Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    forinerka
    14. jún 2019    Čítané 803x

    Ide to aj bez lepku

    Ahojte,

    rada by som sa poďakovala za možnosť testovať bezlepkové dobroty od firmy Penam – Vitacelia.

    Úprimne sa priznávam, že nemám diagnostikovanú celiakiu, avšak lepok mi dobrotu v tele nerobí, tak sa mu snažím čo najviac vyhýbať. Aby nebolo málo, tak manžel má laktózovu intoleranciu, deti majú ekzémy, takže sa nenudíme 🙂

    V balíčku sa nachádzali tieto dobroty:

    • bezgluténové koláče (makové, tvarohové, čučoriedkové, marhuľové)

    Tak o tieto koláčiky bola u nás najväčšia bitka 🙂 Pochutili si na nich manžel aj deti 🙂 A dokonca niečo nechali aj mne. Na koláčikoch oceňujem, že boli naozaj veľmi chutné a tá chuť bola reálna. Naozaj som tam cítila reálnu chuť marhúľ či čučoriedok. Sama som bola prekvapená, nečakala som takú dobrotu. Koláčiky boli mäkkučké, jemné, nadýchané, neboli presladené. Keďže som matka, čas nemám na nič, oceňujem aj balenie koláčikov po dvoch kusoch. Keď som nestíhala raňajky, tak som si zobrala koláčiky, šupla do kočíka a na tajnáša zjedla na ihrisku, aby ma deti nevideli :D

    • chlebík Celio

    Veľmi oceňujem, že bol nakrájaný. Využili sme ho na raňajky s mrkvovou pomazánkou. Príjemným bonusom boli semiačka. Bol jemný, mäkký, nedrobil sa.

    • banánový bezgluténový chlebík

    Tak toto bola totálna pecka. Mňam. Ešte teraz, keď o tomto chlebíku píšem, tak sa mi zbiehajú sliny :D Chuť banána bola božská, bol príjemne sladučký (na moje poničené nervy pri dvoch deťom ideálny), nadýchaný, jemný. Čo ma príjemne prekvapilo, bolo oriešky. Spolu to dokonale ladilo. Za negatívum hodnotím, že sa pomerne dosť drobil a musela som vylizovať ten papierový obal, v ktorom bol chlebík :D

    • bochník bezgluténový s hrozienkami

    Od tohto bochníka som nevedela čo očakávať. Prvý hryz mi napovedal, že je to ako keby vianočka, len v tvare bochníka 🙂 Najviac to šlo s maslom a džemom, niektorí členovia rodiny si to dávali aj s orieškovou nátierkou a nevedeli sa dojesť 🙂

    • závin bezgluténový s makovou náplňou

    Závin bol takou malou záhadou. Pekne som si ho nakrájala, chytila konček, zahryzla a... hm nič tam nebolo :D Žiadna náplň. Tak teda okej, vybrala som si kúsok zo stredu závinu, predsa nie je možné, žeby tam zabudli dať náplň! Hurááá! Vnútri bolo plno maku, závin bol výborne šťavnatý, chutný. Keď sme sa dopracovali k druhému končeku, tak už som nebola taká prekvapená, že tam plnka nebola 🙂

    • oškvarkové pagáče

    Na tieto som sa tešila najviac, pretože som pagáčomaniak. Škvarky bolo vidieť, cítiť, chuť bola veľmi veľmi dobrá. Čo by som týmto pagáčikom vytkla je to, že boli pomerne dosť suché.

    Na koniec by som rada napísala, že oceňujem, že výrobky mali pomerne krátky dátum spotreby. Na druhej strane je potreba preštudovať si aj zloženie. Už pri testovaní som videla niektoré negatívne komentáre na zloženie jednotlivých výrobkov, avšak treba si uvedomiť, že aby bezlepkové výrobky mali dobrú chuť a konzistenciu aj bez lepku, je treba ho nejako nahradiť. Za ďalšie negatívum hodnotím dostupnosť výrobkov v obchodoch. Keď už konečne niečo nájdem, tak je tam maximálne 1-2 druhy.

    Za mňa a svoju rodinu odporúčam výrobky od firmy Penam Vitacelia. A moje najobľúbenejšie?

    Jednoznačne banánový chlebík. Na ten som vyhlásila lov po obchodoch 🙂

    forinerka
    18. dec 2018    Čítané 343x

    Opäť na vás čosi lezie? Šup šup inhalovať!

    Ahojte!


    V prvom rade by som chcela poďakovať Modrému koníku a firme Celimed za možnosť vyskúšať inhalátor Omron.

    Asi každá mi dá za pravdu, že jeseň je ideálnym časom na choroby. Doteraz som si veselo vyhlasovala, aké majú moje deti super imunitu – veď oni choré nebývajú! Hop, zakríkla som si to a s príchodom jesene, nástupu do škôlok a striedaním počasia sme sa zaradili do kolotoča plného kašľu, teplôt a sopľov. Skúšala som všetko možné aj nemožné. Jediné, čo som ešte neskúsila, bolo inhalovanie. Na inhalovanie som počula neskutočné množstvo pozitívnych ohlasov. Tak som si povedala, dobre Barbora! Idú Vianoce, napíšeme Ježiskovi a baby dostanú darček. Ale ani neviem ako, večer pri uspávaní som scrollovala Koníka a bum! Testovačka na inhalátor. No žeby to bol osud? Tak som sa prihlásila na testovanie a o nejaký čas neskôr mi došla tá krásna správa, ze práve nás vybrali 🙂

    Kto bude testovať?


    Naša rodinka sa skladá z mamy Barbory (ja), tata Martina a dvoch malých teroristiek Kristínky a Viktorinky (1 rok a 8mesiacov). Práve ony bývajú najčastejšie choré (nebudem klamať, vo väčšine prípadov to schytáme aj my s mužom), a tak som chcela, aby inhalovali práve naše dvojičky. Ako to prebiehalo, o tom neskôr ;)

    Čo budeme testovať?

    Na testovanie je dostali inhalátor s odsávačkou hlienov Omron Duobaby C301. Odsávačka prečistí nos a dieťatku sa potom lepšie dýcha a tým pádom aj inhalovanie má väčší účinok. Ide o kombináciu odsávačky hlienov a kompresorového inhalátora v jednom. Ja, ako doublemama, mám veľmi rada takéto kompaktné prístroje, pretože sú to 2 použiteľné veci v jednom a zaberie menej miesta ako dva samostatné prístroje.

    Súčasťou balenia je:

    • kompresor
    • detská maska
    • náustok
    • vzduchová hadička
    • vrchný kryt na horné dýchacie cesty
    • vrchný kryt na dolné dýchacie cesty
    • spodná časť inhalátora (nádobka na liečivo s vaporizačnou hlavicou)
    • odsávačka hlienu
    • návod na používanie

    Ok, na prvý pohľad som na to pozerala ako teľa na nové vráta, že toto je na mňa priveľmi komplikované. Ale! Našťastie na druhý pohľad to už bolo v poriadku. Jednotlivé časti k sebe perfektne pasujú a používanie je úplne easy.

    Ale poďme pekne po poriadku.

    Ideme testovať!

    Odsávačka hlienov. Asi ako väčšina matiek, pred odsávaním do nosa streknem aj fyziologický roztok/morskú vodu, aby sa hlieny ešte viac zriedili a išli von rýchlejšie a ľahšie. Keďže moje 1,5 ročné deťuchy nie sú nadšené týmto typom aktivity, tak to u nás sprevádza krik, plač a jasné, že aj boj. Odsávačku musíte držať vo vodorovnej polohe, ideálne aj dieťa (ide to ťažšie odsať, keď dieťa leží). Myslím, že každý má svoj grif na odsávanie a nebudem tu opisovať žiadne metódy a taktiky, avšak aby sme správne a hlavne úspešne odsali sople je dôležité, aby sme na odsávačke mali prst na otvore, aby hlien šiel len do zbernej nádoby. Zo začiatku som si na to nevedela zvyknúť. Odsávajúce dieťa sa metá ako ryba na suchu, druhé sa mi snaží odpojiť vzduchovú hadičku a ja mám myslieť ešte na prst na otvore. Sopeľ však u nás trvá nekonečne dlho a keď sa konečne teším, že to skončilo, dostane to ta druhá dvojička. Takže po pár razoch som to robila už automaticky.

    Inhalovanie. No teda, ak sa to, čo sme robili dá nazvať inhalovanie :D K prístroju sú priložené 2 nadstavce – na horné a dolné dýchacie cesty. Nadstavec na horné dýchacie (zelená farba) lieči predovšetkým rhinitídu (nádcha), sínusitída (zápal prínosových dutín), faryngitída (zápal hltana), tonzilitída (angína/akútny zápal krčných mandlí) a laryngitída. Nadstavec na dolné dýchacie lieči najmä astmu, bronchitídu (zápal sliznice priedušiek), bronchiolitídu (zápal dolných úsekov dýchacích ciest), bronchiektáziu (stav s abnormálne rozšírenými prieduškami) a bronchopneumóniu (zápaľ pľúc). Najčastiejšie sme využívali zelený nadstavec na horné dýchacie cesty, pretože baby boli predovšetkým zasoplené a teda to mali klasickú nádchu spojenú s kašľom.

    Ahoj, ja som inhalátor!

    Zoznamovanie sa s inhalovaním prebiehalo všelijako. Najprv sme nechali dvojky pozrieť sa, čo to je, čo to obsahuje, aké zvuky to vydáva, ukázali sme načo sa to používa, skúsili sme si priložiť masku na tvár (jeden kus spolupracoval, druhý to prudko odreval) a pod. Takto nenásilne sme sa snažili babám ukázať, že inhalovanie nie je žiaden strašiak. Zo začiatku sme inhalovali s mužom a keď k nám dvojky prišli, dali sme aj jej masku na tvár, nech sa nadýchne. Postupne sme inhalovali raz ty – raz ja (teda bola o to snaha, lepšie by bolo pomenovanie raz ty – 56 x ja), nechali sme ich samé inhalovať (áno, Vincentka bola všade), robili sme si bunker (schovali sme sa pod deku a nenápadne som sa im snažila podstrčiť inhalátor), čítali sme si pri tom knižku (maska im zavadzala vo výhľade) a nakoniec sme skúšali inhalovať pri pozeraní rozprávok – to zaznamenalo najväčší úspech. Ale stále to nebolo také, ako som si predstavovala. Moja predstava bola, že si sadneme spolu, pekne si nastavíme na inhalátor a budeme spolu inhalovať, prípadne im to budem len pridržiavať. Ha :D bolo vidieť, že som matka prvorodička a veľmi som si to zidealizovala.

    (Ok, dieťa 2 na mňa pozerá štýlom:"Čo to ten tata robí?!")

    Naša teória raz ja - raz ty sa veľmi neosvedčila :D

    Inhalovali sme 2x denne, po dobu cca 10-15 minút. Dovolím si tvrdiť, ze inhalovanie naozaj pomáha. Deti inhalovali Vincentku a tata Martin inhaloval Ambrobene roztok. Po pár dňoch sa deťom spustil soplík (čo u nás trvá aj viac ako týždeň), následne sme už nemuseli dávať lieky a baby sa pekne doliečili.

    Plusy:

    • kompaktné balenie (inhalátor ma praktickú priehradku, kde sa zmestí všetko príslušenstvo a a tým pádom sa nič nepostráca)
    • bohaté príslušenstvo (maska, nadstavce, náustok)
    • jednoduchá obsluha
    • dlhá inhalačná hadička (fakt super, zabezpečí to pohodlné inhalovanie)

    Mínusy:

    • troška hlučnejší
    •  vo balení nie je maska pre dospelých (dá sa dokúpiť samostatne)

    Osobne si myslím, že inhalátor je veľmi dobrá vec, predovšetkým pošas týchto sychravých jesenných dní. Ešte raz ďakujem za možnosť testovať.