Mozte aj mne poslat? 🙏🙂
Mňam mňam....ja mak teda môžem....akurat som dojedla makové buchty
@winnerka
@olencinka
@luckabj82
@pibza
@stefania100
Korpus:
12 žĺtkov
220g práškového cukru
220g mletého maku
(štipka soli)
Vyslahame bielka so stipkou soli. Zvlast vyslahame zltka s cukrom, pridame mak a napokon rucne zamiesame bielka.
Pripravime si dve tortove formy a cesto rovnomerne rozdelime. Pecieme pri 175st. cca 30min.
Plnka 1:
maslo 200g
biela cokolada 200g
salko 1 plechovka
mak
Roztopime si bielu cokoladu s maslom, vymiesame. Pridame salko (nie karamel, to obyc) a dobre vymiesame, kym sa nam hmota nespoji vo vlacnu zmes. Pridame mak a znova dobre premiesame (mak som davala odhadom). Nechame chvilu postat a stuhnut.
Plnka 2:
mascarpone, cream cheese (Philadelphia napr.), slahacka, mak, cukor
Vymiesame si mascarpone s cream cheese a s cukrom (davam pomer mascarpone:cream cheese 2:1), pridame slahacku (na 2 mascarpone a 1 cream cheese som dala tak 3/4 kelimku slahacky) a opatrne domiesame, aby sa nam krem nezgrcol (mozete si slahacku aj vyslahat a potom zmiesat uz len opatrne s mascarpone kremom). Nakoniec rucne pridame mak.
Korpusy si rozrezeme, potrieme lekvarom, natrieme prvu plnku, ja som dala potom zavarane cucoriedky, ale vyborne su aj visne, a potrieme druhou plnkou. Prikryjeme dalsim korpusom a opat opakujeme postup. Najlepsie je nechat ju odstat minimalne cez noc 🙂
@tatianasevcikova ja ak su buchty, zavin alebo strudla vzdy volim radsej ine prichute, ale tato torta ma dostala 🙂 mozno aj tym, ze vsetko je super stavnate a inak mi pride mak taky suchy 🙂
@dominika_c dakujem pekne 😍

Nemáš prosím ta recept na ňu ?