icon
1 / 1
avatar

Mnam no toe vyzeraju uzasne 😍

Odpovedz
1. apr 2018
avatar

Mňamky 🙂

Odpovedz
1. apr 2018
avatar

Mnaaam,receptík nebude ? 🤗😍

Odpovedz
1. apr 2018
avatar

Mnam. Jablka a mak su moje. 😍

Odpovedz
1. apr 2018
avatar

Tiež poprosiť recept 💖

Odpovedz
1. apr 2018
avatar

waw! a mnam!

Odpovedz
1. apr 2018
avatar
Odpovedz
1. apr 2018
avatar

tie su krasne 😍

Odpovedz
1. apr 2018
avatar
Odpovedz
2. apr 2018
avatar

Dokonale 😍

Odpovedz
2. apr 2018
avatar
dominika_c
autorAMBASÁDORKA

@brunet89, @perla1977, @bazalka3, @superka888, @slasima, @mucilienka, @popoluska35, @lyrrya, @soul171, @zuzkakov

dakujem krasne 🙂 recept na odpaľované pridám a na krém bohužiaľ iba tak orientačne, keďže som nešla podľa receptu a ten papierik, kam som si zapisovala množstvo, som niekde zapatrošila :/

Odpaľované cesto:
120g vody
120g mlieko
4g soľ
10g kr.cukor
120g maslo
150g múka
220-240g vajíčka

V hrnci necháme zovrieť vodu, mlieko, soľ, cukor a maslo. Keď to vrie, odstavíme z ohňa, ihneď pridáme preosiatu múku. Dobre premiešame, kým sa všetko nespojí. Vrátime na oheň a odpaľujeme, kým sa cesto pekne neodlepuje od stien hrnca. Cca 2-3min.
Ihneď dáme cesto do misy a na strednom stupni rýchlosti miešame (nie s metličkami, ale s takým tým plochým nadstavcom), alebo ručne s vareškou či silikónovou stierkou, kým cesto mierne nevychladne – dostaneme z neho paru. Potom pridávame po jednom vajíčka, ďalšie zamiešame až vtedy, keď sa to predošlé pekne zapracuje. Cesto má byť vláčne. Cesto dáme do cukrárenského vrecka z ozdobnou špičkou a striekame na plech s papierom na pečenie do tvaru veterníkov. Rúru vyhrejeme na 200°C, a keď dáme veterníky piecť, znížime na 175°C a pečieme zhruba 30 minút, podľa veľkosti. Rúru neotvárame a nestriekame si veterníky na plech dopredu, ale ešte hneď pred pečením. Ja som piekla na dolný a horný ohrev, bez ventilátora. Odsledovala som si dĺžku pečenia, odporúčam najprv skúsiť skúšobný kus.

Krém:

100g mascarpone
150g cream cheese
400ml smotana na šľahanie
vanilkový cukor
mak

Maková plnka:

mak a mlieko v pomere 1:1
lekvár (ja som dala ríbezľový)

Jablková plnka:

Jablká
Voda
Zlatý klas
(cukor, citrónová šťava)

Biela čokoláda na polevu.

Mak zvaríme s mliekom, necháme vychladnúť. Primiešame lekvár.

Jablka nakrájame na malé kocky, podlejeme troškou vody a uvaríme do mäkka. Pridáme Zlatý klas alebo iný škrob a primiešame k jablkám, aby sme ich zahustili. Ochutnáme a podľa sladkosti a kyslosti jabĺk môžeme pridať buď cukor alebo citrón. Necháme vychladnúť.

Smotanu na šľahanie vymiešame do polotuha. Premiešame si mascarpone a cream cheese s cukrom a pridáme takmer vyšľahanú šľahačku. Ešte spolu dobre premiešame, došľaháme spolu dotuha a nakoniec pridáme mak.

Veterníky si prekrojíme, dostredu dáme makovú plnku, okolo v 2 "poschodiach" nastriekame zdobiacim vrecúškom krém. Vznikne nám taká akoby mištička, do ktorej dáme jablkovú plnku. Prikryjeme vrcnou časťou veterníkov, ktorú sme namočili do čokolády a nechali vychladnúť 🙂

Snáď vám pomôže aj takýto nepresný recept 🙂
Pekný deň 🙂

Odpovedz
2. apr 2018
avatar
dominika_c
autorAMBASÁDORKA
Odpovedz
2. apr 2018
avatar

@dominika_c dakujem za recept ;)

Odpovedz
2. apr 2018
avatar

Ja pri tebe normalne dostavam depku 😂 kedy to ty vsetko stihas? Vyzerajú uzasne a dalsi obdiv mas u mna za to odpalovane cesto. To som skusala asi 5x nikdy mi nevyslo takze viac neskúšam

Odpovedz
3. apr 2018
avatar
dominika_c
autorAMBASÁDORKA

@flonik dakujem krasne 😘 mna to bavi, takze si ten cas najdem 🙂 aj ked to ide obcas na ukor spania napriklad. ale je to pre mna taka psychohygiena ;)
mne nevyslo raz odpalovane, resp jeden plech - piekla som ich zrejme kratko. Po vybrati mi uplne splasli. Ale dalsi plech som nechala v rure dlhsie a vysli super. Treba si odskusat hlavne tu dlzku pecenia a urcite sa nabuduce podari 🙂

Odpovedz
28. apr 2018
avatar

@dominika_c dakujem krasne za prekvapenie ale aj povzbudenie 😘 chlapi moji miluju veterniky a uz som bola z toho nestastna. Ono problem je aj ze som nikdy nevidela ako ma to cesto vlastne vyzerat... ale skusim este raz

Odpovedz
28. apr 2018