Mám tiež tento recept 👍 je veľmi dobrý a robím ho už pár rokov. Mne chuti lepšie ako ten náš slovenský mokrý zemiakový šalát
@viestta 😁 ved aj treba, rychlo sa mina
@stellarstar aj ja ho mam rada, a este je aj celkom dietny 🙃
@stellarstar ďakujem,podľa prísad by to mohlo byť.Dakujem
nám v reštike pred 2 týždňami dávali do tohoto šalátu ak kurkumu... pýtala sa švagriná tak preto viem ...reštika na sK
cibuľu netreba troška obvariť? či len surovú dávate?
@jankadr s horcicou popravde nepoznam ale znie to dobre
@deti95060810 ja varim, so surovou cibulou sme nikdy nerobili
@stellarstar takto sa robi aj v nemecku..zalieva sa horucim vyvarom
@deti95060810 u nas sa surova dava.. po tom ale ako sa zaleje horucim vyvarom sa aj cibulka teochu uvari
@bienennest - som kukla, ze ako ho robis ty, original sa ma zalievat horucim nalevom , svagor ako ucen praxoval v Hiltone, tak mam rady od neho a iny uz ani nechcem, je to najlepsi salat aky som kedy jedla. U nas ho mame na kazdej oslave, narodeninach .
ono ten nalev sa robi horuci preto, ze zemiaky pustia skrob a tym sa to spravne zahusti.
ano, ide tam aj horcica @jankadr
ako je v recepte od @stellarstar - original viedensky salat.
@gab salat sa aj zalieva horucim vyvarom, ale moja babka robila zalievku bez horcice. Urcite existuju aj ine varianty, u nas doma sa uz roky robi ako ho robila moja babka, asi by vsetci somrali keby urobim inak 🙃..
@bienennest si mi neodpovedala 😉
Toto bola specialita mojho tatka uz pred 50 rokmi, on ho vzdy robieval, ked nechcel majonezovy.
@oli18 sorry, som prehliadla. ten nalev sa vari tak 5 minut, zavtedy sa trochu tekutiny odpari a ta zmes zahusti. samozrejme, ze voda sa nema uplne vyvarit, ta tekutina je dolezita, ten salat ma byt mokry
@bienennest tento salat odjakziva volame u nas cibulkovy, a jeme s udenym. mnaaam 🙂


#recept - https://recepis.sk/2022/12/25/tradicny-zemiakov...