Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    dragulka
    9. jún 2019    Čítané 180x

    Testovanie Sunlight Nature

    Dva týždne testovania ubehli a tak sa pozrime na výsledky a dojmy z neho.

    Umývacie tablety sú balené v papierovej recyklovateľnej krabici malých rozmerov, ktorá šikovne zapadne do zásuvky či skrinky. Samotné tablety sú balené vo vode rozpustnom obale, ktorý nie je na dotyk lepkavý ani nezanecháva nepríjemné stopy na prstoch. Na obale výrobca sľubuje "all in one" s pridaním jedlej sódy.

    Testovanie na bežne špinavom riade nie je objektívnym vyhodnotením a tak som vedome (raz aj nevedome 😀) pripravila extrémy špinavého riadu.

    Doterajšie nedostatky na umývaní riadu v umývačke som vnímala hlavne pri:

    - nedostatočné umytie zaváraninových pohárov/záhybov a následné ručne doumývanie

    - nerozpustená tableta a nutné zopakovanie umývacieho procesu, čo ma za následok dvojnásobnú spotrebu vody

    - nedostatočne umytie zapekacích mís a panvíc po pečení/vyprážaní, čo spôsobilo zamastenie zvyšného riadu v procese oplachovania a teda následne opäť spustenie nového programu

    - zanechávanie vône tabliet na silikónových pomôckach/riadu, čo bol dôvod, prečo som tieto pomôcky a formy začala umývať ručne aj napriek tomu, že výrobca odobruje umývanie v umývačke

    Tieto 4 nedostatky boli doteraz najväčším "kameňom úrazu" v mojom vzťahu s umývačkou riadu a zároveň negatívom, či už z konkrétnych tabliet alebo gélových tekutých umývacích prostriedkov.

    Mnohé tablety, ktoré sme už dávnejšie skúsili s označením "all in one" (všetko v jednom), boli, žiaľ, len sľubom a aj napriek tomu, bolo potrebné doplniť soľ do umývačky. Na moje milé prekvapenie je tato nová rada skutočne tým, čo sľubujú a napriek prázdnemu zásobníku na soľ, riad ostal lesklý a číry.

    Na testovanie som úmyselne nechala zaschnúť poháre od lekváru a dala ich umývať až po troch dňoch a rovnako som nechala nenamočenú misku od karamelu. Po otvorení umývačky som bola zmierená so sklamaním, ktoré ma isto čaká, a o to viac ma prekvapilo, keď poháre boli čisté a bez najmenšieho zostatku lekváru. Záhyby, zatáčanie na vrchnák aj oblé hrany, všetko ostalo čisté.

    Z môjho pohľadu som najviac bola zvedavá na umytie silikónových pomôcok a foriem, ktoré sú u mňa denne používané pri pečení. Bola som nútená ich umývať ručne, keďže tablety zanechávali "vôňu a chuť" v silikóne a raz sa mi stalo, že po tablete chutila aj čokoláda, ktorú som miešala stierkou. A tak na toto testovanie som vybrala nové formy, ktoré neboli ešte použité a bol tak dôvod na koláčiky 🙂

    Aj v tomto bode musím povedať, že Sunlight Nature to zvládol nielen po stránke "odstránenia zvyškov upečeného cesta",  ale hlavne nezanechal  "vôňu a chuť" na formičkách aj napriek tomu, že samotné tablety majú citrusovú vôňu. 

    Rovnako pozitívne prekvapenie ma čakalo aj po umývaní panvíc a zapekacích mís. Mastnota po skončení programu nebola na zvyšnom riade a to aj napriek programu s nízkou teplotou 45 stipňov a eco programu, ktorý je šetrnejší nielen na teplotu vody ale hlavne na jej samotnú spotrebu. Tablety sa vždy bezo zvyšku rozpustili a rovnako tak aj obal.

    Za tieto dni testovania som tablety Sunlight Nature porovnávala nie s konkurenčným produktom, ale s produktmi samotného výrobcu 🙂 Odskúšané sme mali Sunlight all in one, classic aj expert. Práve pri týchto predošlých radách sa občas objavili nedostatky, ktoré som spomínala. Avšak rada Nature bola a je veľmi pozitívnym prekvapením a v našej domácnosti ostávame už len pri týchto umývacích tabletách. Nešetria len vodou a energiou na zahrievanie vody, ale hlavne mojím časom a energiou, ktorú už nemusím míňať na doumývanie riadov.

    dragulka
    27. aug 2018    Čítané 324x

    Dm výrobky na "férovku"

    Bez omáčok, bez rozprávkového úvodu, na rovinu, stručne a hlavne pravdivo. Takú vám ponúkam recenziu na výrobky z rady Balea od dm drogerie markt. 

    Balea telové mlieko s vôňou rebarory a vanilky

    Ako prvé vnímate tú vôňu. Buď ju milujete alebo nenávidíte. Za mňa vôňa sladká, sladšia ako na Vianoce, keď pečiem vanilkové rožky. Pre fanúšikov sviežich a citrusových vôni neodporúčam. Avšak nadšenci vanilky smelo do toho. Budete v raji. Odhliadnúc od vône, konzistencia je ideálna. Ani mastné ani vodové. Rýchlo sa vstrebáva a nezanecháva mastné fľaky. Všetkými desiatimi odporúčam na masáž chrbta od partnera. Netrebalo ani vonnú sviečku a z tej vône som zasplala ako na vanilkovom obláčiku.

    Balea "vodný sprej" - osviežujúci sprej na telo a tvár s vôňou melóna

    Inými slovami - výborná zábavka pre celú rodinu v letných horúčavach. Čo ma najviac prekvapilo bola chuť. Áno chuť. Dobre čítate. Ako prvú skúšku som si ho chcela nastriekať na tvár. Lenže zatlačila som nádobku viac ako som chcela a so zatvorenými očami som nemierila na čelo a tvár ale pery a bradu 😀  No čo už. Ako sa hovorí šikovným patrí svet, a tak som ho ochutnala. Musím povedať, že to nebolo nepríjemné, horké ani "chemické" a tak nebolo nutné si opláchnuť tvár či zapiť chuť. Tento sprej sme používali celá rodina. Ochladil nielen nás ale hlavne dcérku, ktorú najviac bavilo pobehovať so sprejom a striekať ho na všetkých prítomných. Pokožka po zaschnutí nebola lepkavá, "sivá" a ani nesvrbela aj napriek používaniu v tých najväčších teplách. A tá vôňa ! Hmmmmmm tá vôňa!

    Balea - balzam na nohy

    Môžem povedať, že veľa cestujem. Skutočne veľa. A pred narodením dcérky to bolo ešte viac. Bol rok kedy som každý mesiac bola v inej krajine. A tak sa mi stáva, že pri počutí mena krajiny si vybavím vône a chute. A funguje to aj opačne. Hneď ako prvé som si pri tomto balzame spomenula na Maroko. Mäta kam sa pohnete. Čaj, koláčiky, tabak, cukríky.... Šumenie oceánu, upokojujúca hudba, vôňa dreva a mäty. To je marocký wellnes. A vďaka tomuto balzámu som tento zážitok mohla mať opäť doma. Konzistencia je hustá, avšak nie mastná. Dlho, predlho vydrží jedna "dávka" na masírovanie. Veľmi oceňujem dávkovač. Osobne neznášam chytať "krémovými" rukami nádobky a nebodaj bojovať s uzáverom.

    Balea "Peach Love" gél na holenie

    Broskyňa, citrón, satén, broskyňa, citrón... Toto mi dokola behalo v hlave pri holení nôh. Vôňa je neskutočná. Teda za mňa všetkými desiatimi. Svieža, ľahká, nevtieravá. Pokožka po opláchnutí ostala jemná ako satén. Na použitie stačí malá dávka. Po spojení s vodou sa zmení na penu, ktorá znásobí svoj objem a dlho vydrží. To čo by som ale vytkla je, že po streknutí sa z trysky pomalým tempom tlačí von gél. A tak aj napriek otreniu, sa pod vrchnáčikom pomaly tlačí gél, ktorý tam schne a zalepí vrchnák o fľašku.

    Balea krém na ruky "Perfect Pink"

    Krém na ruky je moje "must have". Mám ho v každej kabelke, taške, v aute, na pracovnom stole, v kúpelni, v spálni pri posteli, v obývačke, fakt všade. Pre mňa krém musí byť nevtieravý vôňou, ľahko rozotierateľný, rýchlo vstrebaný a nesmie zanechávať mastný film na rukách. A všetky tieto moje nároky spĺňa aj tento krém. A keď k tomu pripočítam vôňu pomela, ľahkú, sviežu, citrusovú tak sa nedá inak ako odporúčať a zaradiť si ho do aktuálnej výchádzkovej kabelky.

    Balea deodorant roll-on

    Guličkový deodorant. Hmmm. Pri pohľade na tento výrobok som si spomenula na 90.-te roky kedy boli na vrchole svojej slávy. Lenže. Tie vtedy často zaschínali, kryštalizovali a tak sa zasekávali a často potrebovali "pomôcť" prstami. Samozrejme sa to následne nezaobišlo bez ulepených prstov a "drobenia sa" zaschnutých zvyškov. A tak som každý deň otvárala tento deodorant s malou dušičkou čo ma čaká. Od prvého použitia ubehli už dva týždne a ani raz nebol zaschnutý či "zaseknutý". To určite hodnotím ako veľké pozitívum rovnako ako vôňu kvetov. Ľahká, jemne sladká a nevtieravá. Účinok však je sklamaním. Určite nechráni sľubovaných 24 hodín.

    Balea suchý šampón s kokosovou vôňou

    Ďalšia milá retro spomienka z mladosti. Vtedy bol suchý šampón púder v malej nádobke. Oceňujem tento moderný dizajn a hlavne použitie. Ľahko a rýchlo aplikovaný do vlasov pomocou jdného zatlačenia. Stačí už len vyčesať a môžete ísť. Áno, nie je to lepšie ako umyť si vlasy a áno nie je to na denne použitie. Ale ak máte dlhé a husté vlasy, ktoré sa sušia pol dňa tak je tento šampón dobrá voľba ako sa "skulturniť" rýchlo alebo v prostredí kde nie sú ideálne podmienky. 

    Balea pánsky sprchoví gél/šampón 3v1

    Vlasy, tvár, telo. Kompletná starostlivosť v jednej nádobke. Za mňa ako partnerku testera musím pochváliť vôňu. Svieža, ľahká a sexy 😉 Slová manžela : "stačí malé množstvo, dobre pení, pokožka ostáva jemná a nesvrbí" Manžela väčšinou doterajšie pánske sprchové gély po použití svrbeli na pokožke. Ošíval sa ako vrece bĺch a tak prešiel na výrobky na báze mliečnej bielkoviny. No a od tohto testovania ostáva pri tomto sviežom spolčníkovi z "raja".

    Balea detský sprchoví gél/šampón

    Výrobok ktorý ma najviac prekvapil z testovacieho balíka. A prekvapil v dobrom. Opäť svieža vôňa mandaríniek a citróna. Napriek tomu neštípe v očkách, dobre a rýchlo sa oplachuje, nevysušuje pokožku a skutočne poctivo zmyje zvyšok opaľovacieho krému. Dcérka si ho zamilovala a dokonca sa naučila sama sa ním natierať a pohárikom oplachovať. Po takto sviežom kúpaní sa už len zamotať do osušky s kapucňou zo 100% bavlny a sme ako v bavlnke. Na osuške ma príjemne prekvapil stav po prvom praní. Ostala mäkká, príjemná na dotyk a nepelychá. Prijala by som väčší rozmer, nakoľko aktuálny rozmer 70x80 je už "natesno"

    Opaľovací sprej s karoténom OF15

    Ja, bledá a ešte bledšia tvár som bola veľmi zvedavá na tento výrobok. Zaujal ma hlavne popis, že je na neopálenú pokožku. To čo oceňujem je pevný uzáver(v taške sa mi nie raz krém otvoril a vytiekol), pumpička/sprej ktorý dávkuje v malom rozptyle, tak zbytočne nestrieka všade naokolo a rýchle vstrebávanie. Možno by nebolo na škodu keby vôňa bola jemnejšia. Pri nakrémovaní celého tela bola dosť prenikavá a výrazna.

    Babylove plienky na kúpanie

    Máme 17 mesačnú dcérku v znamení ryby. A rybka je to doslova a do písmena. Vo vode sa blázni, člapká, vystrája a hlavne chce sa zabávať bez obmedzenia. Na týchto plienkach oceňujem že sú naťahovacie. Predsa len je už vo veku kedy odlepiť pásik na plienke jej nerobí žiadny problém. Plienka nie je zbytočne hrubá, po namočení do vody ostáva tenká, voda z nej odteká veľmi rýchlo takže nie je ako špongia. Dostali sme na skúšku veľkosť L a aj napriek tomu,že dcérka je už za váhovým limitom uvedeným na obale, tak jej pekne sadli a držali ako mali.

    Keď tak pozerám na tieto výrobky, tento testovací balík je útok na zmysly. Hlavne na ten čuchový. Preto odporúčam tieto výrobky pre tých, ktorí majú radi intenzívne vôňe. Výrobky ma prekvapili svojou dobrou kvalitou a príjemým pocitom, ktorý znechali na pokožke. Aj napriek niektorým nedostatkom, môžem zhodnotiť, že tieto výrobky sú dobrou voľbou.