icon
10 / 320
avatar
dominika_c
autorAMBASÁDORKA

RECEPT

Slaný karamel

2 hrnčeky kr. cukru
11 PL masla izbovej teploty
1 hrnček smotany na šľahanie izbovej teploty
Soľ
Cukor dáme do hrnca alebo panvičky s vysokým okrajom (použila som teflónový povrch). Na strednom ohni zohrievame cukor, keď sa začne roztápať, premiešavame. Spravia sa hrudky, ale to nevadí, stále miešajte a oni sa postupne roztopia.
Keď je cukor celkom roztopený, nemiešame, iba občas zakrúžime hrncom a necháme ho až pokiaľ nedosiahne teplotu 175st. Vtedy pridáme maslo. Pozor, je to hotová alchýmia a karamel začne bublať. Odstavíme z ohňa a pomaly pridáme šľahačku. Znova to bude bublať, tak opatrne. Pridáme soľ a miešame pokiaľ nevznikne hladká zmes.

Odpovedz
2. máj 2016
avatar
dominika_c
autorAMBASÁDORKA

@teuflerin

paci sa, tu je recept na karamel 🙂

Odpovedz
11. mar 2017
avatar

Ahoj, prosim ta aku ma cca trvanlivost? Drzis ho v chladnicke?

Odpovedz
6. nov 2017
avatar
dominika_c
autorAMBASÁDORKA

@oxiba ahoj, nam nikdy nevydrzal dlhsie ako 4 dni ;) ale ako som sa docitala, pokojne by mal vydrzat 2 tyzdne. samozrejme v chladnicke a dobre uzavretej, vzduchotesnej nadobe 🙂

Odpovedz
6. nov 2017