icon
1 / 1
avatar

Vyzerá luxusne 🙂

Odpovedz
7. sep 2019
avatar

@lajva ďakujem 😊 teším sa. A všetkým velmi chuti

Odpovedz
7. sep 2019
avatar

O boze az slinka ide🎂

Odpovedz
7. sep 2019
avatar

@bianka... Mozes napisat ako dlho a pri kolkych stupnoch si pirkla? Dakujem

Odpovedz
7. sep 2019
avatar

Niečo na spôsob Pavlovej torty?🤔panečku, vyzerá to prudko jedlé😅

Odpovedz
7. sep 2019
avatar
Odpovedz
7. sep 2019
avatar

@ada0021 Je to pavlova torta 😁

Odpovedz
7. sep 2019
avatar

Ja mamrada jamieho verziu s domacim marscalow 😂😂🤷

Odpovedz
7. sep 2019
avatar

@sisa1982 150 stupňov necelých 60 min. potom som stisila na 100 stup.30 min. A nechala v rúre vychladnúť.

Odpovedz
7. sep 2019
avatar

@bianka... 👏👏👏Super...

Odpovedz
7. sep 2019
avatar

@lucinkab to nepoznám

Odpovedz
7. sep 2019
avatar

A krásne sa ti podarila 👍

Odpovedz
7. sep 2019
avatar

mne sa tieto Pavlovky veľmi páčia (a Tvoja vyzerá skutočne skvele!), ale teda pre mňa chuťovo vôbec nie, bol by to po čokoládovo-orieškovo-rumovej torte s marcipánom asi posledný dezert, po ktorom by som siahla 🙂 Ale ja aj makrónky radšej pečiem, ako jem, tak asi nebudem reprezentatívna vzorka 🙈

Odpovedz
7. sep 2019
avatar

@bianka... ja si poprosím recept 🙏😘

Odpovedz
24. okt 2019
avatar

@chocolatte1
Korpus:
6 ks vaječný bielok
300 g cukor práškový
2 PL škrob kukuričný
2 PL šťava citrónová ( alebo 1PL ocot)
Krém:
Akýkoľvek máte radi
Ja robím 1 mascarpone a 1 šľahačku. Cukor podľa chuti.

Z bielkov, štipky soli a 100g práškového cukru vyšľahám tuhý sneh.

Do menšej misky dám 2 lyžice čerstvej šťavy z citróna a vymiešam ju s dvomi lyžicami pudingového prášku, alebo škrobu.

Do vyšľahaného snehu pridám zbytok cukru, šľahám ďalej a nakoniec prišľahám citrón rozmiešaný s pudingovým práškom.(alebo skrobom)

Túto hmotu preložím na teflónový kruh (spodok formy na tortu) alebo si na papier nakreslím kruh a použijeme ho. Pre istotu a lepšiu manipuláciu kruh vložim do plechu.

Hmotu sformujem stierkou do menšieho kruhu. Je to chvíľka.

Ďalej boky kruhu stierkou povyťahujem do výšky od spodu do vrchu a tiež od stredu ku krajom. Torta pri pečení trocha sadne, tak aby nebola príliš nízka.

Vložím do rúry, pečiem na 150 stupňov asi jednu hodinu, potom teplotu znížim na 100 stupňov a dopekám ešte asi pol hodiny. Rúru vypnem a korpus v nej nechám ešte ďalšiu hodinu dosušiť.

Krém pripravíme tak, že vyšľahám mascarpone s dvomi vanilkovými cukrami. Zvlášť ušľahám šľahačkovú smotanu a primiešame do nej krém.

Na vychladnutý korpus dám do stredu krémovú šľahačku.

Na vrch čerstvé ovocie.

Odpovedz
24. okt 2019