icon
1 / 1
avatar

Máte osvedčený recept?

Odpovedz
10. máj 2018
avatar

V com maš nalozenu vo vychladnutej prevarenej vode plus citron?

Odpovedz
10. máj 2018
avatar

@hanka85 ano, mám 🙂...napíšem nižšie

Odpovedz
10. máj 2018
avatar

@kubiklulik vo vychladnutej prevarenej vode s citrónom, kyselicou citrónovou a konzervačným práškom...

Odpovedz
10. máj 2018
avatar

Recept: 80 hlaviciek bazy namocime do 4l prevarenej vody s praskom na kozervovanie, 160 g kyselicy citronovej a 4 citrony nakrajane na kolieska...nechame 48 hod vyluhovat a potom precedime poriadne, pridáme 4 kg cukru, premiesame a uskladnime
🙂

Odpovedz
10. máj 2018
avatar
Odpovedz
10. máj 2018
avatar
dominika_c
AMBASÁDORKA

Bazový sirup je aj u nas každoročná "špajzová" stálica 👍

Odpovedz
10. máj 2018
avatar

@bejulik31 ja som tu našla minule že na 2l vody 24 kvetov bazy. Tak teraz neviem. Chcem spraviť fajný sirup. Poraďte teda ci mam ešte dozbierat. Dakujem

Odpovedz
11. máj 2018
avatar

@janullka2008 no ja mám tento overený, a vraj je ozaj dobryyyy 🙂, zdá sa mi malo kvetov na 2 l vody...

Odpovedz
11. máj 2018
avatar

@bejulik31 a to luhovanie ta pani písala 24h.cim dlhšie tým lepšie ci ako? Prepáč ze toľko otázok ale 1x chcem robiť.

Odpovedz
11. máj 2018
avatar

@janullka2008 kľudne sa pýtaj, ja luhujem 48 hodín aj všetky recepty mám tak napísané...

Odpovedz
11. máj 2018
avatar

@bejulik31 ešte 1 otázka. Keď sa pridá cukor už netreba prevarit? Vlastne len vodu prevarit a už nevarit vôbec?

Odpovedz
11. máj 2018
avatar

@janullka2008 najskôr prevaris vodu, necháš vychladnúť, zmiešaš s kyselicou citrónovou a konzervačným práškom, zalejes bázu a pridáš k tomu kolieska citrónu...po 48 hodinách lúhovania scedíš a rozmiešaš s cukrom, už neprevreš...🙂

Odpovedz
11. máj 2018
avatar
Odpovedz
11. máj 2018