Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.

    Muž ide večer s deťmi do mesta, balím mu ruksak. Píšem mu, že pre prípad krízy som im pribalila aj kako. A potom sa čudujem, prečo mi posiela vyrehotaného smajlíka.
    Samozrejme, že som im pribalila kakao😅

    Baby, ktoré ste deťom kupovali magický piesok, potrebujem poradiť. Ktorý sa oplatí? Ten drahší Magic sand z bežného obchodu, alebo tie, ktoré ponúkajú zlavové portály? Sú tie lacnejšie kvalitné? Díky🙂

    Ako môj syn (skoro 4 roky) pletie vedu a náboženstvo:
    -Mamííííí, prečo vymreli jaskynné medvede?
    -Neviem, nikto to nevie.
    -A keby boli ako Ježiško?
    -Prosím? Ako to myslíš?
    -Nooo, že by vystúpili (na nebesia) a potom sa vrátili?...

    Milé maminy, situácia na budapeštianskej stanici Keleti, pred ktorou je mnoho utečencov aj s malými deťmi začína byť kritická. Začalo pršať, noci sú chladnejšie a tí ľudia sú vonku pod holým nebom. Mám informácie, že sú tam choré deti (aj také malé ako polročné) a niektorí utečenci sa nedostali do hotelov, ktoré si chceli zaplatiť (bohužiaľ ich jednoducho nechceli ubytovať). Človek v ohrození robí vo viacerých mestách zbierku. Z fb stránky Človeka v ohrození kopírujem zoznam toho, čo treba:

    • Deky, spacie vaky, karimatky, uteráky (čisté). O stanoch síce nepísali, ale z iných zdrojov som sa dozvedela, že vzhľadom na počasie práve tie začínajú byť veľmi potrebné. Zisťujem, či je to tak, prípadne to tu opravím.
    • Hygienické potreby – mydlá, sprchové gély, šampóny, žiletky, peny na holenie, deodoranty, zubné pasty, zubné kefky, vložky
    • Potreby pre deti – skladacie kočíky, nosiče, plienky, vlhčené utierky. Ja pribaľujem aj kupované výživy, ale až v Maďarsku rozhodnú, či ich vezmú (z hygienických dôvodov bežne potraviny neberú).
    • Športová obuv – mužské, ženské a detské športové obutie (tenisky)
    • Spodné prádlo a ponožky pre deti, ženy i mužov (kvôli hygiene iba NOVÉ)
    • Veľké modré IKEA tašky

    NEZBIERAJÚ JEDLO A PITIE, OBLEČENIE (OKREM UVEDENÉHO) A DETSKÉ HRAČKY. Tieto položky nezbierajú z logisitického dôvodu (pri potravinách je to expirácia a pri oblečené a hračkách je to ich už momentálny nadbytok).

    KAM zbierame?
    Naša pomoc bude v prvej fáze smerovať do maďarskej Budapešti, kde utečencom žijúcim mimo azylové zariadenia pomáhajú miestni dobrovoľníci z organizácie Migration Aid. Situáciu však neustále monitorujeme v prípade potreby pomoc operatívne presunieme do iných oblastí v Maďarsku, Rakúsku, Srbsku alebo Macedónsku.

    ZOZNAM MIEST, kde sa zbiera:
    KOŠICE Tabačka KulturFabrik (Gorkého 2) do nedele 6.9. každý deň od 10:00 do 19:00 h. Info na bare
    ŽILINA Stanica Záriečie do nedele 6.9. počas otváracích hodín od 12:00 do 22:00
    BANSKÁ BYSTRICA Divadlo z pasáže (Lazovná 21) piatok 4.9. od 08:00 hod. do 15:00 hod., sobota 5.9. a nedeľa 6.9. od 14:00 hod. do 17:00 hod.
    Bratislava kaviareň DObreDobré (v budove Starej tržnice na Nedbalovej 13).

    ĎAKUJEM!!!