dori2
11. jún 2022
132 

Uhas smäd a tehotenské chúťky so Zlatým bažantom 0,0 %!

Keď tak premýšľam, na prvé počutie slušný paradox, že Zlatý Bažant testuje tehotná. Nuž, ja som typ kostnato zodpovednej matky, ja nepijem, ani keď nie som v očakávaní, ale viete ako to chodí - v tehotenstve si chuťové poháriky robia, čo chcú, a tak sa stalo, že aj mne prišlo na chuť čosi, čo bežne nepijem. PIFKO. A tu sa začína celý ten príbeh.

Ako si tak chodím po obchodoch a poctivo čítam zloženia, skoro každé pivo skryté za názov NEALKO, na ktoré som narazila, nejaký ten obsah alkoholu malo. Ja viem, viem, mnohé si poviete, čo riešim, že to je zanedbateľné množstvo. ALE! Mám rada, keď môžem byť zásadová, a okrem toho - ja, ako človek pracujúci na protialkoholickom, nerada diskutujem aj o malom množstve alkoholu. Skrátka, hľadala som niečo totálne čisté v tomto smere. A tu sa mi zjavila možnosť testovať RADLERY od Zlatého Bažanta, ktorých bratranci a sesternice z iných značiek tiež obsahujú malé množstvo alkoholu. Bažant ale sľuboval, že je čistý, a môže si ho teda spokojne dať aj tehotná žena pracujúca na protialkoholickom...

Nuž, tak prišiel balík. Dosť ťažký. Prvé, čo som po vybalení skúmala je zloženie. Čuduj sa svete, obsah alkoholu je naozaj 0,00000, akoby jeden klasik zo známeho videa povedal. Ďalej rozhodne poteší minimum prísad, z ktorých je radler vyrobený. Aspoň mňa, čo sa nerada pchám zbytočne umelými vecami. Je vyrobený z vody, pšeničného a jačmenného sladu, chmeľu a limonády s troškou cukru, prírodnej citrónovej šťavy a prírodnej arómy. Cukru má dokonca o 30 % menej ako jeho predchodcovia. V 100 ml je len 7 kcal, čo je ďalším príjemným bonusom.

Po otvorení prvej plechovice, čo bolo ihneď (nemusím vám vysvetľovať, ako reaguje tehotná žena, keď zbadá čosi, na čo jej ide chuť - ako pes I.P. Pavlova), ma upútala netradičná vôňa. Netradičná v zmysle toho, ako poznáme arómy radlerov. Tu bolo cítiť viac pivo ako arómy. Po prvom glgu som sa na chvíľku zľakla, lebo prvé, čo ucítite je pivná chuť. Znova som preskúmala obal, dokonca som si pre istotu ešte vygooglila, či naozaj nenasávam alkohol, ale nie. Tá chuť je jemne podmazaná príjemnou kyselkavou citrónovou príchuťou, čo vám dôjde hneď pri ďalšom glgu. A potom glgáte a glgáte, a plechovka je zrazu prázdna. Vaše zmysly sú príjemne omámené, telo osviežené. Ja mám nového favorita. Citrónového.

Obsah krabice od kuriéra ale ponúkal ešte Svieže Jablko. Malinovky tohto typu neobľubujem, ale dala som mu šancu. A dobre. Očakávala som umelú chuť, na akú som zvyknutá od niektorých jablkových džúsoch, ale milo ma prekvapila jemnučká prirodzená chuť jabĺk, ktorá osviežila hneď po prvom dúšku. Táto verzia si nájde určite svojich priaznivcov aj medzi „bezlepkáčmi“, lebo neobsahuje lepok. Ani alkohol. Ani konzervanty. Ani umelé farbivá. Ani veľa cukru. Je v ňom len voda, jačmenný slad, jačmeň, chmeľ, cukor, prírodná jablková šťava, kyselina jablčná a a prírodná šťava z aceroly. V tejto verzii, keďže nie je pšeničná, necítiť chuť piva tak ako pri citróne. Syn ani nevedel, že pije radler. Myslel si, že je to nejaká limonáda. A ako milovníka jabĺk si ho naozaj získala.

A tak sme sa doma podelili: ja svieži pšeničný citrón, syn svieže jablko, a mužovi sme sem-tam dali odchlipnúť. On si aj tak radšej raz za čas dopraje svojho čapáčika...

Takže aby som zhrnula: či neplnoletí, či tehotné, či starí, či mladí, či chorí alebo zdraví, tu výnimky nie sú. Radlery od Bažanta 0,0 môže KTOKOĽVEK a KEDYKOĽVEK. Tak, čin-čin! Na osvieženie.

#test_zlatybazant4 #recenzia #recenzia_zlaty_bazant_radler

Mne prišli štyri plechovky 🤣

11. jún 2022
dori2
autor

@adulkam tak to sa nemam co stazovat. aj ked toho cizronoveho by som pila na litre 🙂

11. jún 2022

@dori2 si mala super. Citrónový aj mne chutil 🙂

11. jún 2022

Začni písať komentár...

Odošli