54 / 104
    bubena
    autor

    Vysoké dávky vitamínu C (1000 mg), tiež kyseliny askorbovej, sú potrebné v prípadoch zvýšenej fyzickej aktivity, zníženej imunity, pri prechladnutí a chrípke. Postupné uvoľňovanie doplnku zdravej výživy (Delayed Release Tablet Technology) zabezpečuje jeho plynulé vstrebávanie a v dôsledku neho stálosť hladiny vitamínu C v organizme. Ide o tabletky, potiahnuté ochrannou vrstvou, z prírodných zdrojov.

    Vitamín C je vo vode rozpustný vitamín, ktorý posilňuje imunitný systém a zvyšuje odolnosť organizmu proti infekčným ochoreniam a bežnému prechladnutiu. Aktivuje veľké množstvo enzýmov a zohráva dôležitú úlohu pri dýchaní buniek. Vitamín C tiež urýchľuje proces hojenia rán, obnovu spojivového tkaniva a podieľa sa na vývine kostí, kolagénu a chrupaviek ako aj na syntéze hormónov nadobličkových žliaz. Zabezpečuje ochranu proti stresu, pomáha absorpcii železa a spolu s kyselinou listovou a vitamínom B12 stimuluje tvorbu červených krviniek. Zvyšuje a obnovuje fyzickú výkonnosť. Počas zvýšenej fyzickej činnosti sa zvyšuje aj spotreba vitamínu C, preto by sa mal vtedy prijímať vo väčších množstvách.

    8. mar 2013

    Len pre info treba vysoke davky ale esterovaneho, aby nezakysloval telo 😉

    24. mar 2013
    bubena
    autor

    @radkatom fuuha a to je co?esterovany..ako to zistim? ja mam konkretne tento..

    24. mar 2013

    Musi tam byt primes bud vapnika, magnezia, atd aby ho zozasadili, my mame tento http://www.iherb.com/American-Health-Ester-C-wi...

    24. mar 2013

    a najlepsie s bioflavonoidmi

    24. mar 2013
    bubena
    autor

    @radkatom tento nema nic..co robit?zapit ho s vodou so sodou?

    24. mar 2013

    aspon tak a potom zohnat uz esterovany 🙂

    24. mar 2013

    @radkatom a moze sa uzivat tak, ze neesterovany plus pridat vyzivovy doplnok iny (vapnik, horcik)?
    @bubena ake to ma celkovo zlozenie? z coho to je?

    18. jún 2013