Makové šúľance (bezlepkové)
Babka vždy hovorila, že každá dobrá gazdinka ich musí zvládnuť ... spolu s ďalšimi milión inými vecami, ktoré dobré gazdinky zvládajú 🙂 A súčasné gazdinky musia zvládať variť aj zdravo, preto sme si pre vás pripravili túto bezlepkovú verziu.
BUDEME POTREBOVAŤ:
- 350g uvarených zemiakov
- 300g pohánkovej múky
- 1 väčšie vajíčko
- himalájska soľ
- cca 150g modrého maku
- 80g masla
- ryžový sirup
- orechy na ozdobenie
AKO NA TO:
Zemiaky uvaríme v šupke. Očistíme a postrúhame alebo popučíme na jemno. Pridáme pohánkovú múku, vajíčko, trochu soli. Zmes premiešame, aby sme spojili ingrediencie. Z pripravenej masy vytvoríme dlhé pásy, ktoré nakrájame na malé kúsky a tie uvaríme v osolenej vode. Po uvarení vyberieme šúľance z vody. Na panvici necháme rozpustiť maslo, polejeme ním uvarené šúľance a podľa chuti pridáme mak. Dosladiť ich môžeme ryžovým sirupom a dozdobiť orechmi.
Dobrú chuť 🙂
Odporúčame
Začni písať komentár...
