icon
1 / 1
avatar
dominika_c
autorAMBASÁDORKA

Taký recept od oka ;)
Na spodok tortovej formy naukladáme piškóty. Môžeme ich pokvapkať Amarettom. Pripravíme si krém – vychladený hustý puding (300ml mlieka na 1 Zlatý Klas) zmiešame s 1 tvarohom a 1 smotanou, osladíme podľa chuti. Polku krému navrstvíme na piškóty, poukladáme višne, prikryjeme zvyšným krémom. Potom ukladáme naplnené, stočené palacinky (nutella, lekvár a krém z mascarpone a šľahačky 1:1). Na palacinky si pripravíme kyslú smotanu, ktorú sme si zmiešali s vanilkovým cukrom (použila som tuším 2 smotany). Na smotanu poukladáme opäť vrstvu piškót. Necháme stuhnúť a navrch potom dáme čokoládovú ganache. Tú si pripravíme tak, že 200ml smotany na šľahanie privedieme k varu a zalejeme ňou čokoládu (ja som dala 200g mliečnej a 100g horkej). Necháme chvíľu postáť a potom miešame, kým nám nevznikne hladká čokoládová hmota. Na koláč ju lejeme až vlažnú, nie teplú. Všetko to necháme stuhnúť, najlepšie cez noc. Ja som tortu na ďalší deň ešte obtrela zvyšnou ganache a „opackala“ zmesou rozmixovaných mandlí a cookies.

Odpovedz
25. aug 2017
avatar

uuuuuuuuu sikovnica najvacsia 🙂 hned by som si dala

Odpovedz
25. aug 2017
avatar

Skvelé👍

Odpovedz
25. aug 2017
avatar

Mňam toto musim vyskušat...len ja veľmi nemusim tie smotany nevien

Odpovedz
25. aug 2017
avatar

Vyzerá úžasne! :👍👏👏

Odpovedz
25. aug 2017
avatar

@dominika_c ten mix vyzera brutal....na jednej strane si vravim, preboha, to co je? A na druhej sstranemi tecu sliny a pomaly lizem obrazovku 😄

Odpovedz
25. aug 2017
avatar

Za mna to vyzera uplne nadher e a chutit musi ze famozne...wau...najblizsie to robim...len sa ibavam krajania...

Odpovedz
25. aug 2017
avatar
dominika_c
autorAMBASÁDORKA

@matula77 dakujem 😘
@katkagamka dakujem 🙂
@tatianasevcikova dakujem 🙂 skus nahradit pudingom ;) alebo slahackou 🙂 ale ten puding bude asi chutnejsi. pripadne mozes zmiesat puding s tvarohom, alebo puding s mascarpone 🙂 ale ak budes pouzivat iba cisty puding, tak ho sprav trosku redsi, tento v recepte je dost husty a nedal by sa tak pekne naliat ;) a po krajoch by som nabuduce dala tie vysoke piskoty, aby to krajsie drzalo. to je len taky tip ;)
@moniquer dakujem krasne 🙂
@fopka ahaha, toto bola presne moja myslienka uz pri robeni - ze ejha, uvidime, ako to dopadne :D
@kinna dakujem 🙂 robila som ho vecer a krajala dalsie poobedie a nebol problem 🙂 ale skusila by som este po krajoch dat tie dlhe piskoty, udrzi to pekne tvar. takto som to este obtrela ganache kvoli tomu, aby to krajsie vyzeralo a drzalo tvar, ale tie piskoty budu jednoduchsie ;)

Odpovedz
26. aug 2017
avatar

@dominika_c vidiš to mi nenapadlo skúsim👍👍ďakujem💙💙

Odpovedz
26. aug 2017