Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    bejulik31
    10. feb 2019    Čítané 240x

    Pozícia ambasádorky ma posunula o level dopredu 🙂

    Pre niekoho krátko, pre niekoho dlho ... pre mňa 6 zaujímavých, motivujúcich, poučných no zároveň náročných mesiacov môjho ambasádorovania.

    Začiatky boli plné očakávaní, myšlienok, nápadov ale i obáv, strachu a stresu. Áno, aj to patrí k pozícii ambasádorky. Keď niečo beriete zodpovedne a záleží vám na tom, nevyhnete sa obávam či strachu zo zlyhania, neúspechu a spätnej väzby. No každý jeden like, koment či povzbudenie od vás mi dodalo energiu a ešte väčšiu chuť byť tu pre vás, motivovať vás, odpovedať na vaše otázky a organizovať pre vás výzvy a súťaže. 

    Keď som zareagovala na pozíciu Ambasádorky Dôvery, ani zďaleka som netušila, čo ma čaká 😀😀😀.

    Tých zopár hodín týždenne venovaných príspevkom a článkom (ako bolo v popise) u mňa znamenalo zopár hodín DENNE. Manžel mi začal hovoriť, že som závislá na telefóne a internete (keď som nepísala príspevky, články alebo reakcie na komenty, tak som fotila, inšpirovala sa a zapisovala si nové myšlienky a námety).  

    Fotenie sa stalo mojou každodennou súčasťou a fotky začali mať šmrnc vďaka pozadiu, portrétom a rôznym uhlom a efektom fotenia. Dovtedy bolo mojim cieľom, aby fotka obsahovala hlavu a zároveň nohy objektu fotenia (a aby nebola rozmazaná) 😂😂😂. 

    Pričuchla som k blogovaniu a snažila sa zaujať v množstve kvalitných a profesionálnych blogerov. Po večeroch som namiesto čítania kníh študovala tajomstvá blogovania, písania a fotenia 📖💻📷.

    Zastupovala som značku, ktorá mi bola a je blízka a téma zdravého životného štýlu je mojou súčasťou.  A tak bolo pre mňa radosťou písať, pretože som to robila zo srdca a s láskou. Som vďačná za každú jednu členku skupiny, ktorá mi tak prejavila dôveru a záujem o moje príspevky a články. 

    Zmluva o spolupráci bola na 6 mesiacov a od mája do októbra minulého roka som žila nielen pre svoju rodinu ale aj pre skupinu viac ako 700 žien na Koníku. Tajne dúfajúc v predĺženie spolupráce som sa snažila zisťovať a odpovedať na vaše otázky ešte tri mesiace.  A aj keď moja cesta ambasádorky Dôvery oficiálne skončila, rada vám i naďalej v skupine Zdravie v najlepších rukách odpoviem či poradím. 

    Neľutujem ani jedinú chvíľu, keď som sa rozhodla zareagovať na inzerát a získala som titul Ambasádorka. A ak by bola taká možnosť, prihlásim sa opäť. 

    Preto chcem povzbudiť každú jednu z vás, ktorú čo i len na sekundu napadne prihlásiť sa na Ambasádorku, urobte to! Za pokus to stojí. Veľa sa naučíte a posuniete sa zasa o level ďalej. 

    A ja som otvorená ďalším príležitostiam, vďaka ktorým sa opäť niečo naučím a posuniem sa o krok ďalej 🙂.

    Vaša ex-ambasádorka Bea 🌞😉

    bejulik31
    7. feb 2019    Čítané 332x

    Mám dôkaz, že funguje - LIPIKAR

    Niekedy vám riešenia prídu samé do cesty... A tak to bolo i v našom prípade. Mladšia dcérka Ninka má od narodenia citlivú pokožku, veľmi suchú, na dotyk drsnú a miestami až ekzematickú. K tomu sa pridružilo škriabanie, nepokojný spánok, dlhé zaspávanie. Vyskúšali sme už mnoho prípravkov, no zatiaľ žiadny nepomohol k úplnej spokojnosti. V zime sa situácia ešte zhoršila a dcérke som ráno pri prezliekaní nachádzala do krvi doškriabané bruško, chrbátik či zadoček. 

    Vtedy som objavila možnosť na MK zapojiť sa do testovania o La Roche Posay LIPIKAR prípravky. Som veľmi vďačná Modrému koníku za to, že som bola vybratá a mohla som tak získať osobnú skúsenosť a dôkazy o ich účinkoch.

    Testovacia sada obsahuje: 


    LA ROCHE-POSAY LIPIKAR SYNDET AP+

    - je to čistiaci krémový sprchový gél určený na veľmi citlivú pokožku

    LA ROCHE-POSAY LIPIKAR BAUME AP+

    - hydratačný balzam na suchú a citlivú pokožku

    A ako to testovanie u nás prebiehalo? 

    Hneď v prvý deň, keď nám kuriér doručil balík s testovacím duom, sme vyskúšali sprchový gél aj upokojujúci balzam. Pekné balenie, príjemná konzistencia a vláčna pokožka zabodovali už po prvom použití. 

    Je mi jasné, že nemôžem čakať zázraky na počkanie, no mám rada dôkazy. A preto som si na začiatku odfotila dcérku s doškriabanou a ekzematickou pokožkou. A po 4 dňoch pravidelného používania LIPIKAR dua sa dostavili výsledky. Posúďte sami, dôkaz máte na fotke. 

    A to nie je všetko. Ráno žiadne krvavé škrabance na telíčku, radosť z krémovania a o niečo lepší spánok. 

    Ráno a večer pri prezliekaní a po kúpaní si dcérka sama pýta balzam. Telíčko jej pokreslím krémom a poriadne votriem do pokožky. Stáva sa to už naším pravidelným rituálom. 

    Vravíte si, to je všetko? Mne by to aj stačilo, ale predsa len sa balzam ujal aj u staršej dcérky Hanky. V zime máva rovnako ako ja na rukách červené fľaky (akoby vyhádzané zo zimy). Ani som netušila, že by jej mohol LIPIKAR Baume AP+ pomôcť. Skúsila som jej ho natrieť asi 2-3x po sebe a fľaky zmizli. Veľmi príjemné zistenie.  

    Čo však musím podotknúť, je fakt, že postupne som prestala krémovať mladšiu dcérku každý deň a po 2 dňoch sa opäť vrátila suchá pokožka a škriabanie. Takže odvtedy si už dávam pozor a minimálne ráno alebo večer dcérku preventívne nakrémujem. Pokožku má stále miestami drsnejšiu, ale verím, že aj to sa časom zmení a postupne sa jej zjemní. 

    A ešte jeden postreh na záver - počas testovania sa u dcérky objavili vedľajšie účinky. Začala sa pýtať na nočník 👏 Či to súvisí s LIPIKAR prípravkami, to neviem, v každom prípade však tento vedľajší účinok oceňujem 👌☺️

    Ďalšie pozitívum som zistila pri balení na zimnú dovolenku 🙂 LIPIKAR Duo nahradilo všetky krémy, sprcháče a kozmetiku pre deti. 

    Veľká vďaka #konik_testuje za možnosť vyskúšať toto skvelé duo a tiež za milú knižočku o zaspávaní. Ak sa pýtate, či investovať do tejto kozmetiky, moja odpoveď znie: "Určite áno, vrelo odporúčam. Za pokus to stojí." 

    A ide sa testovať 😉👍...čudovali by ste sa ako sa dieťa dokáže tešiť z kozmetiky...netuší síce čo to je, ale vie, že sa to bude natierať na telíčko 😁😉
    #test_larocheposay2 #sleepikar

    (2 fotky)

    👜 Aj vy ju máte doma?

    Dajte foto do komentára a ja vám za to pošlem 💙💙💙💙💙

    #srdiecka #dovera

    bejulik31
    21. okt 2018    Čítané 126x

    Nalaďme sa pozitívne 🌞

    Tento rok máme naozaj nádhernú jeseň. Povedala by som, že teplotami môže konkurovať letu, až na tie chladnejšie rána a noci. No krajšie Babie leto si ani neviem predstaviť. A možno aj preto ma zatiaľ nechytila typická jesenná melanchólia. A skôr ako sa jej to podarí, som sa rozhodla tento rok ju do mojej hlavy nepustiť 😀 .

    Čo tak spraviť si týždeň plný pozitívnych úloh a aktivít? Okrem dobrej nálady vám prinesú aj skvelý pocit a pomôžete tak nielen sebe ale aj svojmu okoliu 🙂 .

    Ako taký "Pozitívny týždeň" vyzerá?

    Pondelok: Čas pre seba

    Utorok: Elektronický detox

    Streda: Čistota - pol života

    Štvrtok: Očista tela a mysle

    Piatok: Dary

    Sobota: Zdravie

    Nedeľa: Energia

    PONDELOK: Čas pre seba

    Doprajte si chvíľu len a len pre seba. Je na vás, čo si zvolíte, dôležité je, aby vás to napĺňalo dobrým pocitom a spokojnosťou 🙂 Môžete si vybrať z nasledovných tipov, alebo si vymyslieť niečo iné:

    • doprajte si pleťovú masku alebo navštívte kozmetičku
    • spravte si doma manikúru/pedikúru alebo navštívte manikérku/pedikérku/kaderníčku
    • dajte si kúpeľ s morskou soľou alebo šumivou bombou do kúpeľa
    • prečítajte si obľúbenú knihu
    • venujte sa obľúbeným ručným prácam

    UTOROK: Elektronický detox

    Toto bude asi najtažšia úloha z týždňa 😀 ... zbaviť sa elektroniky na celý deň alebo aspoň na pár hodín. Opäť zopár tipov:

    • trávte popoludnie bez elektroniky, prístupu k internetu, bez telefónu
    • vypnite telefón/PC/TV minimálne hodinu pred spaním
    • urobte si deň bez emailov, správ, pripomienok, telefonátov, sociálnych sietí
    • nájdite si na večer s partnerom/rodinou rôzne spoločenské aktivity mimo TV/PC 
    • choďte s rodinou, priateľmi, partnerom na výlet

    STREDA: Čistota - pol života

    Viete, že čisté a upratané prostredie môže pozitívne ovplyvniť vaše myslenie, konanie a náladu? Tak práve v tento deň môžete svoj príbytok vyčistiť či skrášliť 🙂 a môžete sa inšpirovať aj týmito tipmi:

    • upracte si skrinku či zásuvku, ktorú už dlho odkladáte
    • dôkladne vyčistite kúpeľňu (od sanity, cez skrinky až po obklady...)
    • utrite parapety, rolety, okná či ventilátory
    • vyčistite vonkajšie priestory okolo vášho príbytku
    • preložte nábytok

    ŠTVRTOK: Očista tela a mysle

    Naše telo nie je kôš, tak sa tak k nemu nesprávajme! Čo tak si dať fyzický a mentálny detox? Selektovať, čo áno a čo nie... vyberte si niečo z mojich tipov alebo si navrhnite svoj vlastný 🙂

    • vyraďte na 1 deň z vašej stravy cukor/lepok/mliečne výrobky/mäso...niečo čoho sa ťažko vzdávate
    • vyraďte zo svojich kontaktov ľudí, ktorí vás už neinšpirujú a neprinášajú vám radosť do života
    • vyčistite chlaničku/mrazničku/špajzu od všetkého starého a po záruke

    PIATOK: Dary

    Zbavte sa nadbytku svojich materiálnych vecí a urobte tak radosť niekomu inému...ten pocit, keď niekomu niečo darujete a urobíte mu tým radosť, je na nezaplatenie 🙂

    • vyraďte staré a nepotrebné oblečenie z vášho šatníka a darujte ho
    • venujte svoj čas dobrovoľníctvu v útulkoch, domovoch, nemocniciach, charite
    • miňte aspoň 10 € na charitu
    • darujte nepotrebné knihy druhým ľuďom alebo verejnej knižnici

    SOBOTA: Zdravie

    Posilnite svoje zdravie a imunitu niečím, čo nerobíte bežne. Možností je veľa, no ak vás nič nenapadá, tu je zopár tipov odo mňa 🙂

    • jedzte zdravo po celý deň
    • vyskúšajte nové jedlo (zelenina, hríby, ovocie, bylinky, strukoviny...)
    • vypite minimálne 3 litre vody za celý deň (postupne od rána až do večera)
    • pite celý deň čaj namiesto kávy
    • vymeňte sladkosti za ovocie

    NEDEĽA: Energia

    Práve nedeľa je deň ako stvorený na oddych a dobitie bateriek a energie na celý ďalší nasledujúci týždeň. Preto si doprajte aktivitu, ktorá vám dodá energiu a dobrú náladu 🙂

    • 20 minutová prechádzka
    • cvičenie vo fitku (nejaké skupinové cvičenie ako kickbox, pilates, zumba, jump...)
    • zabehajte si zopár kilometrov
    • zacvičte si podľa videa na youtube (joga, pilates, ...)
    • choďte si zaplávať do bazéna v najbližšej plavárni
    • skúste nejakú novú aktivitu či cvičenie vo svojom okolí

    Snáď som vás aspoň trošku inšpirovala a užijete si krásny a pozitívny nasledujúci týždeň 🙂

    Ak sa zapojíte, či už tento alebo iný týždeň, budem rada, keď napíšete svoje dojmy do komentu 🙂. Rada vás odmením srdiečkami ❤️

    Vážime si to čo máme? Je fajn mať ciele, ale v prvom rade máme byť vďační za to, čo máme a hlavne za svoje ZDRAVIE ☺️.

    bejulik31
    7. okt 2018    Čítané 478x

    KVÍDO s nudou zatočí, všeličo nás naučí 👌

    Sme taká úplne bežná rodinka. Mama, tato a dve aktívne, občas vysmiate, občas upišťané "duracelky". Niekedy mám pocit, že mojou najväčšou výzvou je nájsť aktivitu, kde sa obe dcérky (Hanka 4 roky, Ninka 1,5 roka) zabavia bez plaču a kriku. Hanka obľubuje najmä spoločenské hry, no pri Ninke je to niekedy naozaj VÝZVA. Zo spoločenských hier u nás vedie Pexeso - máme z neho asi tak 20 druhov. 

    V jedno pekné pondelkové dopoludnie zazvonil kuriér a priniesol balík. Už som vedela, že sme boli vybraní na testovanie KVÍDA. Neviem, ako vy, ale ja MILUJEM preberať balíky od kuriérov 😁. Môj manžel zasa až taký nadšený nie je. Jeho reakcia znela: "Kuriér, ach jaj, čo si zasa objednala?" 😁😁😁  Upokojila ho odpoveď, že tentokrát nič neplatím 😁. Nevedela som sa dočkať, kedy zásielku otvorím. Pôvodne som chcela počkať na Hanku, kým príde zo škôlky, ale moja zvedavosť zvíťazila. Ninka rozbaľovala so mnou a pekne sme si to podelili. Mňa zaujali hry a Ninku tie zelené penové srandičky na vyplnenie balíka. Dlho sa z nich však netešila, keďže ich považovala za "MŇAM" a každý jeden chcela ochutnať. Po treťom kúsku, ktorý som jej násilím vytiahla z úst, som vysvetľovanie vzdala a zelené srandičky skonfiškovala. 

    A čo sme teda mali v balíčku? 

    Pre Ninku - zelené penové srandičky 😂

    Pre Hanku - Pexeso pre bystré hlavičky - Farby a tvary 3+, Vejár plný kvízov 3+, Povedačky na cesty 3+

    Pre mňa - sviečka Heart&Home Kašmír a tiež mliečna čokoláda Pre dobrú náladu 🙂

    Hanku čakalo po príchode domov v izbičke prekvapenie. "Mamiiii, to všetko je moje?" Nevedela, čo skôr rozbaliť a hrať. 

    No nakoniec tradične zvolila Pexeso pre bystré hlavičky. Veľmi príjemne ma prekvapilo, že bolo z pevného materiálu, takže sa ľahko nepokrčí a neroztrhne. Vyzdvihla by som, že ide o netradičné pexeso, kde hráči nehľadajú dva úplne rovnaké obrázky, ale spájajú 2 obrázky, ktoré spolu logicky súvisia. Toto pexeso obsahuje 40 obrázkov a to 10 párov zameraných na farby a 10 párov zameraných na tvary. Naozaj skvele premyslené. Pri vyberaní kartičiek z kartónu som Hanke vysvetlila, ktoré obrázky patria k sebe. Následne som ich všetky zamiešala a jej úlohou bolo nájsť správny pár. Malá múdra hlavička to rýchlo pochopila a mohli sme sa pustiť do prvej hry Pexesa. Najskôr sme hrali farby niekoľkokrát a potom tvary niekoľkokrát. Keďže má Hanka už 4 roky, tak farby mala zvládnuté a tvary viac-menej tiež. Z edukačného hľadiska by som preto pre ňu volila už vyšší level Pexesa pre bystré hlavičky od 4 alebo 5 rokov. Toto Pexeso však stále má a aj bude mať využitie pri mladšej dcérke. Nosíme ho všade so sebou, patrí už k našej kabelkovej výbave, či ideme na návštevu my alebo príde návšteva k nám. 

    Po pár dňoch intenzívneho hrania s Pexesom sme sa dopracovali k hre Vejár plný kvízov. Tiež máme na testovanie verziu od 3 rokov. Vejár obsahuje 100 unikátnych obrázkových úloh z rôznych oblastí. Sú pekne zviazané, čo je hlavne pri mojich deťoch super praktické, lebo inak by sme už minimálne polovicu kartičiek nemali. Jedna kartička obsahuje dve úlohy - otázky a hneď po nej je rovnaká kartička ale už so správnou odpoveďou. Verôzne otázky od zvieratiek, ovocia, zeleniny, ročných období, dopravných prostriedkov až po rozpoznanie pocitov a emócií. Veľmi pekná a náučná aktivita v zaujímavej forme pre detičky. Opäť som mala pocit, že Hanka ju zvláda veľmi ľahko a rýchlo. Keď hrala Vejár prvýkrát, tak sa aj zamyslela nad otázkou, no už druhýkrát ani nečakala, kým prečítam otázku a už hovorila alebo ukazovala odpoveď. Z toho dôvodu by som už pre ňu zvolila verziu od 5+. No teší ma, že hocikedy príde za mnou s Vejárom od Kvída a povie: "Mami, poďme sa učiť" 🙂 Tak ešte stále má u nás využitie a ešte aj bude mať, keď mladšia trošku podrastie 🙂

    A na záver som si nechala Povedačky na cesty 3+. Táto šikovná hra opäť pekne zopnutá obsahuje 40 obrázkov a 250 otázok. V balení má byť pribalená aj zmazateľná čierna fixka, ktorú sme ale my v balení nemali (možno sa nám ušlo nejaké chybné balenie). Túto hru by som zhodnotila ako najnáročnejšiu pre Hanku i nás (rodičov). Z hľadiska času ale i koncentrácie. Ide o rozprávanie sa s dieťaťom na určitú tému - aké má dieťa na to názor, čo si myslí, aké má pocity. Taktiež rodič rozpráva o svojich skúsenostiach a pocitoch na danú tému. Túto hru začal manžel s Hankou a trošku sa aj "potrápil" pri otázke - Ako sa rodia deti? 😂

    Čo ešte nedokázala Hanka zvládnuť, bolo porozprávať príbeh so stanovenými slovami (napr. noc, sen, strašidlo). Možno o pár mesiacov zvládne i tieto úlohy.  Dokresľovanie obrázkov s pomocou fixky sme zatiaľ nerobili, dobehneme to keď zoženieme fixku 😉. Táto hra je pre nás najviac zaujímavá a najdlhšie využiteľná vzhľadom na vek. Obsahuje témy a otázky, ktoré donútia zamyslieť sa nad nimi nielen dieťa ale i nás dospelých. Páči sa mi, ako sa vďaka tejto hre viac spoznávame a dozvedáme sa o pocitoch toho druhého. A veru, i vďaka tejto hre som si uvedomila, že nie je také jednoduché vysvetliť dieťaťu určité témy resp. nájsť spôsob ako ich odkomunikovať. Doporučujem hrať túto hru celá rodina, veľa sa o sebe dozviete 🙂

    No tak vidíte, Kvído nie je len pre deti ale i pre dospelých. Mňa samú núti zamyslieť  sa a hľadať správne odpovede. Ešte stále sme v tejto hre len v prvej polovici, čo nie je na škodu, stále je pre nás zaujímavá a samozrejme patrí k našej kabelkovej výbave 🙂.

    Systém Kvído hier hodnotím veľmi pozitívne. Má čo naučiť ak si zvolíte správnu verziu podľa veku a vedomostí dieťaťa. Pekná, farebná a zaujímavá forma vzdelávania, ktorá neomrzí a vojde i do kabelky. Vďaka tomu, že ju máme stále so sebou, sme inšpirovali už zopár kamarátiek - mamičiek, ktoré hľadali tipy na vianočné darčeky. I ja sa chystám doplniť našu "Zásuvku hier" o ďalšie Kvído chobotničky ale už vo verzii od 5 rokov. Ak som aj vás inšpirovala k týmto pekným hrám, môžete si ich zakúpiť v obchodoch Albi alebo ich e-shop. 

    Testovanie bolo skvelé a veľmi sme si ho užili. Preto moja veľká vďaka patrí hlavne Albi a #konik_testuje za túto možnosť.

    Nemôžem nespomenúť sladký a voňavý darček pre nás - mamičky. I keď som pri výbere vône a sviečok veľmi opatrná a prieberčivá, touto vôňou sa trafili u mňa do čierneho. Sviečka má u nás čestné miesto a obávam sa, že nebude jediná 😀.

    No a o čokoládke len toľko, že veľmi rada takéto sladkosti s odkazom posúvam kamarátkam, rodine a známym pre radosť. Aj s touto som mala rovnaký zámer, že niekoho ňou poteším, hlavne preto, že sa už zopár týždňov stránim sladkostí a pracujem na svojej postave. No neviem z akého dôvodu, stále si ju odkladám pre seba, však aj ja potrebujem občas zdvihúť náladu 😎😉🤔.

    Testovaniu zdar!

    Kvído je super dar!

    Jedno PEXESO + štyri deti rôzneho veku = p zábavu postarané 🙂... Kvído 👍

    #test_kvido

    Krásna slnečná nedeľa a niektorí pracovníci Dôvery ju mimoriadne trávia v práci, aby vám boli k dispozícii ak sa rozhodnete dnešný posledný deň na zmenu zdravotnej poisťovne.

    Skontrolujte si, či je otvorená aj pobočka vo vašom meste: bit.ly/2xpwxZ8

    #dovera

    bejulik31
    Správa bola zmenená    29. sep 2018    

    Zajtra je Svetový deň srdca❤️

    Chronickým srdcovým zlyhávaním trpí viac ako 100-tisíc Slovákov. Poznáte príznaky srdcového zlyhávania?
    Kontaktujte svojho lekára, ak vám opúchajú členky, zadýchavate sa, a cítite celkovú slabosť a únavu. Včasné rozpoznanie tohto ochorenia vám môže výrazne zlepšiť kvalitu života ❤️

    Zdravá strava, pravidelný pohyb či pravidelné preventívne prehliadky prispejú k vášmu zdravšiemu JA 😉...
    Viac tipov nájdete v skupine https://www.modrykonik.sk/group/10500/

    #dovera

    (4 fotky)

    Anketa za ❤️❤️❤️
    Ktorý z benefitov Dôvery je pre vás TOP?

    👉 BabyBox v hodnote 50€
    👉 Príspevok na zuby 100€
    👉 DôveraLinka24
    👉 Poistenie bábätká z pohodlia domova
    👉 Doplatky za lieky 200+200
    👉 Príspevok na pôrod v zahraničí
    👉 Príspevok na ošetrenie u nezmluvného lekára
    👉 5% zľava na nákup cez Zľavové portály
    👉 Elektronická pobočka/aplikácia Dôvery
    👉 Polročné predplatné časopisu Mama a ja ZDARMA
    👉 Preplácanie očkovaní proti chrípke/kliešťom/hepatitíde A a B
    👉 Nadštandardné izby za polovicu
    👉 Program Bojovníci za zdravie
    👉 Dôvera pomáha diabetikom/Dialinka
    👉 Rekonštrukcia oddelení v nemocniciach

    Bližšie informácie o benefitoch nájdete v skupine https://www.modrykonik.sk/group/10500/

    #dovera

    bejulik31
    28. sep 2018    Čítané 223x

    Vybavte to jednoducho a rýchlo

    Jednoduchosť a rýchlosť - toto sú dve vlastnosti, ktoré uprednostňujem ako aktívna a časovo vyťažená matka na materskej dovolenke. Od receptov v kuchyni, úpravy zovňajšku, nakupovania, aplikácií v telefóne až po vybavovanie úradných záležitostí. Ako lektorka/školiteľka vo finančnej oblasti zostavujem a pracujem s rôznymi návodmi pre školiacich sa zamestnancov, ktoré musia spĺňať podmienky jednoduchosti a zrozumiteľnosti. A tak som jeden návod zostavila aj pre tých z vás, ktorí ste sa rozhodli využívať výhody a benefity Zdravotnej poisťovne Dôvera.

    Aj keď online prihláška je ozaj veľmi jednoduchá a rýchla (trvá iba 3 minuty), niekomu dobre padne nakuknúť do návodu či už pred alebo počas vyplňovania prihlášky.

    Tak poďme na to:

    Kliknite na www.dovera.sk. Hneď na úvodnej stránke nájdete nižšie odkaz "Poistite sa do 3 minút..." kliknite naň a ste tam 🙂

    Prvou vašou voľbou bude, či chcete poistiť seba alebo dieťa. (Ja som v tomto návode zvolila seba...)

    Následne sa vám budú otvárať roletky s ponukami odpovedí na otázky:

    Prečo sa chcete poistiť (aktuálna je zmena poisťovne)

    Z akej súčasnej poisťovne (máte dve možnosti 🙂 )

    Vaše telefónne číslo a e-mail.

    Po zaškrtnutí  tlačítka Súhlasím so spracovaním ...  a kliknutí na Pokračovať vám systém ponúkne obrazovku, kde vyplníte osobné údaje + adresu.

    Po kompletnom vyplnení sa dostanete na obrazovku, kde si zvolíte z roletového menu, kto za vás platí teraz zdravotné poistenie + dôvody...

    V spodnej časti si ešte vyberiete, kde si chcete prebrať alebo kam vám majú zaslať preukaz poistenca.

    Posledná otázka, na ktorú je potrebné odpovedať, zisťuje, ako chcete podpísať a doručiť prihlášku.

    Ja volím jednoduché a rýchle riešenia, takže Kuriér je pre mňa ako "vyšitý"...

    Vy však máte na výber 4 možnosti 🙂

    Posledný klik na "Dokončiť" a je to hotovo . Zvládli ste to .

    Verím, že bol tento návod pre vás prínosom a v prípade otázok mi pokojne píšte, či už do komentára alebo do správy . Ak by ste mali záujem o návod k prehláseniu / prihláseniu dieťaťa – dajte mi vedieť a ja vám ho poskytnem 🙂

    Všetky informácie, výhody a benefity zdravotnej poisťovne Dôvera nájdete v našej skupine  https://www.modrykonik.sk/group/10500/

    A nezabudnite, že prehlásiť sa môžete iba do konca septembra s účinnosťou od 1.1. nasledujúceho roka.

    bejulik31
    27. sep 2018    Čítané 642x

    Zázrak či rastlina budúcnosti

    Oranžové zlato, rastlina budúcnosti či citrónovník severu. Aj tieto "prezývky" patria RAKYTNÍKU.

    Ešte pred dvomi rokmi som ani netušila, čo všetko tento pichľavý krík v sebe skrýva. Vnímala som ho iba ako okrasný ker, až kým ho moja svokra nezačala ako onkologický pacient pravidelne užívať. 

    Prečo zázrak? Jediná oranžová bobuľka rakytníka obsahuje dennú dávku vitamínu C! Rastlina patrí medzi najvýživnejšie na svete. Je to unikátne ovocie bohaté na kombináciu 10 vitamínov – antioxidantov, 15 stopových prvkov, olejov, nenasýtených mastných kyselín a iných biologicky aktívnych látok. Viete, že rakytník využívali vojaci v čase vojny ako zdroj energie na odstránenie únavy a vyčerpania? 

    Jeho uplatnenie nie je len v kuchyni ale i v kozmetike. Lieči kožné choroby ako je ružienka, akné, taktiež pomáha pri drobných poraneniach, jazvách, omrzlinách či zapareninách. Dôležitú úlohu zohráva aj v boji proti vráskam. Nezanedbateľný je i v prevencii a liečbe rakoviny a vredov. 

    Rakytník patrí medzi veľmi odolné rastliny a na Slovensku sa mu darí veľmi dobre. Ak ho chcete sami pestovať, nezabudnite, že ide o dvojdomú rastlinu, to znamená, že potrebujete vysadiť jednu samčiu a jednu samičiu rastlinku. Len to oberanie úrody - ojojoj, dopichané prsty 🙂 ... ale aj tu som už našla riešenie - stačí si odstrihnúť konáriky s plodmi, šupnúť ich na noc do mrazničky a na druhý deň vám krásne opadajú dolu a môžete si ho zamraziť. 

    A ako teda rakytník najlepšie konzumovať? Známy je rakytníkový olej alebo jedenie čerstvých či mrazených bobuliek. Denná dávka je 15 kvapiek oleja alebo 4-5 bobuliek. 

    U nás sme zaviedli ranný rituál, kedy si dáme celá rodinka po 4-5 bobuliek mrazeného alebo rozmrazeného) rakytníka s pol čajovej lyžičky medu (deti a medom 😉 ).

    Občas ho zamiešam i do smoothie alebo do jogurtu. Tento rok som objavila ďalšie možnosti využitia rakytníka. Môžeme si z bobuliek pripraviť sirup alebo čaj so sušených lístkov a korienkov. 

    Tak ako, motivovala som vás? Skúsite ho? Za tú imunitu a liečivé účinky to stojí 🙂

    Bea

    Skoro všetci v okolí chorí....my sa zatiaľ držíme... posilňujeme imunitu C-čkom a rakytníkom.

    Čo pomáha vám na imunitu?

    Ak chcete vedieť viac o rakytníku, tu je zopár info: https://www.modrykonik.sk/blog/bejulik31/article/zazrak-ci-rastlina-buducnosti-8ucesw/

    #dovera

    Vyhrajte tohto MAXI plyšového medveďa ☺️

    Zdravotná poisťovňa Dôvera vyhlásila súťaž na FB - stačí sa zapojiť 😉
    https://www.facebook.com/DoveraZdravotnaPoistov...

    Sledujte nás aj v skupine tu na MK
    https://www.modrykonik.sk/group/10500/

    #dovera#sutaz

    Keď mi pred pár mesiacmi stomatológ vytrhol zub - osmičku, nevedela som presne čo môžem robiť a čo nie, aby sa mi rana rýchlo zahojila...

    Ak ste na tom podobne, pozrite si toto:
    https://www.facebook.com/628172783946255/posts/...

    #dovera

    Tak som sa na to dala...upiecť mojej malej bambulke ovocnú tortu k jej zajtrajším narodeninám 🙂...výzva pre mňa, snáď bude jedlá a bude ako-tak vyzerať 😬🤔☺️

    👍 Príspevok na zuby až 100 eur
    👍 Preplácanie pôrodu v zahraničí
    👍 BabyBox pre najmenších
    👍 Doplatky za lieky až 200 eur
    👍 Poistenie z pohodlia domova
    👍 Lekár na telefóne 24 h/7 dní v týždni
    a mnoho ďalších výhod pre poistencov Dôvery

    Ak stále váhate, či zmeniť poisťovňu a do ktorej vstúpiť, informácie a benefity zdravotnej poisťovne Dôvera si môžete pozrieť v skupine
    https://www.modrykonik.sk/group/10500/

    #dovera

    bejulik31
    21. aug 2018    Čítané 420x

    Pilates ako liek

    Nikdy by som si nepomyslela, že ja - aktívna a dynamická žena milujúca tanec, hudbu, rytmus a energiu sa zamilujem do PILATESU.

    Kým som si neodcvičila jednu poriadnu hodinu pilatesu, považovala som ho za nudné, pomalé a nezáživné cvičenie. Ale... Keď som si doslova "oddrela" kvalifikovaný kurz ako inštruktorka pilatesu, zistila som, že pilates vôbec nie je NUDNÝ.

    Je to zázrak na všetko, liek na chrbticu, odreagovanie mysle, spevnenie tela, správne držanie tela a mnoho ďalších pozitív.  A čím dlhšie ho cvičím, tým som viac presvedčená o jeho prínosoch. A nielen to.

    Pilates nie je len módna záležitosť, je tu už takmer 100 rokov a je stále populárnejší a obľúbenejší. Je to doslova umenie, už viac ako 5 rokov vediem hodiny pilatesu, no stále sa mám čo učiť. 

    Pre koho je určený? 

    Pre všetkých! Mladých, starších, zdravých, ľudí so zdravotnými ťažkosťami, s nadváhou, pre športovcov, ženy aj mužov, aj mamičky pred pôrodom aj po pôrode.

    Ako začať? 

    Pilates je možné cvičiť hocikde, vo fitku,  doma, na dovolenke...Ak však začínate, doporučila by som prvé hodiny cvičiť pod dohľadom certifikovaného pilates inštruktora. 

    Spomínam si na časy, keď som skúšala cvičiť doma pilates podľa CD z časopisu. Ach jaj! Ani zďaleka sa to nepodobalo na terajšie poriadne cvičenie. 

    Pri cvičení pilatesu je kladený dôraz na správne dýchanie, techniku cvičenia, zapájanie správnych svalov brušnej steny a panvového dna. Ak necvičíte správne, nemá cvičenie efekt a môžete si viac ublížiť ako pomôcť. 

    Na mojich hodinách, ktoré vediem, sa intenzívne venujem nielen začiatočníkom, ale aj pokročilým... vysvetľujem, ukazujem, opravujem. Ak si vás inštruktorka na hodine nevšíma, neopravuje nesprávne pozície či cviky, tak pohľadajte inú - takú, ktorá sa vám bude venovať. 

    Keď sa naučíte správne cvičiť, môžete sa realizovať aj doma 😉.

    Verím, že som vás motivovala vyskúšať toto skvelé cvičenie, a preto vás pozývam do skupiny Zdravie v najlepších rukách https://www.modrykonik.sk/group/10500/ kde nájdete:

    - prevedenie jednotlivých cvikov na základnej, mierne pokročilej a pokročilej úrovni

    - videá a fotky

    - zostavy

    - ďalšie zaujímavé tipy a informácie 

    Pilates je ideálnym cvičením pre  každého z nás, kompenzuje sedavé zamestnanie ale i vysoké športové výkony a vyrovnáva svalové dysbalancie. 

    Dúfam, že i vy sa do pilatesu zamilujete a zaradíte ho do svojho života ako súčasť zdravého životného štýlu 🙂.

    Vaša Bea

    bejulik31
    Správa bola zmenená    20. aug 2018    

    Žienky, ak aj vy míňate na zuby majland, tak vás možno poteší novinka od Dôvery - príspevok na zuby vo výške 50 eur 😉

    Bližšie informácie nájdete tu:
    https://www.dovera.sk/aktuality/a2580/poistenco...
    Viac benefitov od Dôvery nájdete aj v skupine
    https://www.modrykonik.sk/group/10500/

    #dovera

    Potešili by vás darčeky? Tri balíčky od zdravotnej poisťovne Dôvera čakajú len na vás 🙂. Všetky info nájdete v skupine https://www.modrykonik.sk/group/10500/

    #darceky
    #dovera

    (3 fotky)

    Masáž patrí medzi najobľúbenejšie darčeky v rodine, čo oceňujem hlavne ja. Objednám poukážku v určitej hodnote zo zľavových portálov a darček vybavený 👌🙂.

    A ako poistenec Dôvery mám ešte ďalšiu 5% zľavu na nákup cez Zlavadna, Zlavadne, Boomer...

    Ak vás zaujímajú aj ďalšie benefity Dôvery, nájdete ich v skupine https://www.modrykonik.sk/group/10500/

    #dovera

    bejulik31
    Správa bola zmenená    9. aug 2018    

    Pomaly ale isto sa nám prázdniny krátia a príde september. Detičky nastúpia do školy a do škôlky a rodičia začnú riešiť imunitu detí.
    Keďže imunita nevznikne zo dňa na deň, je potrebné ju riešiť už skôr. A ak ste na to dosiaľ nemysleli, tak je najvyšší čas.

    Ja dávam dcérke navštevujúcej škôlku každé ráno vitamín C a môžem skonštatovať, že ju choroby obchádzajú. Samozrejme, z času na čas zakašle alebo jej tečie z nosa, ale to vyriešime domácimi receptami a väčšinou o 2-3 dní je fit.
    Čo pomáha vám na imunitu? Dajte tipy 🙂

    #dovera

    bejulik31
    1. aug 2018    Čítané 272x

    Čas na domáci wellness

    Každá matka nielen na materskej, ktorej život sa točí len okolo detí, partnera a domácnosti ho potrebuje - oddych, relax, ticho, čas pre seba, starostlivosť o seba...Avšak, všetky poznáme aká je realita. Nie je na to čas, peniaze, nie je kam "upratať deťúrence a kopu ďalších námietok. A tak som sa rozhodla, že si spravím wellness doma. Pekne som si ho naplánovala a následne napísala aj pre vás. 

    Ak patríte do skupiny "Namietačiek" 😂, tak tento návod je práve pre vás. Nepotrebujete žiadne extra úspory, ani celý deň voľna (aj keď si to viem predstaviť 😉 ) a dá sa to aj pri deťoch (samozrejme spiacich 😁 ).

    Takže milé dámy, neviem ako vy, ale ja mám dosť jasnú predstavu ako má taký domáci wellness vyzerať a čo by mal zahŕňať: 

    - kúra na vlasy

    - omladzujúca kúra  na pleť 

    - uvoľnenie tela

    - zjemnenie pokožky tela 

    - manikúru

    - pedikúru

    - čas na knihu/film

    - dobrú kávu/čaj/pohár vínka

    - "chuťovka" na dobrú náladu

    A začína to prípravou 🙂

    👉 Pošlite deti na prázdniny starým rodičom alebo ich aspoň dajte včas spať 😁

    👉 "Upracte" aj partnera (je to váš čas sama pre seba), môže sa wellnessu zúčastniť len ak budete mať z neho osoh (napr. masáž)

    👉 Pohľadajte si nejaké sviečky či kahance, ktoré vám spríjemnia relax vo vani

    👉 Pripravte si relaxačnú hudbu (ak nemáte žiadne CD, rádio...máte mobil...Google nájde všetko 😉 )

    👉 Nachystajte si masku na vlasy,  pleť, telo...ak nemáte, postačia vám suroviny zo špajze (Google vám poskytne mnoho receptov na domáce kúry 🙂 )

    👉 Pilník/strojček na chodidlá si položte blízko vane,aby bol v dosahu

    ____________________________________

    A wellness sa môže začať 🛀

    ☀️ Napustite si horúcu vaňu a pridajte do nej penu alebo morskú soľ (pena je voňavá a romantická... soľ zasa uvoľňujúca a má aj liečivé účinky).

    ☀️ Zapáľte sviečky a pustite si hudbu (pozor na bezpečnosť - utopený mobil či hasenie kúpeľne nespadá do predstavy o wellnesse)

    ☀️ Na vlasy si naneste masku a zabaľte ich do uteráka 

    ☀️ Naneste na pleť masku a nechajte pôsobiť minimálne 20 minút

    ☀️ Ponorte sa do horúceho kúpeľa vo vani...zatvorte oči a myslite na niečo pekné a pozitívne 🙂 (nie na povinnosti, ktoré vás zajtra čakajú ani čo budete zajtra variť 😀 )

    ☀️ Keď vám začne chladnúť voda, je čas zmyť zo seba všetky masky, opilníkovať chodidlá a vydrhnúť telo kávovým peelingom. Už ste ho  vyskúšali? Bola som ním nadšená, takú jemnú, vláčnu a hladkú pokožku som už dávno nemala. Vrelo doporučujem vyskúšať 😉.

    ☀️ Oblečte si niečo pohodlné, v čom sa cítite príjemne a presuňte sa do obľúbeného kresla. Župan či pohodlný domáci odev vyvoláva príjemné pocity oddychu. 

    ☀️ Pripravte si chutný čajík alebo dobrú kávu resp. pohár vínka a k tomu niečo ľahké a chutné na zahryznutie 😉 (pre mňa ideálny pohár vínka a k tomu tanier s hroznom a niekoľkými druhmi syra 🍷🍇🧀

    ☀️ Zvoľte a realizujte svoju obľúbenú relaxačnú aktivitu (čítajte knihu/časopis, pozrite si dobrý film, spravte si manikúru, alebo len ležte a oddychujte 🙂 )

    A ako dlho má trvať wellness? To je veľmi individuálne. Niekomu postačí hodinka- dve, niekto potrebuje aj celý deň či viac dní. Mne pomohli aj tie dve-tri hodinky...a načerpala som novú energiu a vitalitu 😉.

    Odteraz minimálne raz za mesiac venujem pár hodín sebe a domácemu wellnessu.

    A čo vy? Máte nejaké super tipy, ako vylepšiť domáci wellness, prípadne osvedčené homemade kúry?

    Kočky, dnes je posledný deň na zapojenie sa do súťaže o wellness pobyt 😉, tak ak chcete trochu oddychu a relaxu, šup do skupiny https://www.modrykonik.sk/group/10500/

    Podmienky súťaže nájdete:
    https://www.modrykonik.sk/blog/bejulik31/article/vyhrajte-pobyt-v-kupeloch-6uj8du/

    #sutaz #dovera

    bejulik31
    17. júl 2018    Čítané 607x

    Vyhrajte pobyt v kúpeľoch od Dôvery

    Kúpeľná liečba zohráva nenahraditeľnú úlohu v liečbe ochorení a úrazov. No jej primárnou rolou je PREVENCIA! Viete, že v posledných rokoch sa kúpele stávajú obľúbeným miestom wellness pobytov, ale i častou dovolenkovou destináciou? Túžite i vy stráviť príjemné chvíle v slovenských kúpeľoch?  Máme pre vás SÚŤAŽ, do ktorej venovala zdravotná poisťovňa Dôvera atraktívnu cenu:

    👉 Darčekový poukaz na pobyt Medical Gold v kúpeľoch Dudince na 2 noci pre 2 osoby 👈

    V pobyte je zahrnuté:

    🌸 Ubytovanie v KH Mineral alebo LD Rubin

    🌸 Plná penzia

    🌸 Povinná lekárska konzultácia

    🌸 6 liečebných procedúr

    🌸 Denne vstup do vnútorného bazéna v LD Rubin

    🌸 Denne vstup do vonkajšieho bazéna Rubin

    🌸 2x 1-hodinový vstup do hotelového wellness

    👆Súťaž trvá od dnes 9.7.2018 do polnoci 22.7.2018. Žrebovanie a zverejnenie výhercu prebehne 23.7.2018.

    Podmienky súťaže:

    👍  Staňte sa/ste členom skupiny Zdravie v najlepších rukách https://www.modrykonik.sk/group/10500/

    👍  Vyberte si zo stránky https://www.dovera.sk/poistenec/nadstandard-od-dovery/starostlivost-o-zdravie/a1888/zlavy-v-kupeloch   kúpele, v ktorých by ste rady strávili wellness pobyt

    👍  Napíšte v skupine príspevok „Ako by vyzeral váš vysnívaný wellness pobyt v kúpeľoch“ (nebojte sa rozpísať, k popisu môžete/nemusíte pridať aj fotku, ...)

    👍  Príspevok označte #sutaz_dovera_kupele

    Neváhajte sa zapojiť a súťaž odporučiť i ďalším mamičkám a známym. Teším sa na vaše príspevky a prajem vám veľa šťastia pri žrebovaní 🍀 🍀🍀

    Vaša ambasádorka, Bea

    Dobré ránko, dámy 🌞🙂, je Víkend...nezabudnite si nájsť aj čas na seba

    Domáci wellness, kniha či oddych na lehátku pri bazéne...ako vyzerá vaša chvíľka pre seba?

    A nezabudnite sa zapojiť do súťaže o wellness pobyt https://www.modrykonik.sk/blog/bejulik31/article/vyhrajte-pobyt-v-kupeloch-6uj8du/

    Prajem krásny pohodový víkend 🌞🌼😉

    #dovera #sutaz

    Keď už poriadny wellness, tak s kým? S priateľkami alebo s partnerom?

    Za vaše komentáre pošlem ❤️

    #srdiecka #dovera

    bejulik31
    Správa bola zmenená    11. júl 2018    

    Dobre ránko 🙂, keďže nám dnes absentuje 🌞, tak vás poteším ❤️❤️.
    Stačí napísať do komentu, čo vás prvé napadne pri slove wellness ...

    #srdiecka #dovera

    Milujem leto, slnko, vodu, melón a varenú kukuricu... vďaka otcovi máme nielen Bio kukuricu zo záhrady 🙂