icon
1 / 1
avatar

Prosim prosiiim receeeept 🙂

Odpovedz
3. apr 2016
avatar

Aj jaaa ... Mnam

Odpovedz
3. apr 2016
avatar

tak na toto prosim recept - ja robievam slany karamel, ale zaujimalo by ma, ako ho robievas ty 🙂

Odpovedz
3. apr 2016
avatar
dominika_c
autorAMBASÁDORKA

@shmaniac
@sooo v priebahu zajtrajska napisem, niekam som zapatrosila ten papierik, kde som ho mala zapisany 🙈😊

@minulin zajtra napisem ;) tento bol iny ako ten do makroniek, ktory je taky tuhsi a maslovejsi. Tento bol tekuty, ak si jedla zmrzku s karamelovou polevou v mcdonalde, tak chutil skoro rovnako 🙂

Odpovedz
3. apr 2016
avatar

Mozem poprosit recept?

Odpovedz
5. apr 2016
avatar
dominika_c
autorAMBASÁDORKA

@vanka1985 dnes urcite napisem, vcera mi maly nespal cez den, tak som nestihla opisat ;)

Odpovedz
5. apr 2016
avatar

Dakujem😊

Odpovedz
5. apr 2016
avatar
dominika_c
autorAMBASÁDORKA

@shmaniac, @sooo, @minulin, @vanka1985 nech sa páči 🙂

Slaný karamel

2 hrnčeky kr. cukru
11 PL masla izbovej teploty
1 hrnček smotany na šľahanie izbovej teploty
Soľ
Cukor dáme do hrnca alebo panvičky s vysokým okrajom (použila som teflónový povrch). Na strednom ohni zohrievame cukor, keď sa začne roztápať, premiešavame. Spravia sa hrudky, ale to nevadí, stále miešajte a oni sa postupne roztopia.
Keď je cukor celkom roztopený, nemiešame, iba občas zakrúžime hrncom a necháme ho až pokiaľ nedosiahne teplotu 175st. Vtedy pridáme maslo. Pozor, je to hotová alchýmia a karamel začne bublať. Odstavíme z ohňa a pomaly pridáme šľahačku. Znova to bude bublať, tak opatrne. Pridáme soľ a miešame pokiaľ nevznikne hladká zmes

Blondies:
2 hrnčeky polohr.múky
2 čl prášku do pečiva
½ čl soli
1 hrnček roztopeného a vychladeného masla
1 a 1/3 hrnčeka hnedého cukru
2 vajíčka
Slaný karamel (tak cca ½ hrnčeka až 1 hrnček)
V inej mise dobre vymiešame maslo s cukrom. Pridáme vajíčka a dobre premiešame. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a soľou a dobre premiešame špachtlou, stierkou.
Polku zmesy natlačíme do formy (použial som klasickú tortovú). Bude sa s tým robiť trošku tažšie, ja som to uhladila takou stierkou, ktoru som namocila do vody, aby sa mi cesto nelepilo. Plus som použila ruky, tými sa to najlepšie uhládzalo ;) Nalejeme navrch slaný karamel, pričom pokrajoch necháme asi pol cm voľného. Prikryjeme zvyškom cesta. Radím obaliť si formu alobal, aby z formy nič nevytieklo a nezasmradilo vám kuchyňu ako mne :P Pečieme cca 30-40 minút pri 175st.

Odpovedz
5. apr 2016
avatar

@dominika_c ďakujeem 🙂 koľko asi tej soli mám dať?

Odpovedz
5. apr 2016
avatar
dominika_c
autorAMBASÁDORKA

@shmaniac nie je za co 🙂 fuu, neviem, ja som davala od oka a po kazdej troske chutnala :D :P az pokial nebol ten karamel tak prijemne slany 🙂

Odpovedz
5. apr 2016