icon
1 / 1
avatar

Odkial mas tie napichovacky? ☺

Odpovedz
15. máj 2017
avatar
dominika_c
autorAMBASÁDORKA

@bubum to som vystrihla z cierneho vykresu a napisala kriedou 🙂

Odpovedz
15. máj 2017
avatar

A recept neprezradis? 😉

Odpovedz
15. máj 2017
avatar
dominika_c
autorAMBASÁDORKA

@tinaxxx vecer, ked budem pri pc, napisem ;)

Odpovedz
15. máj 2017
avatar

Ja som tiež stavila na sladké (pre mamcu), ale ja som robila obyčajný cheesecake, ale minuly týždeň som robila tortu z fazule - tiež bez muky a bola super - ale teda tak krásne ako tvoje to nevyzeralo 🤧

Odpovedz
15. máj 2017
avatar

Vyzera uzasne 😋

Odpovedz
15. máj 2017
avatar

@ikaika chutil super ale prvý zámer sa mi nepodaril, ten karamel mal akože stekať, po Tom čo to vyzeralo "divno" som to obliala celé 😇

Odpovedz
15. máj 2017
avatar

Krasne!Aj ja by som poprosila recept,milujem mak a visne

Odpovedz
15. máj 2017
avatar

Prosim ta co je to za poleva?

Odpovedz
16. máj 2017
avatar

Krasna...

Odpovedz
16. máj 2017
avatar
dominika_c
autorAMBASÁDORKA

@tinaxxx, @hana987, @ikaika, @babusik85, @miska1022, @matamisi
dakujem vam krasne 🙂
nech sa paci, kto si prosil recept:

Makovy korpus:

6 vajiciek
50g pr. Cukru
50g trstin.cukru
80g masla
200g mleteho maku
2 cl prasku do peciva
Zltky vyslahame s pr.cukrom a bielka s trstinovym. Obe hmoty opatrne spojime, primiesame roztopene masla a mak s praskom do peciva. Vsetko miesame velmi, velmi opatrne, aby sneh nestratil objem. Ja som miesala silikonovou stierkou.
Korpus dame piect do vyhriatej rury na 160st. Pecieme cca 40-50min, treba odsledovat.

Orechovy korpus:
6 vajiciek
180g praskoveho cukru
325g mletych orechov
1 a ½ PL prasku do peciva

Odoberieme trosku cukru a vyslahame s bielkom. Zvysok cukru vyslahame s bielkami. Obe hmoty opatrne spojime a primiesame orechy s praskom do peciva. Taktiez miesame velmi opatrne.
Pecieme rovnako ako makovy korpus.

MAKOVY KREM:

Plnka:
200g masla
170g praskoveho cukru
4 PL rumu
300 ml mlieka
300g mleteho maku

Mak si uvarime s makom, nechame vychladnut. Maslo vymiesame s cukrom a pomaly pridavame makovu plnku a rum.

MAKOVY KREM MASCARPONE:

2 mascarpone
1 smotana na slahanie
mak
cukor

Mascarpone si vyslahame so slahackou a cukrom. Nakoniec primiesame mak.

Vychladene korpusy si rozreme – je to uy na vasej zrucnosti, ci sa podari na 2 alebo 3x. Korpus je stavnaty, takze zaroven sa s nim tazsie manipuluje, pozor, aby sa vam nerozpadol. Natrieme stedrou davkou dzemu. Ja som striedala makovy a orechovy korpus a striedala som aj plnky – makovy korpus, makovy maslovy krem, orechovy korpus, makovy mascarpone krem atd. Pridala som navrch kremu aj visne. Hotovu tortu nechame vychladnut a mozeme aj nemusime obtiahnut kremom. Mne neostalo dost kremu, tak som dorobila. Vymiesala som dalsei mascarpone s makom.
Navrchu je este ganache z bielej cokolady dofarbena naruzovo. 50ml slahacky dame zovriet a nalejeme na cca 100-120g nalamanej bielej cokolady, toto robiemva zial vacsinou od oka. Miesame, kym nam nevznikne vlacna poleva. Mozeme zafarbit. Ja si dam ganache do zdobiaceho sacku a robim stekance 🙂

Odpovedz
16. máj 2017
avatar

Kráása 🙂

Odpovedz
16. máj 2017
avatar
Odpovedz
16. máj 2017
avatar

Nemozem byt tvoja mamina? Mnam!! 😀

Odpovedz
22. máj 2017