benikate
30. mar 2020
1327 

Rúčky, ručičky, máte SUCHÉ prstíčky

Časté umývanie rúk (nielen počas karantény) pokožku vysušuje, Linola jej vlhkosť prinavracia.

Kdekoľvek Vašej pokožke chýba kyselina linolová, nedarí sa jej dobre. Reaguje stratou vlhkosti. Telo si nedokáže pomôcť samo, keďže tieto dôležité lipidy samo neprodukuje. Prípravky značky Linola obsahujú účinnú látku, aby napomohli regenerácii kože. Pomáhajú telu odstrániť príčinu straty vlhkosti. 

Za seba a svoje deti môžem smelo prehlásiť, že je to skutočne tak!

 

V prvom rade sa chcem poďakovať, že sme sa vďaka Modrému koníku s mojimi deťmi mohli podieľať na 14-dňovom testovaní produktov nemeckej značky Linola. Na mušku sme si zobrali krém na ruky a umývací gél na ruky, telo a tvár. 

Naše testovanie sa, žiaľ, začalo presne v tom období, kedy v Bratislavskom kraji začali zatvárať školské zariadenia pre prvé prípady koronavírusu. Dva dni po tom, čo nám prišiel voňavý balíček s produktmi na suchú a citlivú pokožku, zatvorili školy a škôlky aj v našom meste... A doma zostali okrem dva a pol ročnej dcérky Alžbetky aj škôlkarka Katka a prváčik Lukáško. 

Karanténa a domáce testovanie 

Takže skúška prebehla v domácej karanténe za prítomnosti všetkých troch detičiek. 

Mňa a moje ratolesti spája suchá pokožka. Kým ja každú zimu a prechodné obdobie bojujem so suchými rukami až do takej miery, že sa mi na koži v okolí nechtov tvoria malé krvácajúce trhlinky, deti mávajú suché hlavne nožičky. Možno to súvisí s tým, že ich slniečko počas letnej dovolenky pri mori trochu viac opálilo, a preto ich teraz treba viac hydratovať. Lukáškovi sa k tomu sem-tam ohlási potravinová alergia s červenými svrbivými ložiskami v záhyboch a vždy po jej prekonaní má jeho pokožka na nohách sklon k tvorbe šupiniek. V čase nášho testovania sa navyše všetkým trom objavil suchý červený fľak aj na rukách. 

Fotoaparát to vo fáze, kedy bol najvýraznejší, nedokázal zachytiť úplne detailne, ale už po prvom týždni intenzívneho používania krému na ruky bolo po probléme. Musím však povedať, že krém na ruky sme mali stáli pri sebe. Niekedy to bol až komický pohľad, ako ma všetci traja obkľúčili a nastrkali predo mňa tri páry drobných ručičiek so slovami "Mama, krémuj!" a "Ešte mne, aj mne, a ešte sem...

Takže poďme si zhrnúť skúsenosti s krémom na ruky. 

Rúčky, ručičky, máte suché prstíčky 

Výrobca uvádza, že Linola Hand s hodnotnou kyselinou linolovou je určený na veľmi suchú, hrubú a popraskanú pokožku rúk. Kyselina linolová podporuje prirodzenú regeneráciu ochrannej kožnej bariéry a lipidy a glycerín znižujú pnutie pokožky. Vhodná je aj na pokožku so sklonmi k ekzémom a citlivú pokožku, pretože neobsahuje ureu, konzervanty, silikóny a minerálne oleje.

Keďže mám za sebou odskúšané už nespočetné množstvo krémov na ruky cez Neutrogenu až po modrú Indulonu, nestačila som sa čudovať, ako sa môže Linola tak úžasne rýchlo vstrebať. Ja si ruky krémujem pri každom odchode z domu. Zažili ste už to, že po zabuchnutí dvier a ceste z domu, trvá hodnú chvíľu, kým krém vsiakne do pokožky, a vy si za ten čas stihnete vďaka mastnému filmu ušpiniť rukávy kabáta či obľúbenej bundy alebo zamastiť púzdro na mobil či peňaženku? Mne sa to stávalo dosť často. Pri Linole takéto niečo nehrozí, pretože sa vstrebáva neuveriteľnou rýchlosťou. Nestopovala som to, ale môj slabý odhad je tak do cca. 30 sekúnd. A nezanecháva lepivý film. Z rovnakého dôvodu si krém zamilovali aj deti a nijako ich to bezprostredne po nakrémovaní neobmedzovalo v ďalšej hre.

Neutrálna vôňa tohto produktu medicínskej starostlivosti o pokožku nikomu nevadila. Vadilo nám jedine to, že pri toľkej denne spotrebe všetkých členov domácnosti sa nám Linola rýchlo minula 😜 (Ale za to sme si s manželom zodpovední tak trochu sami 🙈😆😝 To s nevýhodami krému nemá nič spoločné...)

Som rada, že testovanie prebehlo práve v období, keď počasie prekvapilo a kým prišlo stabilné jarné počasie, pár dní sme zažívali aj skutočné mrazy. Vtedy mi praskla kožtička na pravom palci a krvácala. Z toho dôvodu musím mať v povinnej výbave kabelky počas zimy aj leukoplast. Že s levom Simba alebo so šmolkami, "čert to vem", aspoň je zo mňa cool mamina, trendseterka 👌👌👌. Čo ma trochu prekvapilo, pri použití Linoly na ruke s malou rankou, som zacítila mierne štípanie, ale po chvíli to prešlo. Čiže jej nanášanie v čase čerstvých poranení kože treba zvážiť, alebo stačí len tieto miesta vynechať.

Tomuto krému na ruky zostanem určite verná. Zajtra nahadzujem rúško a gumené rukavice a utekám do lekárne, samozrejme, v bezpečnej vzdialenosti od druhých ľudí, pretože všetci vieme, čo je karanténa. 😷 Zakúpiť ju môžete v každej dobrej lekárni. Cena je síce vyššia, okolo 8 eur, ale určite stojí za všetky tie pozitívne vlastnosti a účinky. 

Už žiadne slzičky pri sprchovaní a kúpaní 

Poznáte to, problém nahnať ich večer do vane a ešte väčší problém dostať ich odtiaľ von? 

Kto má deti, určite zažil nejednu takú situáciu. A ešte častejšie sa dejú situácie, keď sa deťom pri kúpeli dostane čistiaci prípravok alebo šampón do očí. Neviem ako u vás, ale náš Lukáško vie od malička pri takom niečom zavíjať ako siréna, že všetci susedia vedia, že je u nás práve čas na večernú hygienu. 

Druhým testovaným produktom bol Linola Shower and Wash - sprchový a umývací gél na ruky, telo a tvár pre deti a dospelých. Výrobca opäť uvádza, že tento mikroemulzný gél umožňuje rýchle vstrebanie hodnotných lipidov do pokožky a zvyšuje obsah jej vlhkosti až na 24 hodín. Za nás bolo obrovské plus jeho hypoalergénna, prijemná vôňa a olejovo-krémová konzistencia. Radosť nanášať na telo. Neštípe v očiach a výborne pení.

Čo sa týka balenia, oceňujem ľahké a pritom veľmi originálne otváranie. Až sa mi k tomu núka napísať jedna vtipná príhoda z prvého dňa testovania. Lukáško sa sprchuje už sám s tým, že sprchový gél a šampón mu zložím z vrchnej poličky ku nohám, aby ho mal po ruke. Len malá chybička. Zabudla som mu ukázať ako sa Linola Shower and Wash otvára...

Na uzávere je taký malý skrytý "zobáčik", ktorý sa iba vysunie a po použití naspäť zasunie. Lukáško si poradil po svojom. Odkrútil celý uzáver a položil ho vedľa a gél si z fľaštičky nalial. Neviem koľko veľa sa mu podarilo na jedno použitie vyliať, ale hlavne zabudol závit na fľaštičke zatvoriť a pri sprchovaní natieklo trochu vody aj do nej. Samozrejme, nepochválil sa nám s tým... 🙂

Na druhý deň manžel sprchoval dievčatá a čudoval sa nad konzistenciou nového testovaného gélu, že je nejaký riedky ako voda. Zavolal ma a ja som hneď vedela, že tam náš malý postrach Denis primiešal aj o čosi viac vody. Ale predstavte si, normálne to išlo zvrchu zliať, keďže sa voda s gélom úplne nepremiešala a vo fľaštičke zostala opäť správna konzistencia prípravku. Tak aj takéto plus sme vďaka nášmu prvorodenému výmyselníkovi objavili.

A po dvojtýždňovom používaní môžem naozaj potvrdiť, že pokožka sa vysušovala menej. Síce dodatočne stále pokožku krémujeme telovým mliekom, ale rozdiel je vidieť. Čo sa týka ceny, tak 300 ml balenie stojí v priemere od 10 eur vyššie, ale keďže gél už pri malom množstve dobre pení, vydrží pomerne dlho aj keď ho používa celá naša päťčlenná rodina. 

Kde sa vzala, tu sa vzala Linola

Značku Linola som pred testovaním nepoznala, až neskôr som na ňu dostávala čoraz viac dobrých referencií nielen od známych, rovnako po prieskume na mojom instagramovom blogu @doma_s_troma. Bola som prekvapená, koľko ľudí s ňou má dlhodobo dobé skúsenosti a pomohla vyriešiť nejeden problém s atopickým ekzémom u detí a dospelých. 

Na vzorke 179 oslovených len 29 percent ľudí značku registrovalo a 71 percent prípravky nepoznalo. Pritom na trhu je celá rada prípravkov tejto značky s rôznym percentuálnym obsahom kyseliny linolovej a všeobecne platí, že čím je vaša pokožka suchšia, tým viac lipidov potrebujete. Keďže naše telo túto nenasýtenú kyselinu nevie vytvárať samo, a aby ostala pokožka zdravá, je nutné pravidelne kyselinu linolovú dodávať - rovnako ako, napríklad, vitamíny. Viac informácií nájdete na www.linola.sk.

Vďaka testovaniu na Modrom koníku som si rozšírila obzory a som veľmi vďačná, že medicínsku kozmetiku Linola začleníme do obľúbených produktov každodennej starostlivosti o telo celej rodiny. Pevne verím, že vyššie zhrnutými výhodami osloví aj vás. Takže "do-krémovia" priatelia. 

Pozdravujú vás "testovači" Katka a deti Lukáš, Katka a Alžbetka 

#recenzia #test_linola4 #konik_testuje

Síce nie moc k teme, ale máte krásnu rodinku. Mam tak isto staré detičky 😁❣️
A za postrehy s Linolou ďakujem-tiež mam veľmi suché ruky ale strednému praská koža až do krvi.

4. apr 2020

@tatianka7 🤗🤗🤗ďakujem krásne. a Linola myslím, že problémy úplne neodstráni, ale stav so suchou pokožkou rozhodne zlepší 👍 prajem pekný víkend 😊

4. apr 2020

Začni písať komentár...

Odošli