icon
31 / 320
avatar
dominika_c
autorAMBASÁDORKA

RECEPT

6 bielkov,
300 g práškového cukru,
2 PL Zlatého Klasu,
2 PL citrónovej šťavy,
štipka soli,

Krém:
šľahačka,
Mascarpone,
cukor
Amaretto
Bielky so štipkou soli vymiešame dotuha, postupne pomaly pridávame cukor a miešame, kým nie je hmota celkom tuhá ako betón. Nakoniec pridáme rozmiešaný puding s citrónom a opatrne premiešame, aby sa nám všetko spojilo. Najprv si zo snehovej hmoty spravíme na papier na pečenie väťčiu bodku, ktorú si lyžicou rozotrieme tak, aby vznikol kruh. Potom zdobiacim vreckom s jednoduchým guľatým nadstavcom spravíme kolom dokola "steny". Pečieme 5 minút pri 150 stupňoch, potom znížime na 120 a pečieme cca 60-70min. Pečieme bez ventilátora. Vypneme rúru a necháme v nej tortičky postáť, nech vychladne. Mascarpone, cukor a Amaretto (nemusíme pridať) zmiešam, ktorý potom pridáme do vyšľahanej šľahačky a došľaháme (ja sa s tým nekašlem a pridám ešte nevymiešanú šľahačku k Mascarpone krému a vyšľahám to tak, no tu je potrebné dať pozor, aby ste to neprehnali a nezgrclo sa to). Krém dáme na vychladnuté tortičky a ozdobíme ovocím.Treba nechať chvíľu postáť, aby zmäkli. No nie dlho, lebo potom sú žuvačkové.

Odpovedz
2. máj 2016
avatar

Chutia vyborne !!!! Ale moje tak zdaleko pekne neboli ako tvoje. Vobec sa mi nepodaril taky tvar "studnicky" ☹

Odpovedz
7. máj 2016
avatar
dominika_c
autorAMBASÁDORKA

@lienkalenka7 jooj :/ ale nevadi, hlavne ze chutili vyborne ;) treba skusit znova. mala si bielka dost vyslahane? 🙂

Odpovedz
3. júl 2016
avatar

@dominika_c hmm co je dost ? Lebo bolo dost vyslahane len musela som asi urobit niekde chybu len neviem kde .. mozno fakt v slahani .. neviem .. hadam sa nabuduce podaria.

Odpovedz
3. júl 2016
avatar
dominika_c
autorAMBASÁDORKA

@lienkalenka7 to je naozaj tazka otazka, ze co je dost. musia byt ovela pevnejsie, ako ked sa napriklad slahaju bielka do piskotoveho cesta. musia byt naozaj pevne, ze ked s nimi robis a nanasas ich, tak pekne drzia tvar. tazko poradit takto cez internet :/

Odpovedz
9. aug 2016
avatar

Tak podarili sa a musím uznať že chutia famozne 🙂 🙂

Odpovedz
13. nov 2016