Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.

    Mark Zuckerberg, zakladateľ Facebooku, 31.7. na svojej stránke oznámil, že so svojou ženou Priscillou čakajú dievčatko. Na tom by nič nebolo, avšak toto oznámenie sa líši od bežných oznámení celebrít. V príspevku sa totiž zdôveril, že zažili niekoľko potratov. Chce tým dodať nádej ľuďom, ktorý tým taktiež prechádzajú. Je skvelé, že sa o tom nebál takto otvorene napísať.

    Preklad celého oznamu:

    "S Priscillou máme pre vás novinku: čakáme dievčatko!
    Bude to v našom živote nová kapitola. Už aj doteraz sme mali to šťastie dotýkať sa životov ľudí po celom svete - Cilla ako lekárka a učiteľka a ja cez túto komunitu a filantropiu. Teraz sa budeme sústrediť na vytvorenie lepšieho sveta pre naše dieťa a pre ďalšie generácie.
    Na začiatku sa chceme podeliť s jednou skúsenosťou. O dieťa sme sa snažili niekoľko rokov a počas tejto cesty sme prežili 3 potraty.
    Keď sa dozviete, že čakáte dieťa, ste plný nádeje. Predstavujete si, čím sa stane a snívate o nádeji pre jeho budúcnosť. Začnete si robiť plány - a zrazu sú preč. Cítite sa osamelo. Veľa ľudí sa nerozpráva o potratoch, lebo sa obávajú, že pre ich problémy sa od ich budú ostatní dištancovať alebo ich budú súdiť, ako keby boli vadní a sami si spôsobili, čo sa stalo. Takže s tým bojujú na vlastnú päsť.
    V dnešnom otvorenom a prepojenom svete nás diskusie na túto tému nerozdeľujú, naopak nás spájajú. Vytvárajú porozumenie a toleranciu a to nám dáva nádej.
    Keď sme sa začali rozprávať s našimi priateľmi, zistili sme, ako často sa to stáva - veľa naších známych zažilo niečo podobné a takmer všetci maljú nakoniec zdravé deti.
    Veríme, že zdieľaním našej skúsenosti získa veľa ľudí nádej, ktorú sme cítili my a pomôže mnohým ľuďom, aby sa nebáli zdôveriť so svojimi príbehmi.
    Naša dobrá správa je, že naše tehotenstvo je už dosť ďaleko a riziko straty je veľmi malé a my máme veľkú nádej.
    Cilla aj naša dcéra sú obe zdravé a ja sa nesmierne teším, keď ju stretnem a náš pes Beast ani netuší, čo ho čaká. Na ultrazvuku mi dokonca ukázala "palec hore", takže som už teraz presvedčený, že bude po mne.
    Tešíme sa, že ju budeme môcť privítať na tomto svete a podelíme sa s vami, keď bude pripravená prísť a so všetkými sa stretúť."

    Originál je tu:

    https://www.facebook.com/zuck/posts/10102276576...