Naša 1. výstava <3

    bambinomix
    Správa bola zmenená    4. jan 2017    

    Päť zásad na koliku a plač miminka podľa pediatra Harveyho Karpa

    Vaše miminko často plače? Má nepokojný spánok? Často sa budí? Myslíte si, že by to mohli byť detské koliky? Poradíme Vám ako na to. Žiadne nové metódy, ale staré postupy, ktoré vynikajúco zhrnul a popísal známy americký pediater Harvey Karp.

    Ide o päť zásad na tíšenie miminiek, ktoré pomohli a stále pomáhajú mnohým mamičkách pri starostlivosti o miminká od narodenia do 3-4 mesiacov.

    ŠTVRTÁ ZÁSADA – HÚPANIE / KOLÍSANIE / HOJDANIE

    Už naše babičky vedeli, že húpanie (kolísanie, hojdanie) je najlepším liekom na nespavosť, takže väčšina miminiek spala kedysi spokojne v kolískach. Dnes sa už kolísky až tak nevyužívajú, miminká však húpanie a iné rytmické pohyby stále milujú, pretože na to boli zvyknuté počas celého svojho vývoja v maternici.

    Húpanie (kolísanie, hojdanie) by malo byť prudké a rýchle, hlavne pri začiatkoch tíšenia. Okrem húpania v náručí a poskakovania na fitlopte sa mnohým miminkám páči aj keď ich položené na rukách prevaľujú zboka nabok alebo prudko zdvíhajú smerom hore (pozor - u niektorých miminiek to naopak môže spôsobiť tzv. Morov reflex).

    Ďalšou technikou je rytmické poklepávanie po chrbte, akoby bubnovanie na bubon. Na iné miminká dobre pôsobí rýchle trasenie alebo prevaľovanie zavinutého miminka na kolenách rodiča . Vynikajúce na húpanie / kolísanie / hojdanie sú aj DETSKÉ HOJDAČKY!!

    Veľké Mikulášske prekvapenie dozviete onedlho 🙂
    Sledujte nás...
    https://www.facebook.com/adamoslovakia/?ref=aym...

    https://www.youtube.com/watch?v=A-tvdAMwsJQ

    Krátka ukážka ADAMO hojdačky...

    <3 17. november je veľký deň malých ľudí,
    malých, ale silných bojovníkov.
    Je to deň predčasne narodených detí.
    Rodičom a deťom prajeme veľa sily a lásky,
    aby ste spolu dokázali zvládnuť všetky prekážky <3

    Hojdačka ADAMO sa odporúča už od prvého dňa po narodení, a to aj pre predčasne narodené deti. Americké štúdie totiž poukázali na to, že predčasne narodené deti, ktoré hojdali v kolíske trikrát denne na dobu pol hodiny, sa vyvíjali rýchlejšie.
    www.adamohammock.sk

    (2 fotky)

    🙂 ??? ČASTÉ otázky o ADAMO hojdačke ??? 🙂

    Kam môžem umiestniť hojdačku?

    Hojdačku je možné pripevniť do betónového, alebo dreveného stropu (viď. Doplnky Skrutka s okom) Obidva typy skrutiek sú namontovateľné do stropu. V prípade dobrého počasia, je možné hodjačku používať aj vonku, je ľahko pripevniteľná na konár stromu. V tomto prípade, nie je potrebné žiadne osobité zariadenie, lano len prehoďte cez konár stromu a pomocou karabíny na konci lana ju pripevníte. Do sadrokartónového stropu nie je možné hojdačku namontovať.

    Nevadí, že spodok hojdačky nie je tvrdý?

    Nie, podľa odborníkov sa práve z tohto dôvodu deti ukľudnia tak pomerne rýchlo. Kedže na spodku hojdačky nie je žiaden matrac, alebo tvrdé rovné dno dieťa sa dostáva do pozície podobnej akú malo v maternici.Ttáto poloha sama o sebe už dáva dieťaťu pocit bezpečia, príjemný pocit sa znásobuje jemným hojdaním. Hojdačka sa hýbe do všetkých smerov presne tak, ako tomu bolo v brušku.
    Od kedy môžem do hojdačky vložiť dieťa?

    Hojdačka sa môže používat okamžite od narodenia. Je náhradou za kolísku a je kombinovaná s hojdačkou. V krajinách Južnej Ameriky používajú hojdačky aj v inkubátoroch, pretože hojdanie pri skôr narodených bábätkách zrýchlylo priberanie na váhe. Bábätká trpiace kolikami počas hojdanie zabudnú na nepríjemné pocity v brušku a ukľudnia sa.

    Môže spať dieťa v hojdačke?

    V priebehu dňa môže dieťa spať hojdačke aj niekoľko krát, ale v noci ho v hojdačke nenechávajme, pretože kým spíme nemáme ho pod kontrolou.

    Môžem hopjdačku používať aj bez stojana?

    Áno. Hojdačka sa ľahko namontovať pomocou skrutky s okom na ľubovoľné miesto v byte. Skrutky s okom môžete namontovať aj na viac miest v dome a tak hojdačku odvesíte a zavesíte do miestnosti kde sa momentálne zdržiavate.

    <3 "AKO V MAMIČKINOM BRUŠKU" <3

    Hojdanie v ADAMO hojdačke - napodobňuje prirodzené kolísavé pohyby, aké dieťa zažilo v maternici.
    Hojdanie:
    - upokojuje
    - zmierňuje bolesti bruška
    - podporuje dynamický vývin nervového systému
    www.adamohammock.sk

    Drahé mamičky, budúce mamičky!
    Rada by som Vám predstavila ADAMO Hammock závesnú kolísku a hojdačku v jednom, vhodnú pre deti od narodenia až do 15kg. Vyrába sa v Maďarsku už viac ako 10 rokov s veľmi dobrými výsledkami. Našou najlepšou referenciou je, že v Maďarsku uznávaný Vývojový dom Fejlesztőházak a Heim Pál Detská nemocnica používajú Adamo hojdačky a aj ich vrelo odporúčajú.

    bambinomix
    17. okt 2016    Čítané 28x

    Adamo hojdačka

    http://adamohammock.sk/

    Milí Rodičia!

    Väčšina hojdačiek je vhodná pre deti od 3 rokov, ale veľa rodičov by privítalo, keby ich dieťaťa spoznalo radosti z hojdania už ako malé bábätko. 

    S kolískou skombinovaná Adamo hojdačka, dáva príležitosť na upokojenie bábätka jemným hojdaním, aj v prípade, že si ho nemôže vziať okamžite na ruky.

    Prečo sa oplatí vybrať si Adamo hojdačku?

    • je vyrobená zo 100% bavlny, neopracovaného dreva čím je absolútna vhodná pre deti 
    • vhodná je od narodenia po vek 3 rokov resp. do váhy 15kg
    • jemné hojdanie pomáha utíšiť bábätká
    • napomáha k vývoju rovnováhy u dojčiat
    • využívať sa môže vonku aj dnu
    • pripevňuje sa k stropu, alebo je možné si vybrať stojan

    Táto hojdačka bude sprevádzať Vaše dieťa od narodenia až po vek 3 rokov, vďaka čomu si dieťa veľmi obľúbi hojdanie, kolísanie teda pohyby, ktoré zažívalo ešte v mamičkinom brušku. Vývoj rovnováhy je rýchlejší, lepší vďaka čomu sa aj prvé kroky stávajú stabilnejšími.