@bubum páči sa 🙂
Medové pláty:
500g hladká múka
80g maslo
120g práškový cukor
2 vajcia
1 žĺtok
1 a ½ čl sódy bikarbóny
4 PL medu
Všetky suroviny na cesto vymiesime dohladka a necháme chvíľu odstáť v chladničke. Cesto rozdelíme na tri časti, každú vyvaľkáme (ja som vaľkala priamo na papieri na pečenie a iba som to premiestnila spolu s papierom na otočený plech) a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180st dozlatista. Nepečte ich veľmi dlho, inak budú tvrdé a nebude za z nich dať pekne vykrajovať. Z plátov potom vyrežeme srdcia. Ja som si spravila šablónu z papiera a orezavála ostrým nožom.
Krém:
500ml mlieka
2 Zlaté klasy
200g maslo
cukor podľa chuti
Uvaríme si hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s cukrom dopenista. Pridávame postupne puding (pozor, maslo a puding musia mať rovnakú teplotu, inak sa krém zrazí). Hladký krém ešte podľa chuti dosladíme.
Čokoládový krém
200g čokoláda
200ml smotana na šľahanie
1 mascarpone
lekvár, ovocie
Najprv si spravíme ganache. Čokoládu nalámeme na kúsky do misky. Šľahačku privedieme do varu a ihneď ňou zalejeme čokoládu. Necháme pár sekúnd postáť a potom miešame, kým nám nevznikne hladký krém. Necháme stuhnúť v chladničke alebo na chladnom mieste.
Potom ku ganache pridáme mascarpone a vymiešame do krému.
Medový pláty potrieme štedrou dávkou džemu (najradšej mám ríbezlový) a zdobiacim vreckom s hladkým, guľatým nadstavcom robíme malé kopčeky. Takto postupujeme pri každom pláte. Ja som dala každé poschodie nachvíľu zachladiť, až potom som naň položila ďalší plát. Robila som tak, že som dala plát-plnka-plát-plnka-plát-čoko vrstva. A potom už len stačí ozdobiť podľa fantázie. Keďže medové pláty sú tvrdšie, je dobré nechať tortu minimálne cez noc odstáť. Čim dlhšie stojí, tým je lepšia 😉 Treba rátať, že ostanú odrezky. Množstvo krému záleží tiež od toho, aké veľké srdce si vyrežete.
@dominika_c to srdce bolo cca ako velke?

Prosim recept.🙂