icon
avatar
dominika_c
AMBASÁDORKA
14. apr 2022
961 

Šťavnaté mrkvové tortičky vo veľkonočnom šate

Slovenská Veľká noc je bohatá nielen na tradície, ale aj na chutné jedlá. A presne také sú tieto šťavnaté mrkvové tortičky - chutné a bohaté! Obsahujú totiž iba tie najlepšie ingrediencie a zahŕňajú všetko, čo by mal sviatočný veľkonočný koláč spĺňať. Sú šťavnaté, sladké, s nádychom kyslosti, svieže a krémové. Navyše vyzerajú sviatočne, a to aj napriek ich jednoduchej príprave. Nenechajte sa oklamať ich výzorom, pretože ich príprava nie je vôbec náročná. V skutočnosti je to totiž jednoduchá roláda prevlečená do sviatočného šatu. Tak si poďte so mnou pripraviť tieto veľkonočné tortičky, ktoré v sebe skrývajú priestor na kreativitu.

Recept na tortičky nájdete na tomto odkaze v magazíne dm drogerie markt active beauty 🙂 Dostala som príležitost prispieť doň, z čoho sa náramne teším 🥰 Aby sa vám však ľahšie pieklo, spravila som pre vás aj taký menší fotopostup, nech sa páči...

Tak poďme na to

Všetky sypké suroviny zmiešame v miske. V druhej mise si dopenista vymiešame celé vajíčka so štipkou soli a s cukrami, potom pridáme olej. Ručne vmiešame múku s ostatnými sypkými surovinami a najemno nastrúhanú mrkvu, z ktorej vytlačíme prebytočnú šťavu. Na klasický plech položíme papier na pečenie, ktorý ešte vymažeme olejom, aby sa nám korpus dobre odlepil. Cesto nalejeme na plech a pečieme na 180°C približne 15 minút. Pozor, aby sme cesto nevysušili. Korpus po upečení vyklopíme na kuchynskú utierku, stiahneme z neho papier na pečenie a zrolujeme do rolády.

Krém z bielej čokolády

Bielu čokoládu si nalámame na kocky do misky a zalejeme ju smotanou na šľahanie (150 g), ktorú sme priviedli v malom hrnci k varu. Necháme pár sekund postáť a potom miešame, kým nevznikne hladká zmes. Tú necháme poriadne vychladnúť v chladničke, preto si ganache pripravíme v predstihu, ideálne deň vopred. Cream cheese a mascarpone si vyšľaháme s vychladnutou ganache, s vanilkovým Bourbonom a so smotanou na šľahanie (100 g) na pevný krém. Ochutnáme ho a v prípade potreby ešte pridáme cukor alebo javorový sirup, ktorý dodá krému zaujímavý chuťový nádych.

Vychladnutý korpus potrieme džemom, následne rovnomerne rozotrieme tenkú vrstvu krému, približne polovicu, a nakoniec posypeme mrazom sušeným ovocím. Môžeme použiť napríklad aj tieto #babylove jahody

Cesto si na dlhšej strane rozrežeme na 6 rovnakých pásov, ktoré po jednom zrolujeme. 

Sladká bodka na záver

Tortičky necháme v chladničke vychladnúť. Pred zdobením ich môžeme po strane v tenkej vrstve natrieť krémom a obaliť v pomletých orechoch. Zvyšný krém si dáme do zdobiaceho vrecka a tortičky ozdobíme. 

Môžete si však spraviť o polovicu krému menej a tortičky servírovať bez vrchného krému.

Nakoniec tortičky podľa fantázie dozdobíme, napríklad limitovanou edíciou dobrotiek značky dmBio od dm, ktoré sú na to ako stvorené. Pred servírovaním necháme tortičky odstáť, aby dobre stuhli a aby sa spojili všetky chute.

P.S. Ak sa vám nechce hrať s minitortičkami, pokojne spravte obyčajnú roládu ;) 

avatar

Krasne, cim si to fotila, aj upravovala?

Odpovedz
16. apr 2022
avatar
dominika_c
autorAMBASÁDORKA

@menoruze ďakujem 🙂 fotila som bezzrkadlovkou nikon a upravovala v Lightroome 🙂

Odpovedz
16. apr 2022

Začni písať komentár...

sticker
Odošli