dominika_sv16
27. apr 2019
805 

Postúpila som v potravinovom "mama" reťazci na nový level... Ale čo to dalo práce!

Vo štvrtok som zažila svoj blogerský „tenkrát po prvé“ moment a to napriek môjmu neinfluencerskému počtu sledovateľov na Instagrame! Dostala som sa tak prvýkrát do spoločnosti pre mňa známych aj neznámych blogeriek a ich detí a po rokoch som si zažila PRofesionálny event ako za čias aktívneho novinárčenia. Akurát miesto nahrávacieho zariadenia a prípadného fotografa som mala so sebou dve deti, kočík a všeličo ďalšie. A ako je to u mňa zvykom, ani cesta k tejto skúsenosti nebola bez komplikácií!

Módne okienko

Ráno vyzeralo vcelku nádejne. Vstali sme v normálnom čase, dieťa č. 1 sa rýchlo rozhodlo, čo zje na raňajky, dieťa č. 2 pokojne ožužlávalo, čo mu prišlo pod ruky. Ale potom sa akosi zrýchlil čas, prihorel mi dcérin príkrm, práčka doprala okakané šaty, dcéra začala byť na zemi mimoriadne nervózna a hoci mi syn pomohol s vešaním, akosi som začala šípiť, že kým všetko pobalím a vychystám seba aj deti, na desiatu sa do druhej mestskej časti hromadnou dopravou nedostanem.

Ale nevzdala som to a vygooglila som si presne nadväzujúce nízkopodlažné spoje, aby som získala predstavu časového horizontu a začala nás pripravovať na cestu. Karol je už do veľkej miery samostatný, čo je super, ale aj to má svoje nevýhody. Napríklad, keď chce mama blogerka syna nastajlovať, aby bol vizitkou maminho vyberaného vkusu a ponúkne mu sivé tričko s čiernym mopslíkom svietiacim v tme, miesto neho si vyberie o niečo menej štýlové modré tričko s mimoňskými očami. Ako inak. Ešteže boli všetky tričká s McQueenom v praní (zastúpenie tohto typu mal aspoň na ponožkách). Dcéra ešte samostatná nie je a neprotestuje proti jednotlivým kúskom odevu, protestuje proti obliekaniu všeobecne (čo jej pripomeniem, keď bude staršia a bude si skúšať pätnáste fashion tričko)! Takže u nej vyberám kúsky, ktoré idú čo najľahšie a najrýchlejšie navliecť na telo, často bez ohľadu na módne trendy. A do tretice. Ja som tiež už relatívne samostatná, takže som si v hlave premyslela outfit, ktorý mal pozostávať z army zelenej oversize košele a čiernych nohavíc. Ale keď som si predstavila, ako mám Táňu v nosiči, lebo dlhý posed v nehybnom kočíku jej nerobí dobre na pleť a ostatným na uši, upravila som voľbu na sivé fŕkané tričkové šaty (ktoré vďaka frkancom lepšie maskujú prípadné fľaky od slín a iných tekutín) a čierne legíny. Aké neoriginálne, viem. Ale dala som si aspoň farebné náušnice, ktoré mi dcéra skoro zjedla.

Vlasy – koruna krásy a iné

Vedomá si toho, že sa vyberiem ďalej ako po ihrisko a supermarket, umyla som si vlasy! Ale keďže mi dorazil dlho očakávaný argánový olej na moje suché polámané konce, neodolala som a dopriala som im po umytí slušnú dávku tohto prírodného zázraku. Vravím si, suché sú dosť, to sa vstrebe. Ehm. Nie, nevstrebe. Takže hoci som mala čerstvo umyté vlasy, od polovice vyzerali ako reklama na šampón proti mastiacim sa vlasom – akurát tá pasáž, kedy si modelka produkt ešte neaplikovala. No nič, tak to bude rokmi overený účes nejednej matky – COP. (Iba podotknem, že kým som trávila čas v kúpeľni, dieťa č. 2 na zemi obžúvalo kozmetické obaly a dieťa č. 1 za mnou chodilo s autíčkami, či sa môžu medzi sebou rozprávať.)

Do plánovaného odchodu zostávalo 10 minút a ešte som chcela mladšieho potomka pred cestou trochu nakojiť a seba trochu skrášliť. Lenže hoci som už samozvaná majsterka v multitaskingu, kombináciu spomenutých aktivít zvládnutú nemám. Preto, ako iste chápete, došlo k časovému sklzu. Lebo hoci by sa mohlo zdať, že som zvolila iba činnosť s vyššou prioritou, nemohla som ani odoprieť dcére mlieko! Samozrejme, že srandujem, najprv bolo mlieko, potom mejkap. Veď predsa nepôjdem na moje „tenkrát po prvé“ bez obočia. Takže som si rýchlo nakreslila náznaky tváre, pričom som jedným okom sledovala, čo robia deti. Opäť srandujem. Sledovala som, koľko je hodín, aby sme neprepásli ďalší spoj.

Ako sme to stihli? A komu som ukázala moje polo-mastné-argánové vlasy? Klikaj sem-> https://kari-matka.blog/2019/04/26/tenkrat-po-prve-postupila-som-na-iny-level-v-potravinovom-mama-retazci/ 

Začni písať komentár...

Odošli