bendinko
8. nov 2016
102 

"K2r-čistá a svieža bielizeň, alebo ako som testovala"

#test_k2r

Po pravidelnom zapájaní sa do výziev na testovanie a pravidelnom sklamaní z toho, že ma nevybrali, ma 24.októbra prekvapila IP s radostnou správou, že som bola vybraná na testovanie s K2r. Moja radosť bola neopísateľná a o to väčšia, že som mohla testovať produkty na pranie, ktoré ako správny puntičkár a pedant na dokonale vypranú bielizeň striedam a stále hľadám svoj TOP, s ktorým by som bola 100% spokojná. A tak mi neostávalo nič iné ako čakať ďalšiu správu o tom, že balíček je odoslaný a následne nasledovalo vyčkávanie kuriéra. Balíček dorazil 28.októbra a jeho obsah bol nasledovný:

1. Colour Catcher+Stain Remover - obrúsky proti zafarbeniu a odstraňovač škvŕn

2. Colour Catcher - obrúsky proti zafarbeniu

3. Intensive White+Stain Remover - obrúsky na obnovenie bielej a odstraňovač škvŕn

4. Intensive White - obrúsky na obnovenie bielej

5. Washing machine Cleaner 3in1 - čistič práčky 3 v 1

A testovanie mohlo začať 🙂

Keďže spolu s balíčkom na pranie pribudlo do našej domácnosti aj chlapove špinavé pracovné oblečenie, voľba prvého nominanta na testovanie bola jasná:

1. Colour Catcher+Stain Remover - tento výrobok sľubuje odstránenie škvŕn už od 30 stupňov a zároveň zabraňuje nežiadúcemu zafarbeniu oblečenia.  Krabička obsahuje 5 sáčkov s práškom, ktorý sa pred pridaním prádla dá do zadnej časti bubna.

Už pri otvorení krabičky mi udrela do nosa tá krásna svieža nevtieravá vôňa, ktorú som pri týchto produktoch ocenila najviac. Test to bol určite záťažový, keďže škvrny od oleja, pneumatík a v neposlednom rade od smoly (neviem kde sa vzala, to bola aj pre mňa novinka, asi mm mení povolanie 🙂 nie sú tak ľahko oprateľné, veď posúďťe samy:

Práčku som zapla na 60 a už len čakala ako test dopadne...

...Výsledok? Niečo pustilo, ale tie najodolnejšie škvrny ostali. Ale aj tak som spokojná, lebo pach pneumatík sa vytratil a aj oblečenie pôsobilo čistejšie ako obvykle. Ešte v krabičke ostalo pár vrecúšok, tak ich s nimi budem prať aj naďalej a pevne verím, že časom sa aj tie najodolnejšie škvrny poddajú a zmiznú.

Bonus bol zafarbený obrúsok, ktorý zachytil farbu z oblečenia a vďaka nemu sa oblečenie nezafarbilo a zachovalo si svoju farbu.

2. Colour Catcher - obrúsky proti nežiadúcemu zafarbeniu mi prišli vhod, keďže kôš na prádlo bol síce plný, ale nenazberalo sa mi dostatočné množstvo farebného no ani bieleho prádla. Obrúsky umožňujú prať bez triedenia bielizne a v krabičke ich nájdete 10 ks. Taktiež ich musíte pridať do zadnej časti bubna pred pridaním oblečenia. Zozberala som všetku odvahu a zmixovala som oblečenie. Najväčšie starosti mi robilo chlapove obľúbené svetlo šedé triko,ktoré sa pralo s mojimi novými bordovými nadkolienkami a ja som už v predstavách videla tričko s ružovým nádychom a následnú tichú domácnosť 🙂

S malou dušičkou som čakala na vypnutie práčky a čo ma v nej čakalo? Mierne zafarbený obrúsok, no žiadne zafarbené oblečenie a vďaka tomu aj naďalej zhovorčivá domácnosť 🙂 Ba čo viac, biele ponožky sa mi zdali o niečo krajšie vyprané ako inokedy (viď. foto)

3. Intensive White+Stain Remover - toto balenie obsahuje 5 modrých sáčkov s pracím prostriedkom, ktoré sľubujú odstránenie škvŕn už pri 30 sťupnoch a zároveň sa majú postarať o intenzívnu bielu farbu. Taktiež ako pri predošlých produktoch sa sáčok vloží ešte pred pridaním prádla do práčky, do zadnej časti bubna.

Keďže som nemala dostatočné množstvo bielej bielizne, pridala som aj pár letných tričiek, ktoré mali v podpazuší fľaky od deodorantu, keďže bielu nosím v lete nonstop. Najprv som použila vrecko na žiarivú bielu, ktoré zároveň má aj odstraňovať škvrny.

Po vybratí prádla z práčky nastalo veľké sklamanie. Škvrny ostali na svojom mieste, ani farba na bielizni sa nezmenila a to moje tričká nie sú nejak výrazne zašednuté. Jediné čo sa zmenilo, bola farba vankúšika,ktorý bol po vybratí biely namiesto modrého 🙂

A tak som prádlo dala naspäť do práčky a tentokrát čisto s obrúskami na bielenie:

4. Intensive White - v krabičke ich je 10 kusov a taktiež sa vkladá do zadnej časti bubna ešte pred pridaním prádla. Tentokrát som rozhodne očakávala aspoň menšiu zmenu vo farbe, keďže som v ňom prala 2x po sebe.

No aj tentokrát tento výrobok pohorel na plnej čiare. Nekonalo sa nič, zbytočné druhé pranie a na foto presne vidno, ktoré triká sú novšie - belšie a ktoré sú staršie. Zašednuté ostali naďalej, o škvrnách nehovoriac a to mi ich  prášok z DM  krásne vybieli a aj škvrny zmiznú, keď bielizeň pred praním namočím (tentokrát som prala s Lanzou, aby som otestovala silu tohto prípravku). Jediné plus je opäť krásna svieža vôňa, inak na bielizni nevyčaroval nič, čo sľuboval. Za mňa rozhodne tento prípravok nie!

Dnešným dňom som skončila testovanie a práčke dopriala relax a očistu v podobe tohto produktu:

5. Washing machine Cleaner 3in1 - čistič práčky, ktorý:

- čistí

- odstraňuje vodný kameň

- prináša sviežosť

Balenie obsahuje dva sáčky. Sáčok sa vysype do bubna práčky (ak máte práčku z predu plnenú taktiež ako ja) a okamžite sa zapne na program bavlna na 60 stupňov.

Pre tých, ktorý majú práčku plnenú zhora, obsah sáčku sa nasype do bubna, nastaví sa najvyššia možná teplota, maximálna hladina vody a najdlhší program prania.

S výsledkom som bola spokojná. Práčka ostala krásne čistá, zbavená usadenín a bola prevoňaná krásnou vôňou, ktorá sa šírila po celej kuchyni, keďže práčku máme vbudovanú tam.

Týždeň zaujímavého testovania mám za sebou a tak by som sa chcela modrému koníku poďakovať za možnosť testovať a samozrejme aj za to, že ma vybrali a tým mi umožnili rozšíriť môj obzor v pomocníkoch na pranie a zároveň nájsť si svojich obľúbencoch, ktorí nám nebudú v našom "arzenály" na pranie chýbať a už sa teším na ďalšiu výzvu, do ktorej sa rozhodne zapojím opäť.

Za najväčšiu výhodu týchto produktov, prekvapivo nepovažujem ich praciu silu, ale ich sviežu vôňu, pre ktorú som ochotná zadovážiť si ich znova okrem prostriedkov na bielu bielizeň.

Tak ak ste taktiež maniaci na vône ako ja, šup-šup do obchodov a vyskúšajte aspoň jeden z nich 🙂

Pekný deň žienky a ďakujem, že ste sa dočítali až do konca mojej dlhej recenzie. Snáď bude pre vás prínosná tak, ako sú pre mňa prínosné ostatné recenzie.

Ako sa distanes k tomu testovaniu.

8. nov 2016

@lubica46 sleduj @konik_testuje . pravidelne pridavaju vyzvy na testovanie a do komentara napises preco by si to mala prave ty testovat a oni si uz vyberu, komu balicek zaslu

8. nov 2016

@bendinko dakujem velmi pekne😙💙💚💛💜

8. nov 2016

@lubica46 za malicko 😉

8. nov 2016

Začni písať komentár...

Odošli