@susminka ďakujem krásne 🙂 áno, áno, je to opitý izidor s malými úpravami 🙂 páči sa, tu je recept:
Korpus
* 150 g cukor práškový
* 150 g maslo
* 4 ks vajcia
* 130 g mletých orechov
* 70 g polohrubá múka
* 1 ks kypriaci prášok
* 20 g kakao
+ kyslastý džem
Maslo necháme zmäknúť, pridáme polovicu práškového cukru a po jednom 4 žĺtky. Múku, pomleté vlašské orechy, preosiate kakao a kypriaci prášok premiešame. Do maslovej zmesi pridáme zmes múkovú, nakoniec zľahka vmiešame bielky, ktoré sme si vyšľahali zo zvyšným práškovým cukrom. Pečieme pri teplote cca 170°C a cca 25 -30 minút na plechu 30x30 cm.
Orechová plnka
* 250 g vlašské orechy mleté
* 180 ml rum
* Cukor podľa chuti
* hrozienka
Pomleté orechy krátko opražíme, čím zvýrazníme chuť, pridáme práškový cukor, môžeme aj vanilínový cukor, zalejeme rumom, zamiešame. Podľa chuti môžeme pridať viac/menej rumu, cukru. Môžeme pridať aj hrozienka. Túto zmes rozotrieme na upečený a vychladnutý plát, ktorý sme si potreli džemom.
Čoko krém
* 250 g tmavej čokolády
* 250 ml smotana na šľahanie
* 350 g mascarpone
* cukor podľa chuti
Neviem presnú gramáž nutnú na tento plech, keďže som robila krému viac, aby mi vyšli aj krémové poháre pre bezlepkáčov, ale verím, že som to odhadla dobre. Takže, spravíme si ganache - šľahačku necháme zovrieť, hneď odstavíme a zalejeme ňou nalámanú čokoládu. Necháme postáť, premiešame a miešame, až kým nedostaneme hladký krém. Ganache necháme ideálne cez noc vychladnúť v chlade. Na ďalší deň necháme trochu povoliť, pridáme mascarpone a vymiešame nadýchaný krém. Nanesieme na orechovú vrstvu.
Čokoládová poleva
* 170 g smotana na šľahanie
* 200 g čokoláda horká
* 25 g maslo
Šľahačku dáme zohriať, hneď ako začne vrieť, odstavíme a zalejeme ňou nalámanú čokoládu a maslo. Minútku počkáme a vymiešame hladký krém. Nalejeme na čoko krém a celý koláčik necháme dobre stuhnúť.

Vyzera to uuuzasne... môžem sa spýtať, to je na spôsob opitý Izidor? Brutálne dobre to vyzerá.. takéto plnkove ja môžem...