icon
avatar
dominika_c
AMBASÁDORKA
12. feb 2023
1890 

Valentínske čokobomby so sladkým prekvapením

Či už patríte k ľuďom, ktorí Valentín radi oslávia, alebo vás necháva chladných, dôvod na sladký dezert sa nájde vždy, no nie? Čokoládové bomby skrývajúce sladké prekvapenie sú doslova zážitkom, a to nielen chuťovým. Presvedčte sa vďaka tomuto receptu s postupom, že to nie je nič náročné, a pripravte si ich aj vy. 🙂

Sladká čokoládová bomba v spojení s horúcim mliekom vytvorí pravú horúcu čokoládu plnú rôznorodých chutí. Sladká bodka na záver valentínskej oslavy či iba tak, na spríjemnenie všedných chvíľ. Čokobomby si navyše môžete naplniť podľa vlastnej chuti či fantázie, ktorej sa medze nekladú.

Budeme potrebovať:

  • 300 g čokoláda horká, mliečno alebo biela
  • kakaový nápoj v prášku dmBio
  • rôzne náplne a posypy
  • silikónovú formu v tvare pologúľ
  • dávku lásky

Ide sa na to:

Krok 1: Čokoládu si roztopíme nad vodnou parou alebo vo vodnom kúpeli. Ak chceme dosiahnuť lesklú a pevnú čokoládu, ktorá sa nebude topiť, je potrebná temperácia. Síce to znie zložito, ale nie je to žiadna veda. V skratke - čokoládu musíme zohriať, nechať vychladnúť a opäť zohriať. ¾ dávky čokolády roztopíme a miešame, kým nedosiahne teplotu 45 °C. Potom dáme bokom, pridáme zvyšnú čokoládu a miešame, kým sa neroztopí. Necháme vychladiť na 27 °C v prípade horkej čokolády a na 26 °C, ak temperujeme čokoládu mliečnu. Následne čokoládu zase zohrejeme, tmavú na 32 °C a mliečnu na 30 °C.

Krok 2: Formu s pologuľami naplníme čokoládou. Použijeme lyžicu, silikónovú stierku alebo štetec a nanesieme rovnomernú, tenkú vrstvu. Ak by sme dali vrstvu hrubú, čokoláda by stiekla na spodok formy a guľa by sa nerozpustila správne. Čokoládové škrupinky dáme na 5-10 minút stuhnúť do chladničky.

Krok 3: Stuhnuté pologule potrieme ďalšou tenkou vrstvou čokolády. Chceme dosiahnuť pevné škrupinky, ktoré však nebudú príliš hrubé. Opäť dáme stvrdnúť do chladničky.

Krok 4: Pologule potom opatrne vyberieme z formy. Polovicu z nich môžeme ozdobiť roztopenou čokoládou a posypať rôznymi posypmi. Druhú polovicu naplníme podľa fantázie.

Základom je čokoládový prášok, no pridať môžete aj rôzne iné ingrediencie. Napríklad aj #babylove jahody sušené mrazom, ktoré horúcu čokoládu príjemne ozvláštnia 🙂

Bio jahodové čipsy babylove

Bio jahodové čipsy babylove sú skvelou pochúťkou pre malých i veľkých! Mrazom sušené jahodové čipsy majú lahodne chrumkavú chuť v 100 % bio kvalite. Sú prirodzene bez obsahu gluténu, bez pridaného cukru a aróm. Aj maškrtenie môže byť zdravé! Bio jahodové čipsy babylove sú vhodné pre deti od 4. roku. Pre spokojné brušká a zdravé chrumkanie.

Tipy na rôzne náplne nájdete TU - inšpirujte sa. 🙂

Krok 5: Panvicu rozohrejeme na jemnom plameni. Prázdne pologule opatrne položíme na rozohriaty povrch a potočíme, čím získame lesklý, rovný a lepiaci okraj. Pologuľu ihneď položíme na naplnenú polovicu a spojíme. Ak nám ostala medzera medzi spojmi, štetcom alebo prstom zarovnáme roztopenou čokoládou.

Krok 6: Hotové gule necháme stuhnúť v chladničke a potom podávame. A ako prebieha servírovanie?

Celkom jednoducho! Čokobombu vložíme do dostatočne veľkého hrnčeka a zalejeme horúcim mliekom. Potom stačí pozorovať, ako sa čokoláda roztápa a všetky ingrediencie sa spájajú. Napokon poriadne zamiešajte a vychutnávajte.

Skúste si pripraviť čokobomby, oslaďte si život a užite si sladký dúšok lahodnej čokolády. A zavolajte aj ratolesti. Môj 8-ročný si nielen užil výsledok, ale s nadšením pomáhal aj pri príprave. 🙂

avatar

Tá precíznosť, dôslednosť, zmysel pre detail... To je proste dokonalé.

Odpovedz
13. feb 2023
avatar

Toto je totalny nezmysel nakolko taketo misky sa robia na balone a nie v silikonovej forme, pripadne nesmierne ocenim navod ako tu coko gulu vybrat z tej formy bez prasknutia 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

Odpovedz
13. feb 2023
avatar
dominika_c
autorAMBASÁDORKA

@nelinkabublinka 😘
@kulumulu123 Vyberá sa úplne jednoducho 😉 Ja som to robila prvý raz a z 12 pologúľ mi praskla len prvá. To, čo spomínaš ty, je niečo iné. S balónom by si zrejme nespravila takú pologuľu, aby si 2 jednoducho spojila. Ale ak áno, klobúk dole 🙂 Každopádne stačí si dať do YouTube hot chocolate bomb. Tuto žienka ich dokonca vyberá z pevnej formy, čiže silikónová je naozaj bez problémov 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=W3KnjYg-EJk
Odpovedz
16. feb 2023

Začni písať komentár...

sticker
Odošli