vyzerá fantasticky, už len nazbierať odvahu a urobiť ho.
@dominika_c prosím Ta tie maliny sa dávajú na vychladnuty korpus? Ďakujem
@krpcok ano, davala som na vychladnuty 🙂
@dominika_c ok, vyskúšam dcérke k meninám, ďakujem
@dominika_c zabudla som sa spýtať, robila si to do tortovej formy? Ďakujem krásne
@krpcok robila som uz aj do tortovej formy, aj na mensi plech 🙂
RECEPT
Brownies:
200g horkej čokolády
200g zmäknutého masla
200g pr.cukru
3 vajíčka
110g hl.múky
Cheesacake
400g Philadelphie
120g pr.cukru
1 a 1/2 PL solamylu
2 vajíčka
½ kelímku kyslej smotany
Malinová vrstva
maliny
Zlatý Klas
Cukor
Malinovo-šľahačková vrstva
2 smotany na šľahanie
stužovač
200g malín
Vanil.cukor podľa chuti
Trúbu dáme predhriať na 170st. Brownies: Čokoládu rozpustíme. Maslo vymiešame s cukrom a po jednom primiešame vajíčka. Postupne pridávame múku a nakoniec aj čokoládu a poriadne premiešame. Cesto nalejeme do plechu, uhladíme.
Cheesecake: Philadelphiu vymiešame s cukrom. Po jednom pridáme vajíčka, potom solamyl (prípadne múku) a nakoniec smotanu. Opatrne nalejeme na vrstvy brownies.
Pečieme cca 40min, kým nie je povrch cheesecake pevný.
Maliny (ja som mala len mrazené) rozmrazené rozmixujeme a uvaríme so Zlatým Klasom, aby nám vznikla hustá pudingová konzistencia. Nalejeme na upečný koláč.
Necháme úplne vychladnúť.
Šľahačku vyšľaháme so stužovačom a cukrom a zľahka primiešame maliny. Navrstvíme na vychladnutý koláč a necháme poriadne vychladnúť – najlepšie cez noc.