10.4.2011 - objavila sa slabučká druhá čiarka 3+4 tt.
11.4.2011 - na Mamateste krásna druhá čiarka 3+5 tt.
12.4.2011 - čiarka silnie... 3+6 tt.
13.4.2011 - 4+0 tt., objednaná na 5.5.2011 na USG
12.5.2011 - 8+1 tt, dnes sme sa dozvedeli, že čakáme dvojvaječné dvojíčky, jedno má 15 mm, druhé 16 mm, podľa USG sme 8+2 tt.
20.5.2011 - brali mi krv, mala som zvýšenú funkciu štítnej žľazy ( má byť od 1,6 tuším a ja mala 0,097) a zvýšené Anti TPO (má byť max. 34 a ja mala 360,60)
6.6.2011 - podľa menzesu 11+6 tt., poradňa dopadla výborne, maličké rastú ako z vody, jedno má 48 mm - veľké na 12+1 tt, a druhé 48,5 mm - veľké na 12+2 tt. Termín nám posunul na 18.12.2011. Ďalšia poradňa 4.7.2011, už sa teším.
15.6.2011 - odber krvi na endokrinológii. Výsledky sa nezmenili, stále zvýšená činnosť štítnej žľazy (20.5. - 0,097, 15.6. - 0,09; fT4 - 14,7, to je OK)
4.7.2011 - poradňa, všetko OK, krčok zavretý. Ďalšia bude 5.8.2011, ale ešte medzitým ideme 29.7. na USG v 20 tt., už sa nevieme dočkať...
29.7.2011 - USG vyšetrenie. Všetko je v úplnom poriadku. Bábätká zodpovedajú veku 19+3 tt., termín pôrodu 20.12.2011. Čakáme chlapčeka a dievčatko, jedno má 298 g a druhé 290 g.
5.8.2011 - poradňa, všetko OK, krčok zavretý. Bábätká sú vysoko, podľa výsledkov z USG úplne vyvinuté a zdravé. Ďalšia poradňa 31.8.2011 a bude sa robiť aj test na cukrovku. Fuj, ešte si na to veľmi dobre pamätám...
31.8.2011 - poradňa, zase všetko OK, krčok zavretý, bábätká sú vysoko, ozvy krásne. Dr. povedal, že je to ukážkové tehotenstvo pri dvojčatách. Test na cukrovku dopadol tiež dobre - 5,4. Zatiaľ som pribrala necelé 2 kg. Ďalšia poradňa 21.9.2011.
12.9.2011 - kardiológia - kontrola.
21.9.2011 - poradňa, všetko OK, krčok zavretý, ozvy krásne. Tentoraz bol chlapček hore hlavičkou, dievčatko dolu hlavičkou. Zatiaľ som pribrala nejaké 3 kg. Ďalšia poradňa 12.10.2011, bude aj USG a odbery...
12.10.2011 - poradňa, zase všetko v najlepšom poriadku. USG dopadol výborne, dievčatko dole hlavičkou, váhu má 1700 g a chlapček hore hlavičkou, váhu má 1600 g. Povedal, že majú krásne váhy v 30 + 1 tt. Ak sa nič nepredvídané nestane, budeme rodiť prirodzene. Zatiaľ som pribrala 3 kg od pôvodnej váhy, resp. 5,5 kg od schudnutej váhy...:slight_smile:. Ďalšia poradňa 28.10.2011 + objednávka na prietoky.
14.10.2011 - endokrinológia - krv. TSH - 0,790 - v norme, fT4 - 9,9 - nízke. Nasadený Euthyrox 25.
28.10.2011 - poradňa. Všetko v poriadku, bábätká vysoko, krčok uzavretý. Bábätka polohu nezmenili...:frowning2:. Ďalšia poradňa 10.11.2011. Predtým 7.11.2011 prietoky.
7.11.2011 - prietoky v poriadku, jedno 0,63 a druhé 0,64. Chlapček sa nám konečne umúdril a otočil sa dole hlavičkou. A odhadované váhy v 33+6 tt. mal chlapec 2340 g a dievčatko 2320 g. Povedal, že sú krásne rovnomerne veľké, dokonca väčšie na ten týždeň tehotenstva. Poradňa 10.11.2011.
10.11.2011 - poradňa. Všetko OK, výter na streptokoka negatívny, akurát nejaké kvasinky, tak mi dal čipky. Otvorená pre špic prsta, ale pri dvojčatách je to úplne zanedbateľné. Na váhe žiadny prírastok, ale držať neslanú diétu, lebo mi opuchajú členky. Ale veď nosím dve deti, je to prípustné, aby mi trochu opúchali. Ďalšia poradňa 22.11.2011.
11.11.2011 - endokrinológia krv. Výsledky stále rovnaké: TSH - 0,863 a fT4 - 9,8. Zvýšená dávka Euthyrox na 1,5 tbl. denne.
14.11.2011 - kardiológia - kontrola. Všetko OK, doky povedal, že na to, že čakám dve, je srdce úplne v poriadku, nezmenené, nezväčšené. Môžeme rodiť prirodzene.
22.11.2011 - poradňa. Všetko OK, stále na špic prsta, bábätká vysoko. Povedal, že v takomto štádiu posielajú mamičky dvojčiat do nemocnice, ale že u mňa nie je dôvod tam byť. Stačí chodiť do poradne. Ja ich snáď budem aj prenášať... Na váhe + 1,5 kg, ale myslím, že to bude skôr voda... Ďalšia poradňa 1.12.2011.
30.11.2011 - poradňa v pôrodnici. Otvorená na tenký prst. Bábätká ostali dole hlavičkami, takže sa bude rodiť normálne. Budúcu stredu - 7.12.2011 na príjem už aj s vecami a dúfam, na druhý deň vyvolávačka. Už sa ich neviem dočkať.