aj ja si prosim receptik 🙂
ako chutili?
1 hrnček Nutella
150g maslo
1 hrnček hnedý cukor
1 vanilk.cukor
120g cream cheese
2 vajíčka
2 hrnčeky polohrubej múky
1 ČL prášku do pečiva
½ ČL soľ
¼ hrnčeka Nutella
Množstvo je na plech cca 20x28cm.
Na malý plech alebo dosku si dáme papier na pečenie, na ktorý kladieme kôpky Nutelly pomocou dvoch polievkových lyžíc – budeme potrebovať nejakých 12 kúskov vo veľkosti cca 2-3 čajových lyžíc (toľko vyjde z toho 1 hrnčeka Nutelly). Vložíme do mrazničky.
Roztopíme maslo na miernom ohni v malom hrnci alebo panvičke. Občas premiešame, až pokým sa pena nesfarbí trošku dozlata a maslo nebude voňať orieškovo. Hneď vlejeme do misy, pridáme cukor a cream cheese. Premiešame cca 2min alebo pokiaľ zmes nebude trošku nadýchaná. Pridáme po jednom vajíčka a dobre premiešame. Potom múku, ktorú sme si zmiešali s pr.do pečiva. Nemiešame dlho, iba pokiaľ sa všetko dobre nezmieša. Pridáme ¼ hrnčeka Nutelly a stierkou jemne premiešame, aby nám vznikol mramorový efekt. Cesto vlejeme do plechu. Vyberieme zmrazené kopčeky Nutelly. Opticky si plech rozdelíme na 12 ks (alebo koľko sa dá) a do stredu každého kúsku vložíme zmrznutý kopček Nutelly. Prstami ho zatlačíme nadol a stierkou potom kopčeky nakoniec pozakrývame cestom. Pečieme 25-30min v predhriatej rúre na 175st. Necháme vychladnúť. Odporúčam so šľahačkou, vanilkovou zmrzlinou a s ovocím, mňam! Na ďalší deň som si koláčik nachvíľku (naozaj na pár sekúnd) strčila do mikrovlnky a bol tuším ešte lepší ako v deň upečenia ;)
🙂 dakujem, super napad s tym mrazenim 😉
K tomuto prosim receptik zienka 🙂)