Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.

    Dnes som sa dočítala, že kvapky proti plynatosti, ktoré bežne predpisujú bábätkám, obsahujú benzoan sodný, ktorého používanie je veľmi sporné.
    Príbalový leták: https://www.adc.sk/databazy/produkty/pil/sab-si...
    E211: https://www.ferpotravina.cz/seznam-ecek/E211
    Štúdia v časopise The Lancet: https://www.thelancet.com/journals/lancet/artic...
    Upozorňoval na to aj nemecký časopis: https://www.oekotest.de/kinder-familie/Mittel-g...

    bakuvi
    25. nov 2020    Čítané 197x

    Montessori v dvojizbovom byte

    Už niekoľko rokov pred tehotenstvom som sa zoznámila s konceptom Montessori a vedela som, že touto cestou sa chcem s bábätkom uberať. Nemala som to naštudované tak do podrobností ako dnes, keď je bábätko na svete, ale predstavu som mala. Zaujali ma krásne izbičky na fotkách na internete s detským nábytkom. Bola som veľmi smutná, keď som sa musela zmieriť s tým, že začneme v dvojizbovom byte, kde na to nie sú podmienky. Aj som písala do skupiny na Facebooku, či by mi niekto neporadil ako na to, ale myslím, že mi nikto neodpovedal. Preto som sa teraz rozhodla napísať niečo o tom ja.

    Ak to potrebujete, dám vám niekoľko tipov ako na to:

    1. V prípade, že bábätko spáva vo svojej postieľke, nenechávajte ho tam, keď nespí. Ak potrebujete variť, dajte si ho do kuchyne do hniezda a nad neho hrazdičku, ak sa ešte nehýbe alebo na zem na hraciu podložku. Ak zvyknete žehliť v obývačke ako ja, zoberte bábätko k sebe do hniezda a nad neho hrazdičku alebo ho nechajte hrať sa na zemi na hracej podložke. Veci na hrazdičke pravidelne obmieňajte. Super sú na to takzvané céčka.

    2. Ak zistíte, že bábätko niečo chce, dajte mu to alebo nájdite spôsob, ako mu vyjsť v ústrety. Môjho syna (9 mesiacov) zaujala varecha, tak som mu ju dala na preskúmanie. Neskôr sa mu zapáčil môj sklenený pohár, tak som ho začala učiť na pitie z pohára. Všimol si komodu, kde má hračky, tak som zobrala podložku, rozložila ju ku komode a nechala ho otvoriť šuflík a povyťahovať knihy. Vybral si jednu, ktorá ho zaujala a odišli sme si čítať na obvyklé miesto. Zopakovali sme to niekoľkokrát. Veľmi sa mu takéto cvičenie páčilo.

    3. Hračky, ktoré nepotrebujete oddeľte od tých, ktoré používate. Ak ste dostali hračky, ktoré vám sú proti srsti, predajte ich alebo darujte. Inak vám zbytočne zaberajú miesto. Dieťatku netreba veľa plyšákov. Ja som uprednostnila takých, ktorí majú končatiny a dá sa s nimi bábätku ukázať napr. ako chodiť po štyroch.. a motivovať ho na lozenie.

    Zabudla som na niečo? Ako fungujete v dvojizbáku vy?