daylong_matej
11. máj 2011

Ako chrániť deti pred spálením na slnku

Ochrana detí

Deti majú neustálu potrebu pohybovať sa po vonkajšom prostredí a sú preto vystavené extrémne vysokému UV žiareniu. Počas detstva a puberty koža príjme až 80 % z celkovej dávky UV žiarenia, ktorému je počas života vystavená. V porovnaní s kožou dospelého človeka je detská koža značne citlivejšia. U detí je preto potrebné dbať na to, aby boli UV žiareniu vystavené minimálne. V praxi to znamená:

  • Dojčatá a malé deti nemajú byť vystavené priamemu slnku.
  • Používať v dostatočnom množstve ochranné prostriedky proti slnku (opaľovacie krémy) aj pri pobyte v tieni.
  • Deti by mali nosiť pokrývku hlavy a slnečné okuliare; pri malých deťoch sa odporúča aj tričko a šortky.
  • Medzi 11.–15. hodinou by sa mal obmedziť pobyt na slnku.

Piktogramy informujúce o potrebe ochrany pred UV žiarením (zdroj)

Novorodenci a deti do 12 mesiacov

Daylong Baby je špeciálny preparát určený na ochranu kože dojčiat a na ochranu veľmi citlivej kože. Ochrana pred UVA a UVB žiarením sa dosiahne pomocou mikropigmentov, ktoré vytvoria na koži jemný, prakticky neviditeľný film. Ten odráža nebezpečné UV žiarenie.  V oblasti ochrany pred UVA spĺňa produkt vysoké nároky austrálskej normy. Faktor ochrany pred UVB je 30.  Daylong Baby neobsahuje parfum ani chemické filtre, preto je zvlášť vhodný pre kožu dojčiat a malých detí. Na rozdiel od prípravkov s chemickými filtrami možno prípravok (opaľovací krém) Daylong Baby aplikovať bezprostredne pred kontaktom so slnkom.

Princíp účinku fyzikálneho filtra – odraz slnečného žiarenia

Deti od 1 roku

Daylong Kids je špeciálny preparát na vysoko účinnú ochranu pred slnečným žiarením, určený pre citlivú kožu. Ochranné filtre proti žiareniu UVA a UVB sú zapracované do lipozómov. Takáto forma garantuje dlhú ochranu pred slnečným žiarením a dobrú odolnosť voči vode. Vysoký ochranný faktor je zachovaný aj po viacnásobnom kontakte s vodou.

Vďaka svojmu vysokému obsahu chemických filtrov je Daylong Kids vhodný predovšetkým pre deti od 1 roku, v prípade potreby a po konzultácii s lekárom sa môže Daylong Kids použiť aj skôr. Daylong Kids chráni pred žiarením typu UVA ako aj UVB. Faktor ochrany pred UVB je 30 a 50.

Daylong Kids obsahuje vitamín E, glycerín a dexpanthenol, ktoré ošetrujú a zvlhčujú kožu. Tým, že neobsahuje parfumy a tradičné PEG emulgátory, je zaručená dobrá znášanlivosť. Lócio (mlieko na opaľovanie) sa preto môže použiť aj na extrémne citlivú detskú kožu.

zdroj: http://www.daylong.sk/sk/ochrana-deti

Je vhodný aj pre deti s atopickým exémom?

13. máj 2011

Atopická koža má svoje špecifiká a v jej prípade je vyššia pravdepodobnosť neželanej reakcie pri kontakte s akýmkoľvek produktom. Rodičia týchto detí dobre vedia, že treba byť ostražitý pri akomkoľvek prípravku. Alfou a omegou pri atopickej koži je neustále premasťovanie. Navyše, pobyt na slnku je v niektorých prípadoch odporúčaný lekárom ako súčasť liečby.
V rodine máme 1 prípad atopického ekzému a ochrana s Daylong Kids funguje bez problémov. Zároveň sa koža aj čiastočne premastí.

14. máj 2011

@daylong_matej Ďakujem za odpoveď, tak to teda vyskúšame 🙂

14. máj 2011

pomôže predísť alergii na slnko ?

31. máj 2011

@salyoval Pri slnečnej alergii alebo alergii na slnko ide o oneskorená reakciu, kedy ku kožným zmenám dochádza niekoľko hodín až dní po expozícii slnku (už pri kontakte s prvým jarným slnkom). Postihnutá je len koža exponovaná slnečnému žiareniu. Sprievodným javom je silné svrbenie a vznik rôznych pľuzgierikov, ktoré sa objavujú na akejkoľvek časti tela vystavenej slnečnému žiareniu: hrudník (výstrih), vonkajšie časti ramien, chrbty rúk, stehná, na bočných stranách tváre, chrbáte nosa.
Žiaľ, jasná príčina nie je známa a častejšie postihuje ženy. Viaceré zdroje potvrdzujú, že spúšťačom je hlavne UVA žiarenie. Dôležité je vyhýbať sa nadmernej slnečnej expozícii, vyhýbať sa slnku hlavne medzi 11:00 a 15:00 hod. a nosiť ochranný odev. Na odevom nekryté časti tela treba používať ochranný prípravok pred slnečným žiarením s vysokým ochranným faktorom. Určite nenavštevovať solárium! Tzv. fototerapia je možná ale až po konzultácii s dermatológom, nie po návšteve solária.
Čo sa týka produktov Daylong, môžem odporučiť Daylong actinica:
http://www.daylong.sk/sk/produkty/daylong-actinica

31. máj 2011

Dakujem , presne ste opisali tu alerdiu , vyskusam tento daylong

1. jún 2011

Začni písať komentár...

Odošli