dominika_sv16
25. mar 2021
684 

Húsenková dráha zvaná život! Raz si hore a raz...

Už dva týždne sa chystám napísať nový článok na blog, ktorý som si vymyslela ako fajn tematický materiál k aktuálnemu mesiacu knihy. Knihy mám položené vedľa notebooku, už to len napísať. Ale akosi sa mi do toho nechce.
Možno je to nastupujúca jarná únava, alebo otupenie mysle z doby covidovej, alebo je to len nejaký môj splín, neviem, ale nedá sa mi rozhýbať žiadnym smerom.

Ide Dominika hore?

Jeden deň sa zobudím plná elánu, všetko si naplánujem, dokonca svoj plán potom dodržiavam, mám množstvo nápadov, niektoré z nich navyše aj zrealizujem. A potom môj pomyselný voz na húsenkovej dráhe spadne v plnej rýchlosti na dno. Okej, to je asi trochu prisilné. Nie na dno, len na prízemie. Ale viete, ako to býva pri húsenkových dráhach, niekedy trvá šialene dlho, kým vás lanko (či aký mechanizmus tam funguje… neviem sa vyjadriť ku kolotočom, nie som kolotočár, akoby povedal Milan U.) vytiahne opäť HORE. A tu mi žiaľ nepomôže ani fakt, že sa volám Dominika a ako vieme, Dominika IDE HORE, nemôžu ju dostať dole. Ono to asi platí len na tie Dominiky, ktoré boli v SuperStar alebo čo.

Takže som momentálne skoro každý večer na prízemí a čakám, kedy sa už začnem viezť vyššie. Možno sa to práve začalo diať, teraz, keď píšem svoj elaborát. Uf, snáď neprepasiem onen stúpajúci moment len preto, že sa tu citovo opúšťam pri tichom bzučaní notebooku. Veď to by bola večná škoda, no nie? (-odpovede mi nemusíte posielať, volajme to rečnícka otázka…) Sama celkom nerozumiem, ako je možné, že ma húsenková dráha nie a nie vytlačiť hore, keď si ma denno-denne nachádzajú na mobile povzbudzujúce slová, motivačné citáty a oči otvárajúce statusy. Lebo… treba si do života púšťať len istý typ energie, treba sa zbaviť toxických ľudí vo svojom okolí, chytiť do rúk svoj osud, začať hneď teraz meniť svoj život. A čo ešte? Jaj, treba myslieť pozitívne, zmena sa už začala diať, musím dôverovať svojim inštinktom.

Motivácie v praxi

Takže, v čase, kedy denne umierajú desiatky až stovky ľudí na (pre niektorých neexistujúce) ochorenie si mám púšťať do Vnútra len dobrú energiu. Oukej, to je trochu “challenging”, ale skúsim. Čo bol ďalší bod? Zbaviť sa toxických ľudí… Hm… Tak teraz neviem, keď mám momentálne v živote takmer výlučne štyroch najbližších ľudí – menovite manžela, syna, dcéru a pani za okienkom na pošte, ozaj neviem, či je rozumné sa niektorého z nich zbavovať pri akomkoľvek náznaku toxicity (dcéra z toho zatiaľ vychádza najtoxickejšie, lebo keďže sme len nedávno začali ako tak bezplienkovo komunikovať, no veď viete si domyslieť. Ak náhodou nie, lepšie pre vás). Preto radšej rovno preskočím na osudovú radu a chytím ten svoj poriadne do rúk... A zmením svoj život... Ako? Nájdete na mojom blogu kari-matka.blog (stačí kliknúť ☺️). 

Toto tu na mna vyplulo, ked som isla na bazar. Lebo len kvoli tomu sem uz chodim. A musim ti napisat. Vcera som nasla dobry termin na cele toto co sa n deje. Ze sme tzv. "karantenne unaveni". To iste sa deje podla mna aj tebe. Aj tisicom milionom dalsich ludi. Priklad. Ja nadavam tyzdne, ze moje dieta caka v poradi na skolku a nema narok, lebo nesplna ziadne kriterium. Potom som si uvedomila, ze aj ked by mi oznamili, ze od pondelka moze nastupit, tak mne sa vlastne nechce rano sa ponahlat a obliekat ich a ist tu cestu tam a potom zase poobede...a toto je uz to zle stadium u mna. Ze ked sa ma opytaju, co by som prve spravila, ked by sa to zajtra cele skoncilo a mozeme zit ako predtym, tak apaticky odpoviem, ze neviem. Asi nic. Ake je z toho vychodisko? Neviem. Suchat nohami a cakat, kedy to skonci. A medzitym si nedavat ziadne motivacie, ziadne ciele ani plany, ale obklopit sa dennou srandou, pozriet dobre filmy, zjest dobre jedlo, nepozerat spravy, odist aktivne zo sieti a spravit nejaku sialenost. Napriklad chytit telefon a zavolat niekomu. 🤣 To som spravila minule a bola som prekvapena, ako ma to nakoplo. Na asi hodinu🤣 Proste sa tak nejak placat a moc sa neobzerat dozadu a vlastne ani moc dopredu. 😁 A nemaj vycitky, ak sa ti nechce. Raz to pride. Myslim, ze sme v tom vsetci spolu. ❤️

26. mar 2021

Začni písať komentár...

Odošli