1 / 107
    2020, 248 str.

    Anotácia:
    Jeden z najoceňovanejších románov súčasnosti. Víťaz Costa Novel Award za najlepší román roka 2018, nominácia na Man Bookerovu cenu za rok 2018 a množstvo ďalších cien.

    Connell a Marianne pochádzajú z jedného malého mestečka na západe Írska, no zdá sa, že tam sa podobnosť medzi nimi končí. Connell je v škole obľúbený, zatiaľ čo Marianne je samotárka. Marianne je z bohatej rodiny, Connel vyrastal bez otca a jeho matka je upratovačka. Keď však jedného dňa nadviažu rozhovor – síce trápny, no strhujúci – spustia lavínu, ktorá navždy zmení ich životy.

    Normálni ľudia sú príbehom o neprekonateľnej fascinácii, priateľstve a láske. O ľuďoch, ktorých vzájomná príťažlivosť a zároveň neznesiteľná vzdialenosť dovádzajú k poznaniu, že nemôžu byť spolu ani jeden bez druhého. Podáva svedectvo o tom, aké ťažké je zmeniť sa, stať sa tým, čo považujeme za „normálne“. A s dojímavou nehou odkrýva, ako nás život učí manévrovať v priestore medzi sexom a mocou, tendenciou zraňovať a byť zraňovaný, túžbou milovať a byť milovaný.

    📚 Moja recenzia🖋️:
    Začiatok tohto roka som čitateľsky odštartovala s týmto krásnym vianočným darčekom, na ktorom ma upútal už obal knihy. A myslím, že veľmi výpovedný názov o nič menej. A to som ešte nevedela, aký exkluzívny zážitok ma čaká vo vnútri. Obsah príbehu mi ponúkol oveľa viac, ako som vôbec mohla očakávať. Bol to príbeh pre mňa a o mne. Prežívala som s hlavnými postavami ich boj so životom, ľuďmi a samým sebou, cítila som s nimi lásku, smútok, prijatie a neprijatie ... a vôbec celý ten ohňostroj pocitov, ktorý v nich a medzi nimi iskril a ktorý ich viedol cestami života, ktoré pochopí asi len ten, kto ukrýva vo vnútri podobný svet. Pre mňa jedinečný dej, kde je však potrebné vnímať hĺbku, všetko ostatné je len kulisou k tomu podstatnému, čo táto kniha ukrýva. A nie je toho málo. Lebo zostať na povrchu je v tomto prípade to najhoršie, čo môže čitateľ urobiť.

    20. jan 2021
    20. jan 2021
    20. jan 2021
    Autor komentár zmazal
    20. jan 2021

    Aj mne sa velmi pacila🙂

    1. jún 2021