1 / 1

    Ako zdokladujes v zahranici TZP-S? Lebo do pasu/ID sa vpisuje len: handicapped.

    22. júl 2023

    @zuzike123 nie je potrebne mat ZTP-S 🙂

    22. júl 2023

    Prvy krat sme boli v Rime tesne pred koronou bohuzial sme kupili listky za strasnu sumu tam co ponukali vonku :( minuly rok sme to videli tusim v mediciho palaci napisane a potom ma napadlo opytat sa aj pri inych v stupoch. Parada, ze v IT dostnate fakt vstup zadarmo takmer vsade. Smutne ze vratite sa do svojej vlastnej krajiny a mate zlavu tak 1 euro alebo ziadnu mna to fascinuje.....

    23. júl 2023

    @karina1313 nielen to, aj o parkovani pre TZP v zahranici a u nas by sa dalo popisat 😭😭

    23. júl 2023

    @zuzike123 skoro o vsetkom, mne to bolo tak luto minuly rok nahodou som v IT zistila ake benefity pri vstupoch tam su prisli sme na SK a lanovka na chopok zlava euro a nic ine ani parkovne nic....smutne.

    23. júl 2023

    @zuzike123 na preukaze tzp je na druhej strane aj anglicky napis person with disabilities, vyuzila som minuly rok v Slovinsku, v Cechach vyuzivam stale

    23. júl 2023

    @karina1313 aj my, ked sme boli prvy krat v Rime sme na Koloseum kupili vstupenky, lebo som sa bala, ze sa tam nedostaneme, kedze byvaju velke rady a je nutne mat vstupenku na presny cas. Kedze som Koloseum chcela naozaj velmi vidiet, radsej sme kupili. Pri vstupe nam personal vysvetlil, ze sme vobec ziadne nemali kupovat a previedol nas hned dnu. Vtedy sme si povedali, ze je skoda, ze vela ludi to nevie a nevyuzije.

    23. júl 2023

    @emjee ano, super, ze vyuzivate, sice je to len jedna veta, ale velmi dolezita 🙂 Je super, ze na vela turistickych atrakciach je mozne vyuzit ZTP preukaz a dokonca aj pre doprovod. V zahranici casto nerozlisuju ZTP a ZTP-S a automaticky zlava, ci vstup zadarmo plati aj pre doprovod.

    23. júl 2023

    @celicesty koľko ľudí je doprovod? ak pôjde rodina, či okrem ZTP a 1 osoby ostatní musia stáť v rade? ďakujem.

    23. júl 2023

    @lafamme standardne je doprovod 1 osoba. Myslim, ze deti by nenechali vonku bez vas. Ak vsak pojdu napr. stari rodicia, tety, strykovia, tak pochybujem, ze vsetkych pustia ako doprovod. Vsetko zavisi ako to posudi konkretny pracovnik, ale uz takto je to obrovska vyhoda.

    24. júl 2023
    24. júl 2023