danica_rajec
18. jan 2018
139 

Tajomstvo úspešného dňa? Voda!

  • VIETE O TOM, že voda tvorí až okolo 75% nášho tela? Vodu totiž obsahujú všetky naše svaly, tráviace šťavy, orgány, kosti a naša krv je dokonca z 91% voda. Zabezpečuje prenos živín a zbavuje nás odpadových látok, udržiava stálu telesnú teplotu a v neposlednom rade sa voda podieľa na látkovej premene. Ak túžite nejaké to kilo zhodiť, musíte začať dostatočne piť!
  • VIETE O TOM, že ráno máme po hodinách spánku veľký deficit tekutín? Ak sa vám teda podarí vypestovať si dobrý zvyk a do dvanástej hodiny vypiť približne liter čistej vody, vaše telo sa vám odvďačí 🙂 Najlepším nápojom pre váš organizmus je čistá pramenitá voda s nízkou mineralizáciou (150 – 400 mg/l).
  • VIETE O TOM, že malé deti ako aj tehotné ženy často nepociťujú smäd? Preto im treba pravidelný pitný režim dôsledne pripomínať. Keďže stále rastú, musia mať okrem správnej výživy aj výdatný prísun tekutín, a to obzvlášť čistej pramenitej vody s nízkym obsahom minerálov.
  • VIETE O TOM, že denne by sme mali vypiť 0,5 litra na každých 15 kg našej hmotnosti? To znamená, že taký60-kilogramový človek by mal ideálne vypiť 2 litre nesýtenej pramenitej vody.Ak chcete zistiť, koľko vody by sme mali vypiť práve vy, vypočíta vám to našakalkulačka! Nájdete ju práve tu http://www.rajec.com/moj-dobry-zvyk 🙂

Komentár bol odstránený

Začni písať komentár...

Odošli