67 / 104
    bubena
    autor

    Zázvor podporuje trávenie, priaznivo pôsobí proti nevoľnosti, stimuluje cirkuláciu krvi a zabraňuje zhlukovaniu krvných doštičiek, čím má
    potencionálny ochranný účinok pri arterioskleróze.
    - Obsiahnuté látky zázvorového koreňa súčasne zlepšujú žalúdočné pohyby a pôsobia proti kŕčom hladkého svalstva v tráviacom ústrojenstve.
    - Pomáha pri poruchách trávenia, nadúvaní, plynatosti a symptómoch dráždivého tračníka.
    - Zázvor zvyšuje produkciu žlče a napomáha znižovať hladinu cholesterolu, je antiseptický, protihorečnatý, protizápalový, stimulujúci a tonizujúci.
    - Ďalej pôsobí pri prevencii chrípkových ochorení, hlavne tzv. črevnej chrípke. Pomáha aj pri bolestiach hlavy a stavoch napätia.
    - Svojimi antiseptickými účinkami obmedzuje rast mnohých vírusov a baktérií.
    - Zázvor rýchlo a bez vedľajších nežiaducich účinkov zabraňuje a potláča vznik žalúdočných nevoľností spôsobených cestovaním (kinetózy), prináša úľavu od nevoľnosti v tehotenstve a po nadmernom požití alkoholu.
    - Nespôsobuje ospalosť ani zníženie pozornosti. Zároveň má priaznivé účinky proti migréne.

    24. jan 2013

    a ako najlepsie ho pripravit ???

    24. jan 2013
    bubena
    autor

    @nanapipi vies,on je dost stiplavy..ja som ho skusala davat do varenia,ale kazdemu vadila ta chut..tak pekne spravim dzban plny vody,tam dam postruhany zazvor ,citron a melasovy cukor..pijeme to cela rodina..kazdy den aspon pohar..

    24. jan 2013

    Ja si robim matovy caj so zazvorom...zazvor nastruham na struhadle tdo caju, osviezujuci a zaroven zdravy, alebo peceny caj ;) alebo zazvor s citronom a medom...a hned sa citite lepsie...Nazdravie!

    24. jan 2013

    @bubena môj ocino si to nakrája a žuje....tiež má rakovinu....aj orechy papá...a zlepšuje sa mu to 🙂)

    24. jan 2013

    @bubena dobrý tip ja ho davam trohcu do polievky

    24. jan 2013

    ja ho zbožňujem, výborný čajík s medom a citrónom, ale aj v polievke alebo mäsku dá dobrú vôňu a chuť, používam ho aj ako čaj a aj ako korenie, odporúčam baby

    9. feb 2013

    Ahoj. Ked si kupis koren tak ako ho uskladnis? Lebo na jeden krat sa pouzije len malinko. Mam ho cely nastruhat a ususit ci zamrazit? Ci len cerstvy spotrebovat? Nemam zatial skusenost.

    9. mar 2013
    bubena
    autor

    @simi251 mne tu stal aj 2tyzdne a nic mu nebolo..davala som ho do caju ale tam to bol slaby efekt..teraz si normalne odkrojim kustik,olupem a vodou zapijem jak tabletku 🙂

    9. mar 2013

    @bubena preco sa ti zda ze v caji ma slaby efekt?... to normalne kusok zazvoru zapises vodou bez rozkusania?... ved v caji je uzastny alebo len vo vode ako pises... a odkial berie melasovy cukor?... sladis len tou melasou?... papas aj nejake pecene kolace alebo pecivo?... ake?

    16. nov 2013