože najviac sa naučia od nás rodičov.

Pomocou vzdelania sa zmeníme a tým  zmeníme svoj život!

Začni písať komentár...

Odošli