dadaboom
1. apr 2021
66 

Užite si Veľkú noc s deťmi: Pustite sa do týchto aktivít

Jar nás privítala plnými dúškami. Teplota stúpa, slnečných lúčov nás teší stále viac a viac. Všetkých nás to ťahá von: do prírody, na ihrisko, na turistiku. A nielen to, čakajú nás aj veľkonočné prípravy a obľúbené aktivity, do ktorých je skvelé zapojiť aj deti. Užite si Veľkú noc a blížiace sa jarné prázdniny veselo. Máme pre vás niekoľko dobrých tipov na super aktivity.  

Veľkonočné vajíčka? Vyskúšajte aj netradičné techniky

Najkrajšie veľkonočné vajíčka sú tie, ktoré si vyrobíte doma spolu s deťmi. Fantázii sa medze nekladú, techník na zdobenie vajíčok je mnoho. Napríklad oblepte vajíčko farebnými šnúrkami alebo vajíčka namočte do farieb. Pre menšie deti je skvelá zábava zdobiť vajíčka nálepkami. Chcete prírodné farby? Využite staré známe šupky z cibule, ktoré krásne zafarbia vajíčka. Okrem toho tiež môžete použiť fixky, vyškrabávanie z vosku alebo zapojte do prípravy veľkonočných vajíčok aj ocka – nech vám na tento rok vyreže vajíčka z dreva. Tie vydržia dlhé roky a môžu poslúžiť ako pekná spomienka. Vajíčko si tiež môžete nakresliť aj na výkres, vymaľovať, vystrihnúť a zavesiť napríklad do okna. Ako vajíčko na vymaľovanie tiež môže poslúžiť ploský kameň, ktorý ste našli na prechádzke pri rieke. Alebo vás poteší kovové veľkonočné vajíčko od Maileg?

Veľká noc bude iná? Nevadí, tento rok hľadajte vajíčka

Veľká noc v čase pandémie bude trochu iná. Nariadenia, ktoré v súčasnosti platia, nedovoľujú osobné stretnutia. Chlapci tento rok nevyšibú toľko dievčat, koľko by si asi priali a dievčatá nebudú mať toľko kúpačov, ako boli v čase pred pandémiou zvyknuté. Našťastie máme prostriedky, ktorými sa dokážeme spojiť aj na diaľku. Skúste napríklad vyšibať babku či tetu cez videohovor. Aj to môže mať svoje čaro. A hoci našim tradíciám doba nepraje, vždy sa dá niečo vymyslieť. Inšpirujte sa v zahraničí, kde na Veľkú noc deti hľadajú vajíčka ukryté v záhrade či na lúke. Táto aktivita poteší rovnako ako chlapcov, tak aj dievčatá.

Urobte si vlastný domáci karneval

Ak už musíme byť na Veľkú noc doma, nech je aspoň poriadne veselá. Urobte si doma napríklad karneval. Pripravte si veselé masky, škrabošky, prípadne si pomaľujte tvár ako zvieratká, klaun, superhrdina či strašidlo. A nezabudnite ani na kostýmy – bez nich by karneval nebol pravým karnevalom!

Vyrobte spoločne domčeky pre vtáčiky

Jednoduchá a krásna aktivita, ktorou sa zabavíte a zároveň potešíte vtáčikov. Stačí pár šikovných rúk na zmajstrovanie búdky a deti ju môžu pomaľovať a dozdobiť. Vtáčie búdky potom môžete zavesiť na balkón, na terasu, do záhrady alebo ju zaniesť do lesa. A nezabudnite ich naplniť niečím, na čom si vtáčiky pochutnajú.

Užite si slniečko, vyberte sa na piknik

Počas prázdnin sa určite vyberte na prechádzku či na výlet do prírody. A prečo si so sebou nevziať okrem vody aj niečo malé pod zub? Dni sú už teplejšie a priam lákajú na pobyt vonku aj celý deň. Ak sa dobre pripravíte, môžete si s deťmi dopriať aj úžasný piknik napríklad na lesnej čistinke či zelenej lúke. K pikniku neodmysliteľne patrí piknikový kôš. Ten, ktorý u nás na DaDabooom nájdete, je vyrobený z prírodného ratanu a je dostatočne priestranný. Môžete si tak vychutnať dobroty s rodinou a priateľmi vonku.  V ponuke ho nájdete v štyroch príjemných farbách – bielej, ružovej, slamenej a prírodnej.

Čo robiť, ak počasie nepraje? Majte pripravený plán B

Ak vám počasie nedovolí tráviť čas v parku, na ihrisku, vôbec to nemusí byť problém. Zabaviť sa dá aj doma s kamarátmi či súrodencami alebo rodičmi. Každé dieťa má odmalička rado hojdačky. Jednou takou a zároveň aj krásnym doplnkom do detskej izby alebo na terasu je aj vintage hojdačka. Vyrobená je z masívneho dreva, lakovanie je bez zápachu, nezávadné a bezpečné pre deti. Jej sedacia časť je čalúnená zo zamatovej textílie zdobenej gombíkmi. Veľkou výhodou tejto hojdačky, ktorá je určená do interiéru ale aj do exteriéru, je jej nosnosť až do 190 kg. Upevnenie je jednoduché a rýchle pomocou karabín, ktoré sú prichytené o laná. Stačí si len vybrať svoju obľúbenú farbu – béžovú, púdrovú, ružovú, sivú alebo modrú a zábava môže začať.

Začni písať komentár...

Odošli