domin85
7. aug 2018
190 

Testovanie MILVA

Ako každá správna koníkarka, aj ja zabrázdim do blogov či verejných fór tejto našej stránky. A tak som raz videla príležitosť testovania vlasovej kozmetiky značky Milva.

Doteraz som dlhodobo používala len šampón jednej značky, experimentovanie v oblasti kozmetiky je obvykle len krutou záťažou pre moju peňaženku. Ako alergik sa často stretnem s tým, že pri novom "sprcháči" či šampóne sa moja koža ozve pocitom sucha a svrbenia. Teda pokiaľ sa o klasickej kozmetike z drogérie bavíme. Tuná sa ale ozvala možnosť vyskúšať niečo mimo klasiky a k tomu bez zaťaženia mojej aj tak večne prázdnotou zívajucej peňaženky 🙂 Tak prečo sa nezapojiť? 😉

Usmialo sa na mňa to šťastie, že som bola vybraná medzi testujúce babeny. A tak ma následne navštívil kuriér s balíčkom

Bola som plná očakávaní. Ako som spomínala, moja koža často reaguje citlivo, takže boli aj obavy. Balíček bol zameraný presne na moje vlasy- síce nie riedke, ale suché, lámavé a štiepiace sa vďaka dlhodobému farbeniu a najmä pravidelnému zväzovaniu do gumičiek od doby, čo som opäť v práci.

Testovanie som si rozdelila do dvoch fáz: prvú som používala šampón na regenáciu vlasov v kombinácii s maskou na vlasy a kondicionérom s chinínom.

Prvé veľké pozitívum bolo, že svrbivý pocit nebol. Ani po umytí vlasov a dokonca sa nedostavil ani klasicky nepríjemný pocit "bolenia" vlasov keď už samé žiadajú umyť. To bola naozaj príjemná zmena. Prípravky mali navyše veľmi príjemnú nevnucujúcu vôňu. Zároveň sa však dostavilo aj prvé negatívum ☹ Po použití kondicionéru vyzerali moje vlasy mastno už na druhý deň. Obvykle si vlasy zmývam každý druhý deň, takže vidieť sa hneď ráno v zrkadle akoby som ani vodu nevidela bolo prekvapivé a milé to nebolo. Kondicionér aj s maskou (ktorá sa trochu zviezla) som potom používala ako zábal pred umývaním a to bol ozaj dobrý nápad, ktorý fungoval. 

Tesne pred prechodom na druhú fázu som mala pocit, že moje vlasy sú jemnejšie a že padajú minimálne o tretinu menej. Takže prvá časť na jednotku.

Druhá fáza sa niesla v znamení šampónu na farbené vlasy a chinínovej vody v spreji.

Tu musím povedať, že nastalo trochu sklamanie. Nie, svrbivý pocit sa nevrátil, zato pocit jemných fajných vlasov sa tiež nevrátil. V skratke by som povedala, že som nepociťovala výrazný rozdiel oproti starému šampónu a ani som nepociťovala nejaký výrazný účinok chinínového spreju. Jednoducho nič, čo by som musela mať znova ale ani nič, čomu by som sa urazila.

Dnes, po celkove mesačnom testovaní som dospela do štádia, keď si vlasy zmývam raz za tri dni bez pocitu či vzhľadu veľmi mastných vlasov, bez nepríjemných pocitov na koži a užívam si príjemnu vôňu najmä prípravkov z prvej časti testovania.

A či by som odporučila prípravky Milva? Ak niekto hľadá zmenu s príjemnym pocitom a za celkom prijateľnú cenu (aspoň podľa mňa) tak áno. Ak niekto hľadá WOW efekt za krátku dobu, navyše úplne prírodného charakteru (porovnávala som zloženie Milva s inými šampónmi a je na tom síce mierne lepšie, ale čisto prírodná nie, čo si budeme nahovárať), obávam sa, že bude musieť siahnuť po niečom inom (a obávam sa, že aj drahšom, čo je, žiaľ, mimo moje možnosti napríklad).

Ešte raz ďakujem Modrému Koníku za možnosť zúčastniť sa testovania a dúfam, že moje skúsenosti pomôžu pri rozhodovaní aj niekomu ďaľšiemu 😉

#test_milva

#recenzia

Dobrý deň,

V mene Milvy Vám ďakujem za rencenziu a aj za čas, ktorý ste našim produktom venovali.

Teší nás, že obstáli aj pri citlivej pokožke. Nápad používať masku s kondicionérom ako zábal je veľmi dobrý, bežne ho odporúčame pre vlasy, ktoré inak tieto produkty zaťažujú. Účinok chinínovej vodičky samozrejme nie je tak rychlo badateľný.

Máte úplnu pravdu v tom, že Milva nie je rýchly zázrak. Najlepšie odozvy chodia po ročnom používaní. My však veríme, že trpezlivosť sa oplatí. 🙂

V čom nemôžem s Vami súhlasiť je časť o zložení. Percentuálny podiel prírodných látok v Milva šampónoch sa uvádza na našich stránkach v popise každého produktu. Názvy zložiek sa musia na obale uvádzať podľa jednotného systému. Z tých názvov nie je však jasné, akého pôvodu je daná surovina, či naturálneho alebo syntetického. Aj väčšina "chémie", ktorá zaskočí nejedného zákazníka, ktorému skutočne na zložení záleží, je v Milve prírodného pôvodu. Syntetiky je pravdupovediac menej než percento. Je však právo každého zaujímať sa o kozmetiku, ktorú používa a my tento prístup môžeme len podporiť.

Ešte raz ďakujeme za recenziu a želáme krásne vlasy.

20. sep 2018

Začni písať komentár...

Odošli