bjnr
11. sep 2022
16 

Všetci tvoríme celok

Niekedy tie strašidelne vyzerajúce veci či udalosti ukrývajú v sebe klenoty. Aby sa chránili, vyzerajú udpudzujúco. Ako keď zo škaredého kačiatka vyrastie krásna labuť. Platí, že čo nás desí, nás núti sa voči tomu postaviť. Utrpením sa naše srdcia otvárajú. Približujeme sa tak k tomu, čo nám ukazuje, čím v skutočnosti sme. Musíme byť otvorení tomu. 

Každý máme podiel na tvorbe celku. Aj keď sa nám môže zdať naša vlastná existencia zanedbateľná, bez našej maličkosti by sa v budúcnosti neudialo nič, čo sa ešte len stane. Sme spoluzodpovední za všetko, čo s aokolo nás deje. Žneme úrodu, ktorú sme zasiali. To, čo dávame (aj v myšlienkach), dostávame naspäť rôznymi cestami. Kto sa iba prizera na nešťastie, znásobuje ho svojou nečinnosťou. Ochudobnuje sám seba. Život môžeme poznať iba z prvej ruky - vlastnou skúsenosťou. 

Prijmime vo svojich životoch fakt, že sme tvorcovia. Tvoríme, aj keď nič nerobíme. Už aj to je ovplyvňovanie. Nevyvijame tlak, nevytvarame, nemáme na nikoho a na nič dopad, nie sme inšpiráciou. Aj to je v istom zmysle dosiahnutie cieľa. Môžeme začať kedykoľvek. Každý deň sa nám otvárajú nové možnosti pre naplnenie zámerov. Sám život nás zavedie na šťastné cesty. 

Viac pozitívnych odkazov na každý deň nájdeš tu 😊👍

Začni písať komentár...

Odošli