Chutia vyborne !!!! Ale moje tak zdaleko pekne neboli ako tvoje. Vobec sa mi nepodaril taky tvar "studnicky" ☹
Odpovedz
7. máj 2016
@lienkalenka7 jooj :/ ale nevadi, hlavne ze chutili vyborne ;) treba skusit znova. mala si bielka dost vyslahane? 🙂
Odpovedz
3. júl 2016
@dominika_c hmm co je dost ? Lebo bolo dost vyslahane len musela som asi urobit niekde chybu len neviem kde .. mozno fakt v slahani .. neviem .. hadam sa nabuduce podaria.
Odpovedz
3. júl 2016
@lienkalenka7 to je naozaj tazka otazka, ze co je dost. musia byt ovela pevnejsie, ako ked sa napriklad slahaju bielka do piskotoveho cesta. musia byt naozaj pevne, ze ked s nimi robis a nanasas ich, tak pekne drzia tvar. tazko poradit takto cez internet :/
Odpovedz
9. aug 2016


RECEPT
6 bielkov,
300 g práškového cukru,
2 PL Zlatého Klasu,
2 PL citrónovej šťavy,
štipka soli,
Krém:
šľahačka,
Mascarpone,
cukor
Amaretto
Bielky so štipkou soli vymiešame dotuha, postupne pomaly pridávame cukor a miešame, kým nie je hmota celkom tuhá ako betón. Nakoniec pridáme rozmiešaný puding s citrónom a opatrne premiešame, aby sa nám všetko spojilo. Najprv si zo snehovej hmoty spravíme na papier na pečenie väťčiu bodku, ktorú si lyžicou rozotrieme tak, aby vznikol kruh. Potom zdobiacim vreckom s jednoduchým guľatým nadstavcom spravíme kolom dokola "steny". Pečieme 5 minút pri 150 stupňoch, potom znížime na 120 a pečieme cca 60-70min. Pečieme bez ventilátora. Vypneme rúru a necháme v nej tortičky postáť, nech vychladne. Mascarpone, cukor a Amaretto (nemusíme pridať) zmiešam, ktorý potom pridáme do vyšľahanej šľahačky a došľaháme (ja sa s tým nekašlem a pridám ešte nevymiešanú šľahačku k Mascarpone krému a vyšľahám to tak, no tu je potrebné dať pozor, aby ste to neprehnali a nezgrclo sa to). Krém dáme na vychladnuté tortičky a ozdobíme ovocím.Treba nechať chvíľu postáť, aby zmäkli. No nie dlho, lebo potom sú žuvačkové.