astarte123
16. sep 2016
80 

DETSKÉ SOCIÁLNE SIETE

#eset #socialne_siete #deti_a_internet

Aj Vaše deti už prišli zo školy s vetou:  "Všetci spolužiaci sú už na Facebooku, aj ja chcem?" Ak patríte k rodičom, ktorí za žiadnych okolností nedovolia dieťaťu vytvoriť si účet na dospeláckej sociálnej sieti, mám pre vás riešenie - sociálne siete určené pre deti.

Internet je miestom neobmedzených možností, a tak sa aj tu našlo niekoľko riešení pre deti, ktoré chcú byť online, chatovať, či hrať sa spolu so svojimi kamarátmi. ESET Vám odporúča tieto 4 najznámejšie detské sociálne siete.

KIDZWORLD.com

Je to komplexná stránka určená deťom. Okrem možnosti chatovať a prispievať príspevkami do fóra tu majú deti možnosť aj hrať sa hry s pre ne vhodným obsahom. Na stránke tiež nájdete veľa článkov, noviniek, zaujímavých informácií a rád v oblastiach ako sú filmy, hry, videá, ale aj domáce úlohy, zdravie, šport, knihy a mnoho ďalších. Deti majú možnosť zapojiť sa do súťaží a vyhrať hodnotné ceny. Svoju kreatívnu stránku môžu rozvíjať tvorením vlastného blogu. Všetky články, ako aj celá stránka sú v angličtine.

GROMSOCIAL.com

Slogan stránky deťom od detí naozaj neklame. Túto sociálnu sieť vytvoril 11 ročný Zach Marks, potom ako mu tvorcovia facebooku zrušili účet na facebooku, kvôli nízkemu veku. Pre založenie účtu na tejto sieti je potrebný súhlas rodiča. Dospelí si môžu vytvoriť konto na tejto stránke, len potom ako sa potvrdí, že sú rodičmi niektorého z detí. Rodičia taktiež dostávajú pravidelné emailové výpisy o aktivitách detí na tejto sieti. Deti môžu túto stránku využiť na chatovanie, zdieľanie videí alebo pomoc s domácimi úlohami. Stránka je v angličtine.

CLUBPENGUIN.com

Aj Disney ako jeden z najväčších tvorcov filmov, rozprávok a seriálov pre deti prišiel so svojou vlastnou detskou sociálnou sieťou. Je vhodná pre deti, ak chcú mať účet na facebooku len kvôli hrám. Na tejto stránke sa môžu hrať dosýta. Rodičovský mód umožňuje nastavenie pravidiel hrania pre dieťa. Nejde však o klasickú sociálnu sieť typu facebook, komunikácia medzi deťmi prebieha len v rámci hry. Stránka je v angličtine a členstvo v klube je spoplatnené.

YOURSPHERE.com

Táto stránka je "viac ako len sieť pre mladých." Môžu sa tu pridávať do takzvaných sfér záujmov a komunikovať s ľuďmi, ktorí majú rovnaké záľuby. Zaujímavosťou stránky je vlastný blog venujúci sa bezpečnosti, kde sú informácie určené najmä pre rodičov. Funguje ako aplikácia určená pre android ale aj iOS, je taktiež v angličtine.

Urobte zo svojho syna alebo dcérky priekupníka medzi spolužiakmi. Vaše dieťa môže naučiť na detské sociálne siete aj svojich spolužiakov.  Jediná (ne)výhoda týchto sietí je jazyk - angličtina, aj toto však môže deťom pomôcť zdokonaľovať sa v cudzej reči.  Nezabúdajme deti chrániť aj pri potulkách na iných webových stránkach ako sú sociálne siete. S tým vám pomôže šikovná aplikácia ESET Parental Control pre Android.

akurát švagriná rieši to, že 10-ročná dcéra chce FB... musím jej toto ukázať

20. sep 2016

@sonnya určite tú prvú kidzwordl.com jej odporuč, tá je ozaj taká komplexná, plná kadejakých informácií článkov, hier... všetko je síce v angličtine, ale deti to aspoň popchne k učeniu sa jazyka...

20. sep 2016

Začni písať komentár...

Odošli