💙💙💙Požičala som si odpoveď na všetky nevypovedane otázky a týmto vzdávam hold každému rodičovi, čo s týmto bojuje, žije a prežíva to celé každý deň.💙💙💙

    Ak ste sa niekedy pýtali samého seba, aké to asi je - mať ťažko choré či hendikepované dieťatko a báli ste sa na to opýtať, tak ja vám to v krátkosti poviem.

    🧸Choré dieťatko je učiteľom života. Naučí vás nesmiernej pokore. Odkryje a obnaží až na kosť vaše skutočné ja, o ktorom ste doposiaľ netušili. Choré dieťa vám nasadí okuliare, aby ste videli už len to podstatné a nemárnili čas hlúposťami, nezaoberali sa banalitami. Choré dieťa preverí priateľstvá a vzťahy, ostanú len tí najvernejší. Choré dieťa pritiahne do vášho života krásnych ľudí. Naučí vás nechať sa viesť... ním.

    💙Dá vám silu leva, pochabosť blázna, všetky potrebné čnosti a namieša ten najzvláštnejší kokteil emócií. Áno... prídu aj šedé myšlienky, „nech to už skončí!“... ale keď dom stíchne, alebo keď príde chvíľa, kedy sa bojíte o jeho život, chcete si dať facku, ako ste tou myšlienkou v sebe mohli zradiť človiečika, ktorý má na tomto svete jediného ochrancu... vás. Vtedy chcete len jediné, aby otvoril očká.. aj zajtra, aj pozajtra... aj každý ďalší deň.

    💙A na konci týchto úvah je velikánsky otáznik: kto sa mi o neho postará, keď odídem? Kto ho pohladí, kto ho nakŕmi, kto mu urobí bláznivú okružnú jazdu mestom, kto ho rozhojdá, kto bude vedieť odčítať z jeho pohľadu, po čom túži, kto ho bude ľúbiť?.. Kto?
    Ostane vo vás smútok.

    💙A potom sa vrátite do súčasnosti, lebo pre vás budúci čas skrátka neexistuje. Nemôže, inak by ste sa zbláznili. Lebo váš život je o minútach. Deň po dni. Bez plánov a ilúzií. Ale so snami a vierou.
    Tie musia ostať! Nestačí túžiť po dni, kedy sa vaše dieťa vylieči. Vy musíte uveriť, že už je zdravé.🙏💙