ataner81
2. apr 2018
194 

Privítajme jar s krajšou pleťou

Jasnejšia, sviežejšia, krajšia pleť a postupne vyhladzované vrásky. Opäť len falošné sľuby a znova zbytočne vyhodené peniaze? Dočkáme sa s radom Elixir Jeunesse od Yves Rocher skutočných výsledkov?

Mám 36 rokov. Som mama troch malých opičiek, ktoré sa ešte stále v noci budia. Navyše chodím do práce, kde robím aj nočné smeny. S detičkami, mojimi a aj tými v práci, chodím von za každého počasia od horúceho leta cez mrazivú zimu. A toto všetko sa jasne odráža na výzore a kvalite mojej pleti. Mám bledú až sivú pleť, červené fliačky, prvé jemné vrásky a kruhy pod očami.Čelo, nos a bradu mám mastnejšiu a líca suchšie.

Vyskúšala som už množstvo rôznych značiek. Niektoré mi okamžite nesadli, iné zo začiatku vyzerali byť skvelé a vhodné pre mňa ale cca po takom mesiaci sa to všetko zmenilo a ja som musela začať odznova. Práve som bola vo fáze ďalšieho hľadania, keď Modrý Koník zháňal žienky na testovanie kozmetiky Yves Rocher.

Túto značku a jej produkty som poznala len z počutia, a tak som si o nej čo to pozisťovala. Obaly produktov Yves Rocher sú zo zrecyklovateľných materiálov, firma pestuje rastliny vo vlastnej botanickej záhrade a darí sa jej znižovať aj emisie. Podieľa sa na rekvalifikácii žien, podporuje miestnych dodávateľov a realizuje vzdelávacie projekty ako napríklad stavba škôl či knižníc.

Rad Elixir Jeunesse bol vyvinutý špeciálne pre potreby ženskej pleti 21. storočia, ktorá je denno-denne vystavovaná vonkajším aj vnútorným nepriaznivým vplyvom. Ich najdôležitejšou zložkou je výťažok z listov aphloia. Aphloia je stálezelený ker rastúci v subsaharskej Afrike, ostrovoch západného Indického oceánu a na Madagaskare. Tento úžasný ker je schopný adaptácie a prežitia aj v náročných podmienkach. Jeho výnimočnou vlastnosťou je schopnosť regenerácie. 

Jasné znamenie, krátky koment, šťastná výhra a obrovská radosť. Toto je môj zelený balíček plný krásy.

Balíček obsahoval:

  • Denný krém - denná starostlivosť s OF30
  • Nočný krém - nočná omladzujúca starostlivosť
  • Čistiaci gél

Denná starostlivosť s OF30

Veľmi jemná vôňa, mne pripomína uhorku, krémovo-gélová konzistencia, ľahko rozotierateľná, nezanechávajúca mastný film. Krém je podľa mňa ideálny pre mastnú pleť. Keďže ja mám mastnú len T zónu, krém sa do pokožky hneď vpil a po pár hodinách som mala na lícach pocit sucha a jemného pnutia. Na svoj typ pleti by som rozhodne potrebovala niečo mastnejšie. Prípadne by som tento krém používala v teplej jari či v lete kedy pokožka nieje tak namáhaná chladom, vetrom a mrazom.

Počas testovania som sa snažila nemaľovať, no nedalo mi to nevyskúšať a 2x som si make up naniesla. Veľmi som sa obávala drobných šupiniek, ktoré sa mi pri zlom kréme počas dňa tvoria. Hlavne na nose a lícach. Ostala som ale veľmi milo prekvapená, že i napriek tomu, že tento krém nie je z tých mastnejších sa nič také nestalo. Absolútne žiadne šupinky som na tvári nemala a to som mala make up vyše 16 hodín.

Pocity z tohto krému sú také všelijaké. Netvrdím, že je zlý, no určite nie je vhodný pre mňa a viac by som si ho nekúpila.

Nočná omladzujúca starostlivosť

Tak toto je iná šálka kávy. Opäť jemná uhorková vôňa, krémová konzistencia aj keď trochu ťažšia ako pri dennom kréme, čo mne maximálne vyhovuje. Krém sa krásne do pokožky vsiakne, pokožka je hebkejšia, vypnutejšia a žiarivejšia. Dokonca mi pomaly mizne aj začervenanie na lícach. Ráno som nevstávala s pocitom „smädnej“ pleti a i napriek tomu, že krém sa už dávno vstrebal, stále som ho na tvári cítila.

Musím ale priznať, že prvé dni, možno aj týždeň som po jeho aplikácii cítila jemné pálenie. Už to prestalo a zo začiatku ma to dosť vystrašilo a chodila som stále kontrolovať, či nemám nejakú alergickú reakciu, no našťastie nič. Ak by som si tento krém kúpila sama od seba a nemala ho v rámci testovania, tak by som jeho užívanie vďaka tomu páleniu po pár dňoch vzdala. Odrádza ma aj však vyššia cena. Ja viem, že za kvalitu a krásu sa platí ale stále si pripadám ešte dosť mladá aby som do jedného krému investovala viac ako 20 eur. Sama si ho teda znovu nekúpim, ale odporúčam ho.

Čistiaci gél

Gél vhodný na každodenné použitie s malými mikročiastkami z rastlinnej celulózy. Pôsobí ako peeling. Pleť fantasticky vyčistí od všetkých nečistôt a mastnoty. Po jeho použití som okamžite cítila, že pokožka je napnutá a vyhladená. Toto je môj favorit,

láska na prvé umytie a produkt, ktorému ostanem verná aj po dotestovaní. Odporúčam všetkými dvadsiatimi.

Dva týždne na testovanie kozmetiky je pre mňa málo. Potrebovala by som aspoň mesiac aby som mohla vyjadriť jednoznačný postoj. Mesiac však nemám, no za ten testovací čas čo som mala,  musím priznať, že moja pokožka je hebkejšia, žiarivejšia, menej sa mastí a je viditeľne krajšia. Začervenanie ustupuje a vytráca sa aj sivý nádych, pleť je svetlejšia a má zjednotený tón. Kruhy pod očami ostávajú, ale to by som potrebovala aspoň mesiac v kóme aby zmizli. 

Každá z nás je jedinečná a každá máme iný typ pleti. Netrúfam si teda povedať, že kozmetika Yves Rocher bude mať rovnaké účinky na inom type ako mám ja, či na mladšej alebo staršej pleti, to si skrátka každý musí vyskúšať sám na sebe. Dovolím si ale tvrdiť, že táto kozmetika má jednoznačne vysoko kvalitné produkty, ktoré stoja minimálne za to vyskúšanie. A som si viac než istá, že si v ponuke nájdete aspoň jeden, ktorý si zaručene zamilujete.  U mňa je to ako som už spomínala čistiaci gél.

#test_yvesrocher4
#recenzia

Ďakujeme za podrobnú a úprimnú recenziu, verím, že celkové zoznámenie sa s našou značkou pre Vás bolo príjemné 🙂 Barbora, Yves Rocher

9. apr 2018

@barborayr ja dakujem za skvelu prilezitost😊.Oslovila ma tato znacka a budem skusat dalsie produkty.Cistiacemu gelu ostavam verna.Zelena rada kremov mi nesadla ale mate siroku ponuku, takze urcite sa najde nieco vhodne aj pre mna😊

9. apr 2018

@ataner81 To sme veľmi radi, verím, že nájdete to, čo Vám bude vyhovovať najviac 🙂

9. apr 2018

Začni písať komentár...

Odošli