Kto by ju nepoznal? 😄 🌰🌰🌰
GAŠTANOVÁ TORTA BEZ PRIDANEJ MÚKY A CUKRU
INGREDIENCIE:
KORPUS:
8 vajec
2 balenia gaštanového pyré (=500g)
1/2 balíčka prášku do pečiva
PLNKA:
2 balenia šľahačky v prášku
3dcl mlieka
1 gaštanové pyré (=250g)
+ potrebujeme
1 dcl rumu
kyslý džem, napr. ríbezľový,malinový
Vajcia rozdelíme: z bielkov vyšľaháme tuhý sneh,žĺtka vyšľaháme spolu s gaštanovým pyré,do tejto masy jemne vmiešame sneh z bielkov. Dáme piecť do rúry predhriatej na 180stupňov,teplotu znížime na 160stupňov a pečieme cca 45minút,pred vytiahnutím z rúry treba vyskúšať,či sa nelepí na špajlu,ak áno,ešte dopečieme.
Po vychladnutí tortu prekrojíme na polovicu. Ideálne niťou,pokvapkáme obidva korpusy rumom,potrieme spodok aj vrch zvnútra ríbezľovým alebo malinovým džemom (ja som naposledy použila malinový rozvar) a naplníme 1/2 krému,ktorý sme si pripravili zo šľahačky,mlieka a gaštanového pyré. Druhou polovicou krému potrieme povrch a bok torty,dozdobíme.
Je naozaj výborná😋
Dobrú chuť 🍂🍁














