Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    dominikatn
    22. dec 2019    Čítané 146x

    Testovanie s dmBio

    Keď som videla možnosť testovania s dmBio a hlavne, týkajúce sa pečenia, preblesklo mi hlavou, veď to som ja. Tu som, vyberte ma. Neuveriteľné sa stalo skutočnosťou a bola som medzi tými šťastnými, ktoré dostali možnosť otestovať niektoré z produktov dmBio. 

    Keď mi v pondelok doobeda zavolal kuriér, hneď som vedela, čo prišlo. A teda, že prišli super vecičky. 

    Obsahom balíčka boli kokosové čipsy, múka, horká čokoladá, kokosový olej, kakao, vlašské orechy, lipový med, jahodový džem a balenie vanilkových cukrov a kypriaceho prášku. 

    Už pri vyberaní obsahu krabice mi bolo jasné, čo ešte v to poobedie upečiem. Hneď prvým receptom bolo malé suché pečivo, ktoré zaručene nechýba na žiadnom vianočnom stole. Boli to zdravšie linecké koláčiky v obmenách. 

    Z jedného cesta sa vykúzlili tri rôzne druhy. Klasické linecké kolieska, medové hviezdičky a orechové koláčiky. Základom všetkých troch je klasické linecké cesto - jediná výmena bola pri masle a múke - muka špaldová a maslo nahradil kokosový olej. 

    Do každej variácie potom pridám podľa chuti - do orieškových pomleté orechy, do medových lyžicu medu. Vykrojíme, ozdobíme a vianočná atmosféra je vo vzduchu aj v žalúdku. 

    Druhým koláčom, ktorý bolo nutne treba upiecť, bol perník. Taký ten s veeeeľa džemom a čokoládou na vrchu. 

    Pán perník. Bol síce trochu suchší, čo mohlo spôsobiť jednak pečenie so špaldovou múkou, alebo príliš dlhý pobyt v rúre. V konečnom dôsledku to bolo jedno, kedže sa zjedol komplet celý. 

    Šikovný trik spočíval v tom, že cesto som predierkovala vidličkou a lekvár sa tak dostal hlbšie do cesta, džem potom zvláčnil cesto. No a tá čokoláda, krásne sa lesknúca. To je horká čokoláda s kokosovým olejom. 

    Tretím, a zároveň posledným, pečením boli dva úplne nové recepty, ktoré som nemala odskúšané, ale vyšli celkom dobre.  

    Orechový rez s džemom a citrónový rez. 

    Popravde, tieto posledné dva boli najlepšie. Kombinácia citrón a med a orechy a lekvár je skvelá. 

    Recept na citrónový koláčik nájdete tu:  https://www.varimjakosef.cz/dezerty-a-moucniky/... 

    Ja som si ho upravila podľa seba, samozrejme s produktami dmBio, ktoré som mala na testovanie. 

    Recept na orechový koláč nájdete tu: https://www.sladky-zivot.sk/orechovy-kolac-s-le... 

    Ja som ešte vrch poliala čokoládou miesto cukru. 

    Najlepší produkt z testovaných je jednoznačne kokosový olej. Už len tá jeho vôňa je úžasná, jemná kokosová vôňa, ktorú však v pečení vôbec necítiť. 

    Taktiež som si zamilovala jahodový lekvár, ktorý sa ale veľmi približuje nášmu domácemu, akurát mal vyšší obsah cukru a bol sladší na aký som zvyknutá, avšak chuť jahôd nebola vôbec taká umelá a každému koláčiku, v ktorom bol, dodal šmrnc. 

    Musím povedať, že toto testovanie ma veľmi bavilo, kedže pečenie milujem, je to pre mňa neskutočný oddych a som rada, že máme k dispozícií aj rôzne alternatívy, ako, napríklad, tieto od dmBio, vďaka ktorým môže byť aj pečenie inak kaloricky bohatých koláčikov aspoň trochu zdravšie.