icon
1 / 1
avatar

Uuulalaá… 🤤🤤🤤 prudko dráždivé. Mňam 😋😋 smiem poprosiť recept ? Zaujímavá zmena za to mascarpone 👍🏻

Odpovedz
3. mar 2022
avatar

Poprosim recept.Dakujem🍀

Odpovedz
3. mar 2022
avatar
dominika_c
autorAMBASÁDORKA

@konsuelita
@21914477

Ahojte, zajtra v priebehu dňa pridám, keď budem na notebooku 🙂 Dnes som už iba na mobile 😘 pekný večer ešte prajem 🤗

Odpovedz
3. mar 2022
avatar

Aj ja sa pridam

Odpovedz
3. mar 2022
avatar

Mňaaaam😉

Odpovedz
3. mar 2022
avatar

Ano pozname. Mnaaaam, musim opat niekedy urobit, uz davno sme nemali.

Odpovedz
3. mar 2022
avatar

pridam sa sem - kvoli receptu 🙂 ...vyzera vyborne

Odpovedz
3. mar 2022
avatar

Oplatí sa čakať na rcp.📍zákusok vyzera famózne😉

Odpovedz
3. mar 2022
avatar

📍

Odpovedz
3. mar 2022
avatar

tento som viac ako rok nemala a veru dala by som si 🙃

Odpovedz
4. mar 2022
avatar

Poznam vdaka Ferovi a jeho videam🤣🤣

Odpovedz
4. mar 2022
avatar
Odpovedz
4. mar 2022
avatar
Odpovedz
4. mar 2022
avatar

Pripnem sa😀

Odpovedz
4. mar 2022
avatar

. mnam 🙂

Odpovedz
4. mar 2022
avatar

😊👌

Odpovedz
4. mar 2022
avatar

poznam klasicky, pockam si na tvoj recept🙂

Odpovedz
4. mar 2022
avatar

Mamina robí naj Opitého Izidora😋😋😋

Odpovedz
4. mar 2022
avatar
Odpovedz
4. mar 2022
avatar

Mohla by som vyskusat aj bezlepkovu verziu 🤔

Odpovedz
4. mar 2022
avatar

📌

Odpovedz
4. mar 2022
avatar
Odpovedz
4. mar 2022
avatar
Odpovedz
4. mar 2022
avatar

Torta opitak každý rok pre môjho muzicka na narodeniny 😍❤️

Odpovedz
4. mar 2022
avatar

Aj ja počkám na recept, klasický opitý izidor som kedysi dávno robila, s tým mascarpone by som vyskúšala hneď. 🙂

Odpovedz
4. mar 2022
avatar

Poprosím recept
@dominika_c

Odpovedz
6. mar 2022
avatar
dominika_c
autorAMBASÁDORKA

@21914477, @24mirka, @alenocka777, @corazon76, @daniela15, @daren1, @dominika_c, @gammka, @hermiinka, @ikaika, @isabellaa, @jankac22, @kakawah, @kattrin5, @konsuelita, @lady083, @maja22, @martaturi, @mirka247, @momo212, @ola173, @pbra40, @rubinka, @tana_v, @vladinka, @zenulkaaa

Ahojte, prepáčte, že mi to tak trvalo, takže s oneskorením, ale tu je:

Korpus


* 150 g cukor práškový
* 150 g maslo
* 4 ks vajcia
* 130 g mletých orechov
* 70 g polohrubá múka
* 1 ks kypriaci prášok
* 20 g kakao

+ kyslastý džem

Maslo necháme zmäknúť, pridáme polovicu práškového cukru a po jednom 4 žĺtky. Múku, pomleté vlašské orechy, preosiate kakao a kypriaci prášok premiešame. Do maslovej zmesi pridáme zmes múkovú, nakoniec zľahka vmiešame bielky, ktoré sme si vyšľahali zo zvyšným práškovým cukrom. Pečieme pri teplote cca 170°C a cca 25 -30 minút na plechu 30x30 cm.

Orechová plnka

* 250 g vlašské orechy mleté
* 180 ml rum
* Cukor podľa chuti
* hrozienka

Pomleté orechy krátko opražíme, čím zvýrazníme chuť, pridáme práškový cukor, môžeme aj vanilínový cukor, zalejeme rumom, zamiešame. Podľa chuti môžeme pridať viac/menej rumu, cukru. Môžeme pridať aj hrozienka. Túto zmes rozotrieme na upečený a vychladnutý plát, ktorý sme si potreli džemom.

Čoko krém


* 250 g tmavej čokolády
* 250 ml smotana na šľahanie
* 350 g mascarpone
* cukor podľa chuti



Neviem presnú gramáž nutnú na tento plech, keďže som robila krému viac, aby mi vyšli aj krémové poháre pre bezlepkáčov, ale verím, že som to odhadla dobre. Takže, spravíme si ganache - šľahačku necháme zovrieť, hneď odstavíme a zalejeme ňou nalámanú čokoládu. Necháme postáť, premiešame a miešame, až kým nedostaneme hladký krém. Ganache necháme ideálne cez noc vychladnúť v chlade. Na ďalší deň necháme trochu povoliť, pridáme mascarpone a vymiešame nadýchaný krém. 
Nanesieme na orechovú vrstvu.

Čokoládová poleva


* 170 g smotana na šľahanie
* 200 g čokoláda horká
* 25 g maslo



Šľahačku dáme zohriať, hneď ako začne vrieť, odstavíme a zalejeme ňou nalámanú čokoládu a maslo. Minútku počkáme a vymiešame hladký krém. 
Nalejeme na čoko krém a celý koláčik necháme dobre stuhnúť.

Odpovedz
6. mar 2022